Forbedringer, Hjemmet|

Så du overvejer at bruge mørtel til at udjævne betongulve. Hvis du læser dette, spekulerer du sikkert på, om det er en god idé eller ej. Nå, svaret er nej!

Mørtel er ikke det mest velegnede element til at udjævne et betongulv. Grunden til dette er, at mørtel i sidste ende vil revne. Brugen af mørtel vil i sidste ende forårsage revner på gulvet. Med tiden vil mørtlen gå i stykker, fordi de produkter, der anvendes i mørtel, er ustabile. Og der vil komme flere revner i det udjævnede gulv, hvis der falder en tung genstand på det. 

I denne artikel vil jeg tale om, hvordan man udjævner et betongulv med mørtel. Forhåbentlig vil læserne forstå, hvilke problemer der kan opstå, hvis du bruger mørtel og de bedste alternativer til at jævne et betongulv ved at gennemgå artiklen.

Hvorfor er mørtel ikke egnet til udjævning af et gulv?

Mørtel er ikke lette stoffer til at udjævne et betongulv. Hvis du overskrider den maksimale tykkelsesgrænse, gør det blandingen ustabil. Desuden hjælper det ikke, selv om mørtel påføres i lag. Det skyldes, at lagene af mørtel ved hærdning bliver ét med det foregående lag, der blev påført. Som følge heraf bliver blandingen ustabil.

Ved udjævning af gulve overvejer mange mennesker mørtel som en mulighed. Den almindelige grund til dette er, at mørtel klæber godt til betonpladen. Mørtel klæber også godt til trægulve. Alligevel er mørtel ikke et godt valg. Det indeholder materialer, der bliver ustabile. Som følge heraf bliver det umuligt at bruge produktet til gulvafretning.

Der er også problemer, når man hærder mørtel. Selv om lag af mørtel klæber godt til hinanden, medfører hærdning af dem ustabilitet. Efter hærdning af mørtel overlapper lagene hinanden og bliver ét med det tidligere påførte lag. Dette medfører, at lagene bliver ustabile. Det hæmmer også betongulvenes levetid, da tunge genstande kan beskadige eller knække gulvene.

Mulige måder at nivellere et betongulv på

En af de mest velegnede måder at udjævne et betongulv på er at bruge en selvnivellerende masse. Dette er også kendt som flydende gulvunderlag eller gulvafslibning. Dette materiale flyder ud som en tyk sirup. Blandingen er kompakt, da den hærder perfekt til en perfekt glat jævn overflade inden for kort tid.

Selvnivellerende forbindelser er et bedre valg end mørtel. De er mere holdbare end blandingen fremstillet med mørtel. Der er heller ingen risiko for, at gulvene går i stykker, selv hvis der falder en tung genstand ned. Selvnivellerende forbindelser er også meget hurtige til at tørre. Desuden overlapper det ene lag ikke det andet, og det forbliver stabilt gennem gulvnivellering. To typer af selvnivellerende er:

Akryl Selvnivellerende komposit

Den selvnivellerende akrylmasse fremstilles ved at kombinere flydende akrylpolymer og cementpulver i en blandeskål. 

Det giver et betongulv, der er moderat fleksibelt og modstandsdygtigt over for ridser og ujævnheder. Det tager længere tid for selvnivellerende beton at tørre end de andre typer.

Vandbaseret selvnivellerende forbindelse på vandbasis

Vandbaserede selvnivellerende forbindelser bruger vand som smøremiddel, hvilket resulterer i en overflade, der ligner almindelig beton med hensyn til konsistens. 

Den tørrer hurtigt, nogle gange på kun 20 minutter. Det købes normalt i pulverform og blandes med vand for at lave beton.

Fordele, som selvnivellerende forbindelser giver

Selvnivellerende forbindelser som akryl eller vandbaseret giver mange fordele. De er billigere sammenlignet med andre forbindelser. 

Disse selvnivellerende forbindelser er meget nemme at påføre og tørrer ret hurtigt op sammenlignet med andre forbindelser. Desuden giver det en glattere betonoverflade. Der vil ikke være nogen ujævnheder, hvilket fører til en bedre oplevelse.

Ting at overveje ved nivellering af et betongulv

Der er nogle grundlæggende ting, du skal overveje, når du beslutter dig for at udjævne dit betongulv. Korrekt planlægning og gennemførelse er den første opgave. Den næste opgave er at indsamle materialer og blande dem godt. Det er vigtigt at reparere revner korrekt. Du skal også sørge for at give rigelig tid til, at betonnivelleringen tørrer helt.

Korrekt planlægning

Det er vigtigt at udarbejde en ordentlig plan, før man begynder at udjævne et betongulv. Gulvets tilstand bør først undersøges. For det andet er det nødvendigt at finde ud af, hvilke materialer du vil bruge til at udjævne dit gulv. Desuden er det nødvendigt at beslutte, hvor tyk tykkelse du ønsker for din kontraktnivellering. 

Når du har besluttet dig for den ønskede gulvafretter, er det nødvendigt at indsamle kvalitetsmaterialer, der passer til dit gulv. Du skal tage møblerne ud af rummet og rengøre gulvet, før du begynder arbejdet. Jeg anbefaler også, at du kortstråler overfladen let. Kortstråling er effektiv, da det sikrer en god vedhæftning.

Blanding af materialerne korrekt

For at udjævne et betongulv korrekt er det obligatorisk at blande materialerne korrekt. Du skal tage blandingen i en spand. En skovl er nødvendig for at skabe en passende blanding. Jeg anbefaler, at du blander en lille mængde ad gangen. 

Blandingen kan hældes i 20-30 minutter efter fremstillingen af blandingen. Den spredes ikke godt efter denne periode. Derfor vil det være klogt at lave korte partier af blandinger og anvende dem.

Fyldning af revnerne fuldstændigt

Det er nødvendigt at identificere stederne for revner korrekt. Hvis der er et betydeligt hul eller hul i gulvet, skal du bruge et betonfyldstof. Du bør udfylde hullet ved hjælp af en betonforsegler. Desuden kan du bruge en forsegler til at forsegle hullet fuldstændigt.

Det er vigtigt at udvise den største omhu for at gennemføre denne proces. Når hullerne er fyldt korrekt ud og forseglet, skal man lade dem tørre ud og få en stiv form. Dette er nødvendigt, før betongulvet nivelleres.

Valg af den bedste primer til din overflade

Faktorer som vejr, miljø osv. spiller en afgørende rolle ved valg af primer. Primerens vigtigste opgave er at forlænge malingens dækning, skabe en glat base for en fejlfri topcoat-finish og forlænge levetiden for din maling.

Der findes 4 typer primere til betongulve. Hver af dem er unik og har forskellige egenskaber.

  • Epoxyprimer: Epoxyprimer er også vigtig for industri- og erhvervsbygninger. De har et fast greb på betonoverfladen, hvilket gør dem meget robuste.
  • Polyurethanprimer: Polyurethanprimer er en af de bedste primere mod pletter og fejl. De reparerer overflader med defekter med største lethed.
  • Silanforsegling: Denne primer er bedst egnet til udendørs betonoverflader. Den er bedst udendørs, da silanforseglinger er meget gennemtrængende. Som følge heraf yder de en betydelig beskyttelse mod ekstreme temperaturændringer.
  • Akrylgrunder: Akrylgrundere kan trænge godt ind i beton. Akrylgrundere skaber en stærk binding med overfladen og tørrer hurtigt.

Lad betonjævneren tørre af

Efter korrekt påføring af betonjævneren er det vigtigt at give den god tid til at tørre af. Normalt tager det ikke lang tid at tørre.

De fleste betonjævningsmidler tørrer grundigt inden for 24 timer. Det er vigtigt at tørre udjævningsmaterialet helt ud, før der lægges andre gulvbelægninger over det.

Det er aldrig klogt at bruge mørtel til at udjævne gulve, fordi det er ustabilt. Der findes bedre elementer til at erstatte mørtel til udjævning af betongulve.Forhåbentlig ved du nu, hvordan man udjævner et betongulv med mørtel! Jeg håber, at du nu også kender til alle de alternativer, du kan følge i stedet for mørtel. Tak fordi du læste med.

Comments are closed.

Close Search Window