Dyr, Krybdyr|

Kæledyr er en vigtig del af vores liv. Nogle mennesker elsker deres kæledyr endnu mere end deres familiemedlemmer. Det er ligegyldigt, hvor meget du elsker dit kæledyr. Nogle gange er man nødt til at forlade hjemmet på grund af arbejde eller ferier. I så fald har du kun to muligheder, enten at tage dit kæledyr med dig eller at lade det blive hjemme. Begge valg har deres fordele og ulemper. Fordelene og ulemperne varierer meget afhængigt af, hvilket kæledyr du har.

Du kan tage din leopardgecko med dig på ferier eller lade den blive hjemme. Det anbefales dog, at du ikke tager din leopardgecko med dig, før du har mest brug for den.

Måske skal du flytte dit hjem, eller du har planlagt en lang rejse. I så fald kan du tage din leopardgecko med dig.

Hvert kæledyr har forskellige fysiologiske, psykologiske og følelsesmæssige behov, og du bør træffe det samme valg for hvert kæledyr. For det første bør du forstå, at leopardgeckoer ikke er pattedyr, og de har ikke brug for hyppige måltider for at opretholde deres indre kropstemperatur. Leopardgeckoer er koldblodede krybdyr, og de har ikke brug for at blive forkælet, da de foretrækker at leve alene og uforstyrret.

Kan jeg tage min leopardgecko med på ferie?

Hvis du planlægger at rejse med fly eller skib, bør du undersøge deres retningslinjer for, om krybdyr er tilladt eller ej. De fleste flyselskaber og skibe tillader ikke levende krybdyr at rejse, og det er ikke en god idé at smugle din gekko med i flyet. Du kan rejse i bil, hvis du ønsker at have selskab af dit smukke firben.

Det er bedst at observere din gekkos adfærd, før du beslutter dig for at tage den med på ferie. Nogle krybdyr er følsomme, og de tåler ikke ændringen i omgivelserne. Desuden er krybdyr vant til det klima og de omgivelser, de lever i.

Det er ikke let for dem at vænne sig til de nye omgivelser. Hvis din gekko er så følsom, bør du hellere lade din gekko blive hjemme. Men hvis du har tidligere rejseerfaring, hvor din gekko var perfekt, bør I rejse sammen.

Hvordan rejser man sikkert med en leopardgekko?

For det første har du brug for en kasse, der er fuldt ventileret og rummelig, så din leopardgecko kan føle sig hjemme. Du skal vænne din gecko til kassen inden rejsen for at undgå at blive stresset. Lad din gecko tilbringe noget tid i kassen mindst en uge før, så den bliver vant til kassen.

Følgende er de nødvendige retningslinjer, du bør følge, når du tager din leopardgecko med dig.

 • Du skal have en robust, ventileret og rummelig rejsekuffert for at kunne rejse sikkert
 • Bunden af din rejsekasse skal være foret med et materiale, der giver et godt greb, så den holder godt fast i jorden.
 • Da krybdyr er koldblodede dyr, bør du om nødvendigt varme kassen op.
 • Dit smukke firben skal vænne sig til kassen.
 • Alle de vigtigste ting, herunder mad, varmeudstyr osv., skal være pakket.
 • Du bør ikke sætte beholderen fri i bilen, da dit firben kan komme til skade.
 • Du bør ikke stoppe plejen ofte, men forsøge at holde så få stop som muligt.
 • Tag aldrig din gekko ud af kassen under rejsen, medmindre der er tale om en nødsituation.
 • Du bør være opmærksom på at kontrollere, om der er tegn på sygdom før og efter rejsen.

Hvordan fodrer man en leopardgecko på ferie?

Du bør foretrække at fodre din gekko, inden du begynder rejsen. Normalt skal en voksen gekko, når den først er blevet fodret, fodres efter to eller tre dage. I løbet af denne tid kan du nå din destination; derfor behøver du ikke at fodre din gekko under rejsen.

Når du er nået frem til din destination, skal du fortsætte med at fodre din gekko på samme måde, som du fodrede den derhjemme.

Geckoer er ikke rejsedyr. De bliver ikke begejstrede over at rejse. Hvis du vil rejse i en dag eller to, er det helt sikkert at lade din gekko blive hjemme. I virkeligheden kan du tage en længere ferie på omkring en uge, og din gekko vil ikke genere dig.

Medmindre dens vand- og madskåle er fulde, og temperaturen er optimal. Derfor er det et glimrende valg at lade din gekko blive hjemme, hvis du planlægger en kort tur på en eller to dage eller en længere tur på højst en uge.

Der er dog visse forholdsregler, som du bør følge, før du forlader dit hjem. Disse er som følger.

Hvis det ikke er tilrådeligt at lade din gekko være alene hjemme. Der kan være strømafbrydelse i huset eller et andet problem, så det er bedre at efterlade en person, der kan passe din gekko. Hvis du planlægger en uges ferie, er det obligatorisk at efterlade nogen, der kan tage sig ordentligt af din gekko.

Følgende er retningslinjerne for dig, inden du tager på ferie, og for din gecko sitter, så du kan passe bedre på din gecko i dit fravær.

 • Du bør fodre din gekko, inden du tager af sted. Lad vandskålen være fyldt, og instruer den passer den i at udskifte vandet dagligt. 
 • Vejled babysitteren til at fodre din gekko efter den samme kostplan, som du selv følger.
 • Hvis du bruger en varmepude, er det ok at lade dem være på. Men hvis du bruger manuelt lys, er det ikke godt at lade dem være tændt, da gekkoer ikke har brug for at varme sig dagligt. De får varme efter en dag eller deromkring. For timerlys, der tændes og slukkes efter skemaet, bør du lade dem fungere som de gør.
 • Kontroller dagligt, om måtten og lyset fungerer korrekt. Sørg for, at alt andet i terrariet er i orden.
 • Bed babysitteren om straks at kontakte dig, hvis der sker noget galt.

Comments are closed.

Close Search Window