Dyr, Krybdyr|

Kornsnoge er cylindriske, rødlige, brunlige eller gullige slanger med røde eller sorte pletter over hele kroppen. De har et karakteristisk mønster med skiftevis hvide og sorte mærker. Disse slanger varierer betydeligt i farve og mønster på grund af forskellige geografiske steder.

Kornslanger og kobberhoveder lever begge som nyttige rovdyr af gnavere. Folk finder det dog svært at skelne mellem kornsnog og kobberhoveder. Kornsnoge er ikke giftige slanger, mens kobberhoveder er giftige slanger. Derfor bliver kornsnogen ofte angrebet, fordi folk forveksler dem med kobberhoveder.

Kornsnogen har ingen funktionel gift og er ikke skadelige for mennesker. I stedet er de gavnlige for mennesker, fordi de mindsker bestanden af vilde gnavere, der spreder sygdomme i afgrøderne og skader dem. Kornsnogen er kendt som røde rotteslanger, fordi de lever af rotter.

Mælkeslange vs. Kornsnog

Kornsnog og mælkeslanger er ikke helt forskellige fra hinanden. De ligner hinanden meget med hensyn til størrelse, levetid, levested og deres kost. Men man kan dog gøre forskelle for at identificere begge slanger.

Levetid

Korn- og mælkeslanger har en lang levetid; kornsnoge kan leve mellem seks og 80 år i naturen. De kan dog leve meget længere, omkring tyve år i fangenskab, hvis de får bedre forhold.

Mælkeslanger lever næsten lige så længe i fangenskab; de kan leve i 15 år i naturen og 20 år i fangenskab.

Fysiske egenskaber

Kæledyrsejere er vilde med slangernes klare, slående farver og indviklede, smukke mønstre. Kornsnoge findes i forskellige slående farver og mønstre, hvoraf de tre farver er de mest almindelige. Disse tre omfatter orangegul, rød-orange og sort. Desuden har deres skæl orangefarvede nuancer.

Det er ikke overraskende at finde hundredvis af forskellige arter af kornsnoge, der varierer i farve og mønster.

Mælkeslanger varierer i farve og mønster og har glatte og blanke skæl. Deres farveskala er rød-sort og hvid-sort-rød. Mælkeslangers farve og mønster er meget fantastisk, og de har ikke mange forskellige varianter. 

Kongeslange vs. kornsnog

Levetid og temperament

Kongeslanger og kornsnog bliver lige lange, men kongeslanger kan blive lidt større. Der er ingen tydelig forskel i levetiden for begge slanger. Begge slanger kan være perfekte kæledyr, da de begge er meget føjelige og nemme at håndtere. Begge slanger kan vokse til en perfekt størrelse til et kæledyr. Kongeslanger har dog en problematisk holdning, som kan skyldes deres spiseadfærd. De besidder en aggressiv og ivrig spiseadfærd. Deres ivrige og aggressive adfærd kan være problematisk, fordi de kan angribe ethvert bevægeligt objekt, som kan være deres egen krop. Du bør være meget forsigtig, fordi de også kan angribe dine fingre.

Opdræt og fysiske kendetegn

Kongeslange og kornslange er nemme at opdrætte og har derfor forskellige varianter i farve og mønster. Kongeslange og kornsnog er begge lette at avle for at frembringe forskellige smukke og markante farvede slanger.

Kornsnog vs. kuglepython

Kornsnog er hårdføre slanger, hvilket betyder, at de sagtens kan overleve ved stuetemperatur. Kuglepythoner kræver dog, at temperaturen også opretholdes i anlægget. Kornslanger og kuglepythoner bliver lige lange og kan dermed være gode kæledyr. Kuglepythoner har større omkreds, mens kornsnoge er tynde.

Levetid

Kornsnog og kuglepythoner har begge en længere levetid på over femten år. Men kuglepythoner kan leve mere op til 20-25 år i fangenskab. Der er dog næsten ti års forskel i alder, men begge slanger er langtidsforpligtelser.

Kuglepythoner har forskellige krav til temperatur, luftfugtighed og andre miljøforhold på grund af deres naturlige levested. Det betyder, at de har brug for ekstra udstyr for at opretholde et godt liv i fangenskab.

Fysiske egenskaber

Kornsnoge har tynde kroppe og findes i forskellige slående farvemønstre, der adskiller sig fra kuglepython. De fleste Kornsnoge er lyse i farven.

Kuglepythoner har mere omkreds end kornsnogen, har diamantformede hoveder, er mindre farverige og ser anderledes ud end kornsnog. De besidder ikke en bred vifte af farvetegninger og optræder for det meste i brun eller sort.

Både kornsnnoge og kuglepytons er let håndterbare, vedligeholdelsesvenlige og føjelige kæledyr. De er et godt valg for førstegangs ejere af kæledyr. De bliver ikke for store, er sociale og findes i mange forskellige farver og mønstre. Mellem disse to er en kuglepyton et bedre kæledyr for førstegangs ejere, da de er omskårne, sky og reserverede kæledyr.

Han vs. hun Kornslange

Kæledyrsejere spørger altid om forskellen på adfærden hos en han- og en hun-kornslange. Det mest almindelige spørgsmål, som en førstegangs kæledyrsejer stiller, er, om det er bedre at holde en han- eller en hun-kornsnog.

Der er ingen forskel mellem mandlig og kvindelig adfærd. Du bør dog overveje, før du kombinerer en han- og en hunslange i samme anlæg. To han-slanger i samme anlæg kan ikke være en god forretning; de vil kæmpe om dominans. Hvis der er en han- og en hunslange i et anlæg, vil han-slangen udvise aggressiv adfærd. To hunslanger kan indgå en god aftale.

Desuden er der ingen mærkbar forskel på han- og hunslangers afføring, fodring og stress. Afkast får dog kornsnogen til at føle sig sårbar, og kornsnoge udviser aggressiv adfærd under fodring. Der er dog ingen forskel på han- og hunkornslangers adfærd.

Desuden er både hanner og hunner territoriale. Eksperter siger, at kornsnogen ejer deres territorier uden at slås; problemet kan opstå, hvis slanger bor i nærheden. Men kornsnoge lever i deres eksklusive territorium uden at være et problem for de andre.

De forskellige slangers psykologi og adfærdsmønster er næsten ens. Der opstår dog nogle adfærdsforskelle på grund af miljømæssige forskelle. Temperatur, luftfugtighed, fodring og omgivelser påvirker slangernes adfærd og personlighed betydeligt.

Comments are closed.

Close Search Window