Dyr, Krybdyr|

Geckoer er kødædere. De er hovedsageligt afhængige af insekter som føde. I naturen spiser gekkoer forskellige insekter såsom edderkopper, orme, tusindben, græshopper, insekter og endda skorpioner. Men bare fordi gekkoer spiser forskellige insekter i naturen, bør du ikke tilbyde dem alt, hvad du ser kravle. Det vil ikke være sikkert for din gekko, fordi disse insekter kan sprede infektioner.

Det er ikke sundt at lade din gekko spise tørrede melorme. Geckoer spiser kun levende og bevægelige melorme. Du bør ikke tilbyde dem døde melorme, da de kan være skadelige for deres helbred.

Er melorme gode for leopardgeckoer?

Leopardgeckoer foretrækker at spise melorme. De er næringsrige, indeholder vand, og gekkoer kan lide at spise melorme. Sammen med melorme foretrækker gekkoer syrener, og de er begge det foretrukne foder for leopardgeckoer som kæledyr. Begge disse fodertyper er let tilgængelige på markedet.

Melorme VS Griller i Gecko-kost

Mange mennesker hævder, at kribensis er en komplet kost for gekkoer, og at din gekko udelukkende bør være afhængig af kribensis. Men fårekyllinger har deres ulemper, og det giver plads til melorme som erstatning for fårekyllingerne. Det er dog helt dit valg at fodre din gekko med enten fårekyllinger eller melorme, da de begge har hver deres fordele og ulemper.

Græslinger har været det foretrukne insekt for gekkoer på grund af deres lette tilgængelighed, dynamiske adfærd og ernæringsmæssige fordele. Det er et fremragende valg af foder for dem, der ikke har problemer med deres ulemper. Lad os diskutere nogle fordele og ulemper ved fårekyllinger.

Fordele ved fårekyllinger i gecko kost

 • Græshopper kan fås i dyrehandlere.
 • Griller er aktive insekter, og derfor øger de geckoernes fødevarereaktion.
 • Griller er mere næringsrige end melorme.

Ulemper ved fårekyllinger i gekkokost

 • En af de mest irriterende ulemper ved fårekyllinger er deres lugt. De, der er tilbage efter måltidet, udvikler en forfærdelig lugt, som ikke kan maskeres.
 • Griller frembringer en kvidrende lyd, som også øger generne. Desuden er de en flugtkunstner.
 • Din gekko bliver forstyrret af kribensis, når de gnasker på deres tæer og hale.
 • Hvis du køber fårekyllinger i løs vægt, er det mere tidskrævende og udfordrende at holde dem i live.
 • Man mener, at kribensis er mere tilbøjelige til at sprede sygdomme end rene og rolige melorme.

Melorme er en bedre løsning for mange dyreholdere, men de har også deres ulemper.

Fordele ved melorme i Gecko-kost

 • Melorme er ikke meget aktive insekter, hvilket gør dem til et let bytte. Derfor behøver din gekko ikke at gøre en stor indsats for at spise. 
 • Desuden behøver du ikke at bekymre dig om at tilbyde melorme; du skal bruge et fad til at lægge melorme i, og din gekko vil spise, når han har lyst. De vil ikke gå væk eller gemme sig.
 • Melorme er rolige insekter; de gnaver ikke på din gekko. Derfor behøver du ikke at bekymre dig om at undslippe melorme. Det er som om melorme præsenterer sig selv som et let bytte for din gekko.
 • Melorme er nemme at håndtere. Hvis du køber melorme i løs vægt, kan du hurtigt sætte dem på køl, så de går i dvale. Du behøver ikke at give dem mad.
 • De larmer ikke eller lugter forfærdeligt.

Ulemper ved melorme i gecko diæt

 • Melorme er forholdsvis mindre næringsrige end fårekyllinger
 • De har et hårdt exoskelet uden på kroppen, som er svært at fordøje.
 • De fleste melorme løber ikke væk og er et passende bytte for leopardgeckoer. Men hvis de på en eller anden måde undslipper fra skålen, graver de sig ned og er svære at finde.
 • De viser ikke meget bevægelse. De er meget lidt aktive og mindre stimulerende byttedyr. Nogle gekkoer kan have problemer med, at de er mindre aktive byttedyr.

Som jeg nævnte, afhænger valget af, hvordan du fodrer din leopardgecko, udelukkende af dig. Griller er mere næringsrige, så hvis du ikke har et problem med deres ulemper, bør du vælge græshopper. Men hvis du ikke kan gå med til at få syrenerne til at lugte forfærdeligt og gnave i din gecko, bør du fodre din gecko med melorme. Melorme er nemme at håndtere, mindre irriterende og nemme at opbevare.

Sådan forbereder du melorme til leopardgecko

Med melorme kan du og din gekko holde dig og din gekko i ro. De er nemme at opbevare og fodre. Du kan lægge dem i køleskabet, og de behøver ikke at spise eller drikke. Men når du ønsker, at din gekko skal spise dem, skal du sætte melorme ud af køleskabet 24 timer, før du præsenterer dem for din gekko. Opbevar melormene ved stuetemperatur, indtil de begynder at bevæge sig.

Tilbyd dem et stykke æble, en gulerod eller andre grøntsager at spise. De vil spise grøntsagerne, indtil din leopardgecko spiser dem.

Du kan præsentere dem i en reptilfodringsskål eller en anden tallerken med dyb bund. 

Du bør altid give din gekko et godt vitaminpulver efter recept fra din dyrlæge. Du kan tilsætte noget pulver til skålen eller rulle melormene i pulveret, så din leopardgecko kan spise pulveret sammen med melormen.

Efter grundig forskning er det blevet konkluderet, at melorme og fårekyllinger begge har deres fordele og ulemper. Begge disse fødevarer er testet til gekkoer og har ikke noget problem. Derfor kan du udover at vælge mellem to fodertyper også tilbyde din gekko en blanding af disse to insekter.

Din gekko kan måske ikke lide den samme mad igen og igen. Derfor bør du tilbyde dit smukke firben skiftevis fårekyllinger og melorme.

Eksperter siger, at melorme og fårekyllinger begge er det foretrukne fødeemne for gekkoer. Du bør ikke sammenligne melorme og fårekyllinger, men hellere tilbyde begge fødevarer til din gekko. Du kan tilbyde melorme og fårekyllinger skiftevis, og din gekko vil ikke kede sig ved at spise den samme kost igen og igen. Hvis du tilbyder begge fodertyper, vil det give din gekko smag og en række forskellige næringsstoffer i sin kost.

Comments are closed.

Close Search Window