Forbedringer, Hjemmet|

Dit valg af sidespor gør mere end blot at forbedre dit hus æstetik. Det beskytter dit hjem mod insekter og vejrliget, sænker dine elregninger og øger værdien af dit hjem. Du kan enten vælge aluminiumsidebeklædning eller vinyl til dit hjem. Du kan dog ikke vælge begge dele, og du skal kende omkostningerne ved aluminiumsbeklædning vs. vinyl for at træffe dit valg.

Det koster omkring 3 til 6 dollars pr. kvadratfod at installere aluminiumssider. Afhængigt af kvaliteten kan vinyl koste mere eller mindre. Selv om vinylindpakket metalbeklædning er meget holdbar, er den betydeligt dyrere end begge dele. Faktisk afhænger prisen på din foretrukne sidestillingsbeklædning af husets kvadratmeter. Jo større arealet er, jo dyrere bliver det.

Der er dog mere at sige om disse sidespor, f.eks. deres omkostninger. Denne artikel vil dække alle disse og give dig oplysninger om, hvilken der er dyrest, og hvad der gør den dyrest. Du vil også få kendskab til holdbarheden og alsidigheden af hver enkelt. Så læs videre for at lære mere.

Aluminium beklædning Vs Vinyl – Hvad er dyrere?

Installation af vinylsider koster mellem 3 og 7 dollars pr. kvadratfod, mens aluminiumssider koster mellem 5 og 9 dollars. Vinyl og metal fås i forskellige tykkelser, hvilket er deres tykkelse. Jo tykkere tykkelse, jo dyrere er den. Aluminium er lidt dyrere end vinyl, men det er stadig et godt tilbud, fordi det er billigere at fremstille end 80 procent af andre materialer.

Din beliggenhed har indflydelse på prisen, da den bestemmer, hvor langt sidesporet skal transporteres. Prisen bestemmes af den stil, kvalitet og profil, du vælger, samt af sværhedsgraden af monteringen.

På den anden side er vinyl sidespor mere overkommelige. Tykkere vinyl vil være dyrere, men også mere holdbart. Vinyl i lav- og mellemkvalitet er i den billigere ende af skalaen, men vinyl af høj kvalitet, der skal ligne cedertræ eller træ, kan koste 7 dollars eller mere pr. kvadratfod.

Hvad gør aluminiums sidebeklædning dyrere?

Afhængigt af kvaliteten er aluminiumssider noget dyrere end udskiftning af vinylsidebaner. Det kan også give dit hus et nyt udseende og samtidig give langvarig beskyttelse mod vejrliget. Dette sidespor fås i en række farver og kan efterligne udseendet af et dyrere sidespor af træ. Det er disse funktioner, der gør det dyrere.

Ikke alene det, men de nuværende aluminiumssider er også modstandsdygtige over for buler, insekter og brand. Det er også vedligeholdelsesvenligt og kan holde i op til 40 år, hvis du passer ordentligt på det. Desuden er farven på sidesporet også bagt på, hvilket betyder, at det ikke kræver hyppig ommaling som ved installation af sidespor af træ.

Desuden er det også mere sikkert, da vinyl indeholder kemikalier, der kan være skadelige for helbredet og miljøet. Det er på grund af alle disse ekstra komponenter, der er tilføjet til aluminiums sidespor, at dette sidespor er dyrere.

Hvad er mest værd at gøre det?

Vinyl er en bedre og mere langtidsholdbar løsning. Det har en billigere samlet ejeromkostning over tid på grund af dets lave vedligeholdelse, holdbarhed og energieffektivitet. Dette sidespor er fire gange mere økonomisk end andre traditionelle sidespor, hvilket betyder, at du sparer penge på dine forsyningsomkostninger.

Det skyldes, at metal er en dårlig isolator, og at vinylbeklædning gør dit hus mere energieffektivt. Som du allerede ved, er det også mere solidt end aluminiumsbeklædning. Hvis du vælger isolerede vinylsider, giver du et ekstra lag af beskyttelse mod varmetab, samtidig med at du hjælper med at holde dit hjem behageligt. Det vil sandsynligvis også være tættere end aluminiumssiding, hvilket gør det mere holdbart.

Da farven løber hele vejen gennem vinylsiden, vil den desuden ikke ridse eller falme så hurtigt som aluminiumssider. Du behøver heller aldrig at male det om. Faktisk kan du ikke male vinylsiden, da den ikke bevarer farven. Vinylsiden er også let og indeholder huller, der er forborede.

Det gør det nemt at påføre vinylen på stolperne. Andre typer sidestillads kan kræve længere og mere tidskrævende installationsmetoder, og der vil også blive brugt flere penge på det. Hvis du ønsker opgaven udført hurtigt og nemt, er vinylsider derfor den rette løsning.

Holdbarhed og vedligeholdelse af både vinyl- og aluminiumsbeklædning

Vinylgitre kræver kun lidt mindre vedligeholdelse end aluminiumsgitre. Begge skal dog rengøres af og til. De er begge også holdbare, men på forskellige måder. De fleste husejere anser holdbarhed for at være den vigtigste faktor efter prisen. De ønsker, at deres sidespor skal se godt ud i en lang periode uden at blive forringet. Tykkelsen af sidesporet er det vigtigste aspekt, når det gælder om at bestemme dets holdbarhed.

Kvalitet tæller

Når man sammenligner levetiden af aluminiumssider med vinylsider, er kvaliteten af sidesiderne afgørende. 

Jo tættere materialet er, uanset om det er vinyl eller aluminium, jo mere stabilt, vejrbestandigt og pålideligt er sidesporet.

Skader

Selv om de nuværende overfladebehandlinger er af industriel kvalitet, hjælper de med at afhjælpe disse problemer. Aluminiumsbeklædning kan dog blive beskadiget eller bulet. En ridse i laklaget afslører det blotte metal nedenunder, men aluminium korroderer ikke, hvis det står udenfor. Aluminium kan med tiden blive kridhvidt eller falme i farven, selv om den tekniske udvikling i løbet af det seneste årti har forbedret farveægtheden og mindsket kridtholdigheden. 

Aluminium kan males om, men det skal først rengøres grundigt. Aluminium er også brandhæmmende. Da farven løber gennem vinylsiden, beskadiges den ikke, og ridser er ikke så synlige. Et usædvanligt kraftigt slag mod en vinylplanke kan få den til at briste eller punktere, især når ældre vinyl er skrøbelig i koldt vejr.

Klimaets indvirkning

Vinyl kan falme med tiden i et varmt miljø, og da du ikke kan male det, kan du blive nødt til at udskifte det. Du skal også installere vinyl korrekt, da det ellers kan opsamle vand under det, hvilket kan skade infrastrukturen i dit hjem.

Aluminium sidespor i forhold til vinyl sidespor er det ideelle valg, hvis du bor i et område med meget hårde vintre. Vinyl kan blive skrøbeligt og flække i klimaer under frysepunktet, mens kulden ikke kan påvirke aluminium.

Men hvis du skal vælge, er aluminium helt sikkert den bedste løsning, hvis du bor i et meget koldt klima. Dette er tilfældet, fordi kulde ikke kan påvirke metal, mens vinyl kan blive skrøbeligt. Når dette sker, revner vinyl let, hvilket gør det muligt for fugt at trænge ind i underlaget og forårsage råd og skimmel på husets struktur. Ekstrem kulde har ingen virkning på aluminium.

Hvis du sammenligner både aluminiumsbeklædning og vinyl, vil du bemærke, at der er andre sammenligninger mellem dem, f.eks. sammenligninger af energieffektivitet og alsidighed for hver af dem. Hver af dem har deres egne unikke egenskaber, som adskiller dem fra hinanden. Disse egenskaber hjælper dig også med at træffe en beslutning om, hvilken du skal vælge til dit hjem.

Nu hvor du kender omkostningerne ved aluminium sidespor vs vinyl, kan du nemt træffe et valg. Hvis du har et lavt budget, kan du vælge den billigere. Billigere er dog ikke ensbetydende med det bedste. Der er andre faktorer, du skal se på, så du kan træffe et korrekt og informeret valg. Tak for at læse hele artiklen. Håber den rigtige sidespor vil hjælpe dig med at beskytte dit hus perfekt.

Comments are closed.

Close Search Window