Dyr, Fisk|

Baby mollyer har brug for beskyttelse mod voksne fisk. At placere dem i en ynglekasse er den mest ideelle måde at holde dem i sikkerhed og sikre deres vækst, før du sætter dem tilbage i akvariet. Du kan sætte baby mollyer tilbage i akvariet, når de er omkring to uger gamle. Når du placerer dine baby mollyer i en ynglekasse, må du ikke holde dem der i over to uger, da det også vil hæmme deres vækst. 

Hvis du skal indrette et akvarium til dine mollyer, er der følgende ting, du skal overveje

Tankstørrelse og filtreringssystem

Et akvarium på mellem 10 og 20 gallon kan rumme et antal mollyunger, men du kan også ændre størrelsen alt efter, hvor mange du virkelig vil have i akvariet. Vælg et filter, der også er sikkert for mollybabyerne, og dette vil også sikre, at vandet er rent og fri for elementer, der kan være skadelige for voksende mollyer. 

Det kan være en mulighed at tilføje nogle planter, da planterne har en naturlig filtreringsevne. 

Ideel temperatur

Den maksimale temperatur i tanken er op til 80 grader Fahrenheit. Varmt vand kan få mollyerne til at spise mere, fordi det fremskynder deres stofskifte. Du kan vælge et varmelegeme for at holde temperaturen i akvariet perfekt. 

Du kan bruge et termometer til at kontrollere vandtemperaturen med, så den forbliver konstant hele vejen igennem. 

For hver gallon, du tilføjer, skal du blot tilføje 5 watt for at få den ideelle temperatur, eller hvis du vil have en perfekt temperatur, kan du også bede akvariespecialisten i dit område om hjælp.

Vandkvalitet

Vandkvaliteten skal være det perfekte miljø for din baby mollyer med færre giftstoffer. Det kan være nødvendigt at skifte vandet ofte, hvor mindst halvdelen af akvariet fjernes for at blive erstattet med frisk vand. Dette gælder også, når du har mange baby mollyer, og det vil hurtigere sløre vandet. Hvis du kun har få baby mollyer, kan du dog skifte vandet en gang om ugen. 

Tilføjelse af planter

Sørg for at plante dit akvarium, før du placerer dine baby-mollyer i det, så de har et skjul at bruge, og så de kan vænne sig til at have planter i akvariet tidligere. 

Bredbladede planter som f.eks. javabregner og græsser er ideelle planter til dit akvarium. Du kan også blande nogle flydeplanter i som et skjulested for dine baby mollyer. 

Fælde til avl

Du kan bruge netkasser til at beskytte dine baby-mollyer, hvor du kan hænge dem på siden af akvariet. 

Dette er nødvendigt, hvis du skal placere dine baby mollyer sammen med andre små fisk. 

Fodring

Køb det rigtige fodermateriale i din lokale akvariebutik, for de har kvalitetsfoder beregnet til baby mollyer. En anden mulighed er at give dem baby saltvandsrejer eller flagefoder af høj kvalitet, som bør være formalet, før du giver dem til dine mollyer. Sørg for, at du først har pulveriseret flagerne, for de vil være for store til dine unge mollyer. 

Giv dem en lille mængde, bare en knivspids ad gangen flere gange om dagen. Fjern det overskydende foder fra akvariet ved hjælp af et net. Det er let at se denne madrester, fordi de ligger på vandoverfladen. 

Pas på, at du ikke overfodrer dem, for selv om baby mollyer spiser hver halve time, er det ideelt at fodre dem mindst fem gange om dagen. 

Belysning

Du kan give dine baby mollyer mindst 12-16 timers lys hver dag og lade dem hvile i mørke i mindst 8 timer. Det er sundt for deres udvikling at have gode lysforhold. 

Behov for at skifte vand

Selv om der er et filter på plads, skal du stadig skifte vandet for at sikre, at dine baby mollyer har et rent og sundt miljø. Skift blot 20 procent af vandet fra dag til dag, men skift ikke helt hele akvariet.

Comments are closed.

Close Search Window