Hobby, Ler og keramik|

En engangsforanstaltning med glas og ild giver ikke altid den ønskede effekt. Farven kan være for kedelig, tekstur kan mangle, eller der kan være for mange fejl. En anden metode til at tilføje tekstur til lertøj er at genglasere det.

Genglasering og genbrænding af keramik kan gøres flere gange. De fleste keramiske glasurer kræver 1-3 påføringsniveauer. Glaseret keramik kan genglaseres to gange mere. Keramik bliver skørt og skrøbeligt efter den tredje eller fjerde brænding, men dette skyldes dog snarere brændingen end glasuren.

Efter den endelige brænding foretages der en masse genglasering. Det er let at genbrænde allerede brændt lertøj. De fleste keramikere påfører den nye glasur på det færdige keramik og brænder det derefter ved ekstreme temperaturer i ovnen.

Brug beskyttelsesbriller, beskyttelsesudstyr og en maske for at beskytte dig mod snavs og sand, der opstår, mens du polerer glasuren af keramikken.

Der findes flere metoder til at genglasere glasurkeramik. Her er nogle få metoder, der kan overvejes:

Slibning – En glaseret genstand, der er blevet brændt i en ovn, kan slibes. Under slibning skal du bruge en åndedrætsværn. Du behøver ikke at fjerne glasuren; kun nok til at sikre, at den nye glasur hæfter på den tidligere. Påfør glasuren efter at have opvarmet dit emne i mikrobølgeovnen i få sekunder. Sprøjt stivelse over overfladen, vent til keramikken er tørret, og læg glasuren på.

Hvis der opstår små porer på keramikken, betyder det, at du har lagt glasuren for tykt på eller brændt den for kort tid. Hvis du ser krybninger, er det fordi din glasur var tynd eller ikke hæftede godt nok. I disse tilfælde skal du sørge for, at genstanden er korrekt forberedt, og at glasurbelægningen er den rigtige mængde. Kom lidt lim i glasurblandingen, hvis vanskeligheden var vedhæftning.

Glaseret vs. uglaseret lerkrukke

Før brug skal uglaserede lerkrukker, især dem, der er fremstillet af glimmerler, krydres i henhold til producentens anvisninger. Keramikpotter, der er glaserede eller delvis glaserede, skal kun gennemvædes én gang. Glaserede krukker kan normalt rengøres i opvaskemaskinen, men gennemtrængeligt uglaseret keramik skal rengøres i hånden for at undgå, at rengøringsmidler trænger ind.

For at minimere porøsiteten, gøre krukkerne anvendelige og gøre rengøringen lettere glaseres keramikleret ofte. De føderale og statslige myndigheder kontrollerer glaseringsindholdet i keramiske materialer, der forurener fødevarerne.

Visse traditionelle håndlavede lergenstande, der er fremstillet i andre lande som gaver af folk, der kommer fra udlandet, indeholder bly i glasuren. Lerudstyr, der har gennemgået en renhedscertificering, er sikkert at bruge i praktisk talt alle former for madlavning. Du kan stege og servere både varme og kolde ting med det.

Mikrobølgeovn er meget sikker. Bagning i lerkrukker kan ændres ud fra næsten enhver simpel formel. Lertøjets gennemtrængelige natur giver mulighed for gradvis og ensartet tilberedning, samtidig med at de naturlige væsker bevares. Komponenterne kombineres gradvist for at give rigere smag og en behagelig duft.

Alternativ til ler glasur

Andre muligheder for genglasering, herunder lakering eller nano-silica-lag, afhænger af, hvordan emnerne anvendes.

Når krukker er permeable i japansk kultur, koges de med ris for at helbrede revner og overfladen. Det var en almindelig praksis i oldtidens keramik at brænde ydersiden af krukker for at gøre overfladen flad for at forhindre utætheder.

Vådt vævspapir

Du kan bruge vådt silkepapir til at stable for at give krukken et flot udseende. Det giver den et bindefarvet look. Du kan få et lignende resultat ved at bruge kaffefiltre farvet med markere i stedet for farvet væv.

Maling med en metallisk finish

Metallic maling på leret for at tilføje et strejf af overdådighed. Metallicmaling er god til tekstureret keramik.

Akvarelfarver i flydende form

Farver, der er ordentligt koncentreret, ser fantastiske ud på keramik og tørrer hurtigt.

Fortynding af akvarelfarver

Du ville ikke give slip på den fuldt koncentrerede akvarel så let? Det er ikke noget problem. Hvis du vil opnå en pastelvirkning, skal du fortynde dem.

Maling med en sprøjtepistol

Hvis du har med ældre elever at gøre, og du vil være kreativ, kan du gå hen til et godt ventileret sted for at lave nogle fantastiske spraymalingmønstre. Stencils gør det endnu sjovere.

Mærker

De kan virke enkle og er et godt valg. Der kan også bruges permanente markører.

Hvis du har udskudt leret, fordi du ikke har penge nok til glasuren, så prøv alle disse forslag. Disse muligheder kan tilføje noget variation, hvis du allerede bruger glasur i hjemmet. Måske vil du endda dukke op med nogle af dine idéer.

Polymer Clay Glasur Alternativ

Der er mange alternativer til polymer ler glasur, og nogle af dem er nævnt nedenfor:

Clear-coat-harpiks hældes på overfladen og hærder efterfølgende for at danne en dyb, stærk og permanent klar belægning.

Glans Ingrediens

Du kan vælge mellem højglans, blank eller mat tekstur, alt efter hvad du foretrækker. Disse oplysninger vil være let tilgængelige på æsken til de fleste glasurer. Brillansen af to blanke glasurer kan dog variere.

Ingredienser i basen

Polymer ler fungerer bedst med vandbaserede glasurer. Du skal gerne undgå oliebaserede farvestoffer, især neglelak. De er de mest tilbøjelige til at interagere med polymer ler og ødelægge dine værker, enten straks eller med tiden.

UV-harpiks

En sådan harpiks fungerer på samme måde som epoxyharpiks med hensyn til funktion og fordeling, men de tørrer på mindre end fem minutter, hvis de udsættes for sollys fra en bestemt pære eller en smuk forårsdag. Hvis du har fået lavet gel negle, kender du proceduren. UV-harpikser anvendes som gennemsigtige belægninger i bilindustrien. UV-harpiks er ekstremt enkel at bruge, fordi den ikke kræver nogen blanding. Påfør den på håndværket, lad den sætte sig, og fjern derefter eventuelle bobler, inden den tørrer. Det kan dog være en smule rodet. Hvis du bruger det over maling, kan tørringsprocessen tage tid, og belægningen forbliver klæbrig.

Prægningspulver

Dette pulver er en vokslignende substans, der holdes på et arkdesign og derefter opløses med varmepistolen for at danne et løftet, præget mønster. Da det kan opløses i en bestemt smeltedigel og anvendes som et gennemsigtigt belægningsstof, er prægningspulver berømt inden for kunsten.Keramikverdenen er kommet langt fra dengang, hvor det kun var noget, man kunne lave mad med. Nu kan det bruges som en kunstform og dekoration i hjemmet eller som udstilling ved arrangementer. For at gøre dette muligt behøver du ikke glasur. Der er mange alternativer, som vil fungere til forskellige formål og give et unikt udseende. Vi håber, at disse idéer gav dig noget inspiration! Lad os vide, hvordan de har fungeret for dig!

Comments are closed.

Close Search Window