Forbedringer, Hjemmet|

Et af de mest afgørende aspekter af et hus er taget. Tagets levetid er imidlertid et stort problem i Florida på grund af byens klima. Boliger i Florida, især tagene, er udsat for stærkt sollys, regnvejr og overdreven varme og fugtighed. Så du er måske nysgerrig efter at vide, hvor længe holder et tag i Florida? Du får dit svar i artiklen. 

På grund af deres fremragende ydeevne og billige pris er helvedesild et af de mest almindelige tagmaterialer i Florida. Asfaltskifer har op til 20 års garanti, men deres levetid i Florida er betydeligt kortere. Den gennemsnitlige levetid for arkitektoniske helvedesild af højeste kvalitet er 15-20 år. Tre-tabs tagsten med tagplader forventes derimod at holde i 10-12 år.

Der er dog mange andre tagmaterialer, som folk bruger i Florida. De har alle en bestemt forventet levetid. Desuden afhænger det af flere faktorer, hvor længe dit tag sandsynligvis vil holde. Så i denne artikel vil jeg gennemgå levetiden for forskellige tagtyper i Florida sammen med nogle andre oplysninger, som kan være nyttige for dig.

Levetiden for forskellige tagtyper i Florida

Shingle-tage holder generelt i 15-20 år i Florida, mens metaltage kan forventes at holde i 40-70 år. På den anden side har et tegltag, som er en anden almindelig tagtype i Florida, en levetid på mere eller mindre 30 år.

Lad os nu diskutere levetiden for forskellige tagtyper i Florida:

Helvedesild

Asfaltskifertag er blandt de mest almindelige tagdækninger på huse i Florida. Disse tage har en levetid på omkring 15-25 år. Nå, men levetiden afhænger af tagets tilstand, installationsprocessen og naturligvis af, hvordan ejeren passer på det.

Desuden er kvaliteten af de anvendte materialer og tætheden af helvedesild to andre vigtige faktorer, der har indflydelse på tagets levetid. Der findes imidlertid forskellige typer asfaltskifertage, som hver især har deres egne egenskaber, der indikerer, hvor længe de vil holde i Florida.

 • 3-Tab – For smoshed roods er det det det mest omkostningseffektive valg af asfaltskifer. Disse helvedesild fås i en standardtykkelse og kan holde alt mellem 10 og 20 år. Forholdene omkring taget samt kvaliteten af installationsproceduren er afgørende for variationen i levetid. Floridas varme og tørre klima fremmer dog dannelsen af brud i helvedesildene, hvilket reducerer deres levetid.
 • Dimensional – Både med hensyn til pris og kvalitet er dette shingle-sortiment en klar opgradering i forhold til 3 faner. Dimensional shingle-tage er lidt tykkere og kan holde i ca. 15-25 år. Hvis du parrer tagkonstruktionen med passende installationsprocedurer, kan dimensionelle helvedesild modstå næsten dobbelt så meget vind som 3 tagsten, hvilket fører til en lang levetid.
 • Premium – Det er den dyreste type, men den har det flotteste udseende. Disse tage anvendes i luksusboliger, og de har en levetid på 20-30 år. De kan holde meget længere i klimaet i Florida, da du kan tilføje solrefleks, hvis du ønsker det. Det minimerer materialets eksponering for ekstrem varme.

Metal tag

Metaltag er tiltalende, fordi det er et langvarigt, energieffektivt valg, der kræver lidt vedligeholdelse. Der er også en række forskellige materialer at vælge imellem, f.eks. aluminium, zink, tin, kobber eller galvaniseret stål. 

Metaltage har også en af de højeste levetider, idet de holder i 40-70 år, når de er korrekt monteret. Der findes primært to typer metaltag i Florida. Et galvaniseret ståltag er det første, mens et aluminiumtag er det andet.

På grund af koncentrationen af salt i vinden i Florida er galvaniseret tagdækning ikke den bedste løsning. Mange tagfirmaer kan nægte at forlænge garantien på ståltage, der er placeret for tæt på havet.

De fleste tagdækningsproducenter yder derimod op til 25 års garanti på aluminiumstag, selv hvis huset ligger tæt på stranden eller havet.

Tag med membran

Selv om fladt tag lejlighedsvis anvendes på tage til boliger, er det mere almindeligt på kommercielle konstruktioner. Sådanne tagtyper har den bredeste levetid, idet de kan holde i mellem 10 og 50 år.

Der findes forskellige typer af membrantage. De tre mest udbredte er dog:

 • TPO – Thermoplastisk polyolefin (TPO) er en membran i et enkelt lag, der kan være neutralt flydende, klæbes helt fast eller anbringes manuelt. TPO-membraner er grønnere, men måske mindre langtidsholdbare alternativer. Tage med disse membraner har en levetid på mellem 10 og 20 år.
 • PVC – Det er den dyreste af de tre membrantyper, da den er fremstillet af vinyl. Prisen er berettiget, hvis man tager hensyn til den reflekterende egenskab ved disse membraner, der både giver UV-beskyttelse og energieffektivitet. Det betyder således, at selv i byens brændende varme kan køleregningen sænkes, og tagforringelse er stort set udelukket. Tage af PVC-tag holder mindst 20 år.
 • EPDM – Det er den mest omkostningseffektive løsning blandt de tre typer membrantage.  Det er nemt at anvende, og det har en isolerende kvalitet, der hjælper med at holde temperaturen udenfor. Desuden hjælper den gummiagtige substans med at forhindre lynskader på en konstruktions indvendige indhold.

EPDM-membrantage holder typisk i mere end 25 år. Men på grund af de særlige og alvorlige forhold, der er karakteristiske for Floridas miljø, kan levetiden falde til under 20 år.

Hvad kan forkorte levetiden på dit tag?

Ekstreme klimaforhold, dårlig vedligeholdelse og stærk udsættelse for UV-stråler er nogle af de mest almindelige faktorer, der kan forkorte levetiden for dit tag. 

Følgende er nogle af de faktorer, der forkorter levetiden for dit tag:

Dårlig vedligeholdelse og installationsproces

Hvis du forsømmer taget og ignorerer problemer, kan det forværre problemerne med dit tag. Skimmelsvamp og utætheder kan f.eks. barbere år af tagets levetid. Hvis visse vedligeholdelsesopgaver ikke udføres, kan det desuden resultere i, at garantien udløber, og at materialerne nedbrydes hurtigere.

Desuden kan varm, fugtig luft ophobes på taget på grund af dårlig isolering og ventilation, hvilket kan føre til råd.

UV-eksponering

Termiske stød opstår, når tagmaterialer udsættes for stærk varme i en længere periode, hvilket udløser sammentrækning og udvidelse. Resultatet er, at materialet revner, rives eller krøller, hvilket gør det nødvendigt at udskifte taget tidligere end planlagt.

Klima

I de våde sæsoner har Floridas vejr en høj luftfugtighed og varme sammen med orkaner og tropiske storme. Tagmaterialer svækkes derfor og kan splintre som følge af det hårde vejr, hvilket kompromitterer tagets strukturelle stabilitet.

Hvordan forlænger du dit tags levetid?

Det er muligt at forlænge levetiden for dit tag, selv i ekstreme vejrforhold som Florida, ved at vedligeholde og pleje det korrekt.

Her er nogle forslag til, hvordan du kan forlænge dit tags levetid:

 • Lad altid en professionel tage sig af taginstallationen.
 • For at undgå vandskader og tilstopning af brædderne må du ikke glemme at rense tagrenderne.
 • Lad fugtig luft passere, og undgå skimmeldannelse ved at ventilere loftet.
 • Brug en løvblæser eller en haveslange til at holde taget rent for snavs og blade. Men du må aldrig højtryksvaske området, da der er risiko for at beskadige overfladen.
 • Hvis du vil opdage mindre problemer, kan du hyre en professionel til at inspicere dit tag en gang om året.

Desuden er det også nødvendigt at vælge tagets materiale med omtanke, hvis du ønsker, at det skal holde længere.

På grund af de ekstreme vejrforhold i Florida kan du ikke forvente, at dit tag holder i lang tid. Nu kender du svaret på spørgsmålet: “Hvor længe holder et tag i Florida?” Du skal også vide, at du kan forlænge levetiden ved at passe ordentligt på det. Så vælg dit tagmateriale med omtanke, og vedligehold det korrekt. Held og lykke!

Comments are closed.

Close Search Window