Dyr, Fisk|

Du undrer dig måske over, hvorfor dine nyligt erhvervede cichlider er begyndt at bevæge sig rundt på stenene i dit velindrettede akvarium. Det er ikke noget, du skal bekymre dig om, for dine fisk er bare sig selv, territoriale og aggressive.

Det gør de ved at skubbe og flytte sten, når de føler sig truet, eller hvis de ønsker at bruge noget til at forsvare sig med. De kan også flytte og rive planter og dække sig ind i dem.

En anden grund til, at din cichlide opfører sig anderledes, er, at de måske er i parringsforhold, og det kan indebære, at den ene eller den anden er den, der jager.

Du kan også finde dine cichlider, der gemmer sig bag sten, og det kan være hunnen, der gemmer sig for hannen eller omvendt. De har en sjov måde at gøre kur på, hvor den ene eller den anden gemmer sig.

Du kan hjælpe dine cichlider ved at tilføje sten, men placer dem enkelt i stedet for at placere sten oven på hinanden eller på steder, hvor stenene let kan vælte.

At flygte fra fjenden eller at holde de unge i sikkerhed

At flygte fra fjenden er også en anden grund til, at dine cichlider bevæger sig rundt på stenene. Nogle fisk i dit akvarium kan se større og mere ondskabsfulde ud, og det er det, dine cichlider forsøger at holde sig væk fra, eller dine cichlider kan også jage de andre fisk væk, da de afgrænser deres territorium.

Beskyttelse af deres børn. Cichlider kan også vise aggressivitet ved at flytte sten og ændre stenarrangementet. Det kan skyldes, at de forsøger at beskytte deres unger, både når det kun er æg, og efter at de er klækket. De kan bygge redepladser, så der ikke vil være andre fisk, der kigger ind i deres rede. Cichlider vil gerne beskytte deres unger og vil holde dem så vidt muligt væk fra andre fisk.

Hjælp dine cichlider med at få deres eget rum, så der ikke er andre aggressive fisk, der kan trænge ind på deres territorium.

Hvilke andre fisk kan være sammen med dine cichlider i akvariet?

Dine cichlider vil have gavn af at have et gemmested, de kan grave sig ned i, eller nogle huler i akvariet som deres tilflugtssted.

Deres føde kan bestå af insekter og små fisk samt alger, så sørg for, at du har dette til rådighed for dine cichliders velbefindende.

Da dine cichlider er kendt for at være aggressive, er det helt rigtigt for dig at vide, hvilke fiskearter der kan være sammen med dem i akvariet. Nogle eksempler på fisk, som du kan blande sammen med cichlider, er følgende.

  • Plekos: Disse fisk lever af alger og holder sig for det meste på bunden, hvor de tilsyneladende renser akvariet. De har ingen interesse i at kæmpe mod andre fisk, fordi de har travlt med at holde sig væk fra radaren. Dine cichlider vil heller ikke føle sig truet af disse fisk og vil bare svømme roligt rundt i akvariet.
  • Leopard Bushfish: En anden aggressiv fiskeart, der kan klare sig mod dine cichlider. De vil ligge og svømme roligt rundt, så længe der ikke er nogen fisk, der kan true dem. Sørg for, at du fodrer dem så meget og med den helt rigtige hyppighed.
  • Kæmpedaniose: Større kæmpe Danios bør gå sammen med dine cichlider i akvariet, så de ikke bliver din cichlides måltid. Denne fisk holder sig også i bunden af akvariet eller i midten, så dine cichlider stadig vil have deres egen plads. Et andet kendetegn ved denne fisk er deres præference for planter omkring dem, så du bør sørge for at have disse klar.
  • Afrikansk rødøjet tetra: Denne fisk bliver større end cichlider, men den vil ikke æde dine cichlider, og de kan sagtens leve sammen med hinanden. Dine cichlider vil have deres territorium, og denne fisk vil også have sit eget hjørne.
  • Regnbuefisk: Bland aldrig denne type fisk med dine cichlider, når de ikke er store. Dine cichlider vil blot spise mindre regnbuefisk. Regnbuefisk er kendt som altædende, så de kan spise alle slags foder, herunder farveflager, spirulina-flager, betta-godbidder og Aqueon Tropical Flakes. De kan leve kompatibelt med cichlider, så længe de har den rette størrelse. Du skal også holde regnbuefisk i grupper på seks eller flere.

Klovnlodder og rødhalede hajer

Denne fisk har en semi-aggressiv karakter og vil ikke bøje sig for dine cichlider. De vil også gemme sig bag sten, klipper og huler, så du må hellere have disse ting klar.

De vil også beskytte deres territorium, ligesom cichlider.

Denne fisk vil også holde sig på bunden for at finde føde og vil også foretrække flager, pellets, saltrejer samt blodorme.

Rødhalet haj. En anden aggressiv fiskeart. Denne fisk kan leve sammen med din cichlide, fordi denne fisk kan stå op mod cichliderne og vil ikke lade sig skræmme. Desuden er denne fisk også territorial og vil sætte sine grænser i akvariet, hvilket også vil være bedst for dine cichlider, fordi denne fisk ikke vil trænge ind på dine cichliders territorium.

Denne fisk ved også, hvordan man sætter markeringer op, så ingen andre fisk vil komme i nærheden af deres hjørne eller område. De foretrækker også planter og sten i deres område, så sørg for at placere disse ting i dit akvarium.

Når du vælger cichlider til dit akvarium, skal du sørge for, at der er plads nok til det antal fisk, du vil placere i akvariet. Selv om forskellige fiskearter kan leve sammen i et akvarium, skal de også have deres plads indenfor og ikke slås om formodede territorier. Nogle fisk har også den samme egenskab som cichliderne, nemlig at de vil have deres territorium og også er klar til at kæmpe og være aggressive.

Du kan undgå sammenstød mellem disse fiskearter, hvis du indretter akvariet efter behovene hos de fisk, du vil placere i det. Sæt planter eller vegetation til fiskearter, der foretrækker at gemme sig bag planter. Indret det med huler og sten i forskellige størrelser, så dine cichlider har masser af plads at gå til og gemme sig i. Når du har akvariet i den rigtige størrelse, giver du også dine fisk det ideelle miljø at leve i, i forhold til at holde dine mange fisk i et akvarium, hvor kun to kan være i.

Comments are closed.

Close Search Window