Dyr, Hunde|

Hvalpe har brug for din opmærksomhed. De har brug for selskab, en masse interaktion fra deres ejer og motion. 

Når du tager din nye hvalp med hjem og fodrer den, stopper ansvaret ikke der, for du skal sørge for, at du har tid til din hvalp.

Du har nu en ekstra forpligtelse, og din tidsplan bør dreje sig om din hvalp, indtil du har en rutine, som din hvalp vænner sig til. 

En Bichon Frise-hvalp er ikke anderledes, for du skal træne dem, vænne dem til deres nye omgivelser, give dem nok daglig motion og få dem til den nærmeste dyrlæge for at få dem undersøgt for et rent helbredsbevis. 

Hvad sker der, hvis en hvalp bliver efterladt alene i for lang tid? 

Når du forlader din Bichon Frise-hvalp i for lang tid, kan den føle separationsangst. Dette kan blive et problem, når de begynder at udvise negativ adfærd, f.eks. at de laver og tisser på steder, hvor de ikke må. 

Hvis de er inde i kassen, skal du huske, at de skal tisse ofte, og du vil helt sikkert se deres beskidte kasse, herunder hvad der er i den, når du kommer hjem. 

Når du skal på arbejde efter et par dage efter at have fået din Bichon Frise-hvalp hjem, skal du overveje, hvor længe du kan lade din Bichon Frise-hvalp være alene i huset på en normal arbejdsdag. 

En Bichon Frise-hvalp på 10 uger kan holde på sin tis i en time, så når de er i kassen, skal de tisse, og buret kan blive beskidt på få timer. Så du kan ikke lade dem være alene i en time eller to. 

Når du er 10-12 uger gammel, kan du lade din Bichon være alene i sin kasse i to til tre timer, og når han er 3-6 måneder gammel, kan han holde sit tis i tre til seks timer (du behøver kun at tage hensyn til reglen om en time pr. måned). 

En Bichon Frise-hvalp, der er ældre end 6 måneder, kan holde på tisset i ca. 6 timer eller deromkring. 

Når du er på arbejde, og du har en ung Bichon, der venter på dig, kan det være klogt at få en kæledyrssitter til at passe dem eller komme hjem til dig efter behov. En nabo eller en ven, der bor i nærheden, kan være en person, som du kan stole på. Du kan også klare opgaven, hvis du kan komme hjem i et par timer for at se til din Bichon. 

Hvor længe kan en voksen Bichon Frise-hund være alene?

En trænet og velopdragen Bichon kan efterlades alene i 6-8 timer. Du kan strække det op til 9 timer, måske med lidt held, men det er ikke ideelt at lade dem være alene i mere end 8 timer. 

Hvis din voksne Bichon ikke er vant til at være alene, og du begynder at lade den være alene i mere end 8 timer hver dag, vil du efterhånden se, at det påvirker den. Det kan hjælpe at give dem lidt motion, inden du forlader hjemmet, og give dem mere motion om natten. 

Det kan være en god rutine, som han vil huske og forvente, og som kan hjælpe ham med at tilpasse sin adfærd. 

Husk, at en voksen bichon ikke nødvendigvis vænner sig til at være alene hjemme, da de udvikler negativ adfærd, når de ofte er alene i mange timer. En af de negative adfærdsmønstre kan være separationsangst, hvilket vil vise sig hos din Bichon, da de begynder at smadre ting, bide i møbler, kradse på væggen, gø uafbrudt, hyler i timevis og kan også afføring og urinering inde i huset. Dette er negativ adfærd, som din Bichon vil manifestere, så snart du træder ud af huset. 

Bichon vil føle sig bekymret, når deres yndlingsmenneske forlader huset, for selv om de er sammen med nogle familiemedlemmer, har de en sådan tilknytning til et andet medlem, og når denne person forlader huset, føler de sig stressede og deprimerede, at de viser deres negative adfærd. 

Hvad skal du gøre, når du skal på arbejde?

Få din Bichon til at vænne sig til din rutine. Du skal træne din Bichon Frise-hvalp og vænne den til dine rutiner.

Vis din Bichon, at du kan vænne den til, at du går ud af døren og så kommer tilbage efter et par timer. Væn dem til dette, før du efterlader dem helt alene i huset. 

Din bichon vil vænne sig til, at du tager af sted og kommer tilbage, og vil forstå, at deres menneske kommer tilbage, og at det eneste, de skal gøre, er at vente. 

Efterlad dem med noget, de kan lytte til. Lad din bichon lytte til beroligende musik eller endda et talkshow i radioen med den rette lydstyrke. På denne måde vil de ikke være ængstelige og føle sig alene i huset.

De vil have noget at lytte til og vænne sig til lyden. Lad dem vænne sig til musikken og de mennesker, der taler i radioen. 

Forbered et sikkert sted for din Bichon. Inden du tager hjemmefra, skal du sørge for at have forberedt alle de ting, som din Bichon Frise får brug for. Sørg for, at deres omgivelser er sikre, og fjern alle materialer, der kan forårsage en katastrofe, mens du er ude. Fjern alle elektriske ledninger, som de kan tygge på eller trække i. 

Efterlad dem med et par stykker legetøj, som de kan lege med. Når du er væk, skal du sørge for, at du har forberedt et par stykker legetøj, som din bichon kan tygge på. På den måde forhindrer du også, at de kommer til dine møbler eller tygger på dine sko. 

Når din hund keder sig, har den en tendens til at kigge efter ting, den kan tygge på, og hvis der er legetøj klar til den, undgår du, at den tygger på andre ting i huset. 

Giv gammelt tøj med din duft på. Dette er især nyttigt for yngre Bichonhunde, fordi de ikke vil fokusere så meget på adskillelsen, da de kan lugte din duft på tøjet. Dette er en sikker måde at berolige en hund på, da lugten af deres mennesker beroliger dem. 

Træn dem, før du begynder at efterlade dem hjemme. Sørg for, at du har trænet din hund selv de grundlæggende ting, før du efterlader den i timevis. Det vil være nyttigt at spørge dyrlægen til råds, da de har indsigt i hundens adfærd.

En hundetræner vil kunne hjælpe dig med at træne din Bichon hurtigere, end du selv kan gøre det. Staldtræning vil også gå hurtigere med deres hjælp. Det kan være lidt dyrt, men for din hund og dens velfærd er det ikke meget i forhold til den negative adfærd, som adskillelse kan medføre for den. 

Giv dem deres motion. Hvis du har tid om morgenen, inden du tager på arbejde, kan du træne din Bichon i et par minutter. De vil være mere afslappede og vil ikke have for meget ophobet energi, som de kan bruge til at ødelægge, mens du er væk. 

Dette er også den mest nyttige måde for din hund at slippe sin angst eller mindske den på. En øvelse beroliger hunden og hjælper den med at bruge sin energi, og den vil desuden fokusere sit sind på hvile og søvn, mens du er væk.

Comments are closed.

Close Search Window