Dyr, Fisk|

Hvis du har tid til at holde øje med dine neonfisk, vil du også se, at de har svært ved at svømme og for det meste holder sig på bunden, og de vil langsomt dø, når de har været syge, eller der er sket en ændring i pH, ammoniak og nitrat i vandets sammensætning. Sørg for at du altid har det rigtige niveau af hver af dem, så dine neonerne kan overleve. 

Problemer med neon tetraer, som du kan støde på

De meget følsomme neon tetras kan støde på nogle få forhindringer i akvariet, herunder:

Neon Tetra Pleistophora Hyphessobryconis Sygdom

Denne organisme kan forårsage neon-tetra-sygdom. Sygdommen overføres, når en smittet fisk bliver spist af en sundere fisk. Når sygdommen udvikler sig, begynder cyster at vokse i den inficerede fisk og begynder at forværres og til sidst at dø. 

Symptomer, du bør holde øje med, er, at din neon ændrer farve og har svært ved at svømme eller har en krum rygsøjle, hvis infektionen er mere fremskreden. 

Du vil også bemærke, at dine neonfisk er rastløse i akvariet, eller nogle gange vil en inficeret neonfisk ikke svømme sammen med andre beboere i akvariet. De vil heller ikke svømme på en kontrolleret måde, men svømmer ujævnt.

En anden indikator er finnernes farve, fordi finnerne bliver lysere eller misfarvet. Der er også fare for en anden infektion kaldet oppustethed af den inficerede neon, eller deres finner begynder at rådne. 

Denne sygdom er meget smitsom og kan sprede sig til alle fisk i akvariet. Det, du kan gøre, er at kontrollere dine fisks adfærd, og om der er usædvanlige bevægelser eller isolation. Fjern den inficerede fisk hurtigt, så de andre fisk ikke får sygdommen. 

Hvis du ikke er så meget til at undersøge dine fisk, kan det være for sent, før du opdager, at der ikke er flere fisk tilbage i dit akvarium, da de alle forsvinder.

Hvordan forebygger man sygdomme hos neonsetraer?

Køb kun hos pålidelige akvarieforhandlere, og sørg for, at du kun køber sunde neonfisk, for når du ved en fejl køber en, der har sygdommen, er der risiko for, at andre fisk i dit akvarium også vil få den. 

Når du går ind i butikken for at købe, skal du tjekke akvarierne eller akvariet, hvor de holder fiskene, og undgå akvarier, der har syge eller døende fisk i dem. Et beskidt eller uplejet akvarium er også et nej, for det er et tegn på, at den, der holder akvariet, ikke er omhyggelig med at opdrætte fiskene. 

Når du får dine nye neonfisk, er det ideelt at holde dem adskilt i mindst en uge, før du sætter dem i samme akvarium som de andre sunde fisk. Dette vil sikre, at dine neonfisk ikke er smittebærere af sygdommen. 

Det er også det bedste tidspunkt for dig at observere din tetra’s udseende og adfærd, mens den er i akvariet. 

Hvad du skal tjekke ud for ved etablering af dine neonlys

Vandkemi

Du bør have et testsæt til at kontrollere det rigtige niveau af ammoniak, nitrat og nitrit, før du sætter dine neon tetraer i akvariet, der bør ikke være mere ammoniak, da det er en sikker måde at dræbe dine tetraer på. Vandet skal have gavnlige bakterier til at starte kvælstofcyklussen, da det vil tage et par uger, før du har en naturligt forekommende kvælstofcyklus. 

Temperatur

Det er stressende for neonerne at have en uhensigtsmæssig vandtemperatur. Den bør ikke være for kold eller for varm, så de kan vænne sig til den. De kan også få et temperaturinduceret chok ved dårlig vandtemperatur. 

Den ideelle varme i tanken bør ligge mellem 72 og 76 grader Fahrenheit.

Fiskeskolen

Dine neonfisk vil trives, hvis de har en stime af fisk, for de har også brug for selskab. De kan have fem eller flere kammerater, og der er større chance for, at din neon vil vokse sundt op. 

Fodring

Du må ikke overfodre dine tetraer eller udsulte dem. Køb foder, som din neon vil kunne lide, og fodr dem ikke bare med det, du ser på markedet. Giv dem farveflager, tropisk granulat, aqueon tropiske flager eller rejepiller. De kan spise en eller to gange om dagen som unge voksne, men fodringen bør ændres, efterhånden som de bliver voksne. 

Planter

Giv dine neonerne forskellige områder, hvor der er planter i det ene område, mens det andet område er åbent til svømning. Med planter som dække giver du dem plads til at gemme sig eller til at springe ud, når de føler sig truet. 

Du kan vælge Brazillian pennywort, Vallisneria, Ludwigia repens og Cabomba. Andre planter, du kan vælge, er frogbit, rød flodflodsøster eller dværgvandssalat. Levende planter er bedre sammenlignet med den kunstige indretning, da levende planter fjerner nitrater fra vandet. 

Belysning

Selv om tetraer kommer fra sortvandsmiljøer, kan de også trives med svagt lys, men ikke med stærkt lys. Neon tetraæg er meget lysfølsomme, men hvis du har planter som indretning under akvariet, kan det let sprede det lys, som neonerne får, og give dem den helt rigtige skygge. 

Indretning

Selv om dette vil blive brugt mere, når din neon gerne vil gemme sig bag slottets indretning eller huler, vil det ikke betyde meget for dine neons, men det er mere æstetisk, hvis du ønsker at tilføje en eller to dekorationer i deres område. Så forsvinder neon tetras bare i dit akvarium, eller sker der noget mere uhyggeligt undervejs?

Det kan godt være, at dine neons ikke trives så godt, som de burde i dit akvarium, og at du ikke kun bemærker, at de bliver spist af andre fisketyper.

Neons kan trives og vokse i dit akvarium, hvis det er et allerede etableret akvarium, der er perfekt til deres levevilkår, og du kan have glæde af dem i lang tid. Du kan også opdrætte dem, hvis du har lyst, så du vil have masser af smukke neonfisk, der svømmer i dit akvarium.

Comments are closed.

Close Search Window