Dyr, Katte|

Ragdoll-katte har en sympatisk personlighed. De er kærlige og omgængelige, men de kan tåle at blive efterladt alene i nogle få timer. Nogle Ragdoll-katteejere lader endda deres kat være alene i næsten en hel dag. 

Der er dog forskellige omstændigheder for alle, og din kats generelle helbred har også betydning for dens adfærd. 

Når du lader din Ragdoll-kat være alene i 7-8 timer, skal du sørge for, at din kat er i sikkerhed og har de ting, den har brug for. 

Hvor længe kan Ragdoll-katte være alene?

Ragdollkatte kan være alene, hvis du har sikret dit hus mod katte. De kan også være alene hele dagen, især hvis de har en anden kattekammerat, som de kan være sammen med det meste af tiden. 

Det er det, som andre ragdoll-ejere gør, nemlig at anskaffe sig et par ragdolls, så deres kat ikke føler sig alene, når ejeren ikke er hjemme. Selv en anden katterace er fint, så længe din ragdollkilling vil have en kammerat. 

Det er vigtigt at sikre, at din ragdoll-kat ikke er urolig, når du er væk, og det kan du se, hvis din kat bliver ekstra klæbende, når du kommer hjem. At skaffe dem en kammerat kan være den smarteste idé endnu. 

Er det muligt at arbejde på fuld tid og have en Ragdoll?

De fleste ragdollkatteejere har fuldtidsarbejde og kan efterlade deres kat hjemme, selv uden opsyn. De sørger for, at deres katte er helt alene og glade, mens de er væk. 

Nogle katteejere lader endda deres katte være alene i over 24 timer, men det bør ikke være en konstant ting, og hvis du nogensinde har brug for at efterlade din ragdoll-kat i over 24 timer, er det ideelt at have nogen til at se til den. Det kan være en af dine venner, som du kan stole på, da det kun lige tager et par minutter at sikre din kats komfort og sikkerhed. 

En anden mulighed er at få en kæledyrssitter, da der findes professionelle kæledyrssittere, som du kan finde til en overkommelig pris og som samtidig er pålidelige. 

Sådan gør du dit hus kattesikkertsikkert

Kontroller vinduerne. Du ønsker ikke at komme hjem til et tomt hus og ikke vide, hvor din kattekilling er blevet af. Hold dine vinduer og skærme sikre.

Selv det højeste vindue kan være et rum, som din kat kan bruge som flugtvej. Hvis du har brug for at have vinduer med gitter fremme, skal du holde dem låst. 

Fjern alle rengøringsmaterialer eller -artikler, der kan være skadelige for din kat. Din ragdoll-kat kan blive nysgerrig, når den keder sig efter et par timer. De kan banke på flasken med kemikalier eller andre rengøringsmidler i dit hus, og de kan få en smag af det. Rengøringsmaterialer og kemikalier bør låses væk.

Overfør al medicin, som han kan få fat i, og opbevar den forsvarligt i skabet. 

Katte er intelligente arter, og husk at holde dem i sikkerhed, selv når de er i dit hus. 

Fjern elektriske ledninger, eller dæk stikkontakterne til.

Fjern alt, hvad der kan være årsag til en ulykke, mens du er væk. Nogle ledninger kan være attraktive for katte. De kan trække i dem og lege med dem, og det er den hurtigste måde for dem at få elektrisk stød på. Nogle katte er også tyggekatte, og hvis de keder sig, er dette den enkleste måde at finde noget at lave på. 

Så længe alle dine ledninger er bundet, og alt, der skal tages ud af stikkontakten, er sikkert fjernet, har din kat ikke noget at lege med. 

Placer skabe eller værdigenstande, der kan vælte, i nærheden af væggen

Din kat kan finde energi og begynde at hoppe fra det ene skab til det andet, og hvis dit skab ikke er solidt, kan du finde dine skabe på jorden. 

Selv de værdifulde figurer og statuer skal måske være kattesikret. Fjern dem og opbevar dem i stedet på et sikkert sted. 

Kassér planter, der er giftige for katte

Nogle planter er æstetisk tiltalende og fuldender dit hjem, men når du har en kat, skal du sikre dig, at sådanne planter ikke er giftige for den.

Hvis du ikke ønsker at fjerne dine planter, kan du opbevare dem i et andet rum, hvor din kat ikke har adgang til dem. Du kan også placere den oven på skabet og holde den sikkert der, eller lade den stå uden for huset, når du er væk. På denne måde slipper du for at bekymre dig om den og din kat resten af dagen. 

Du kan i stedet erstatte dine planter med andre planter, som ikke er giftige for katte.

Hvordan holder jeg min Ragdoll killing beskæftiget og glad alene?

Køb noget legetøj, der kan holde ham beskæftiget. Selv om nogle katte er ligeglade med legetøj og bare vil lege med det i et par minutter, når en kat keder sig, kan legetøj være noget, som den måske foretrækker frem for at være alene.

Der findes også interaktivt legetøj, som du kan købe, og som vil stimulere din ragdoll-misse i et par timer. Du skal bare tjekke online, hvad der er det bedste interaktive legetøj, der findes på markedet i dag. 

En høj og sikker kradsetræ kan også være en idé, som du kan bruge. Der findes kradsetræer, som du kan købe online, og det er også en ideel aktivitetskilde for din ragdoll-misse. 

Sørg for alle de nødvendige ting. Sørg for, at din kat har adgang til mad og vand, når du skal lade den være alene i mange timer. Når du har en dyrepasser, er dette ikke noget, du behøver at bekymre dig om, men hvis der ikke er nogen til at se til din kat, skal du forberede al den mad, som din kat har brug for. Skab et behageligt rum. Før du efterlader dem hjemme, skal du sørge for, at de ved, hvor de skal sove eller ligge. En velforberedt pude med et tæppe plus en pude til at ligge eller sove på vil være passende for din ragdoll-kat.

Comments are closed.

Close Search Window