Dyr, Fisk|

Det er en udfordring at klappe fisk på grund af den daglige rutine, det kræver.

Det kan folk, der tæmmer kejserfisk i et akvarium, godt forstå.

Ligesom alle andre fisk har en kejserfish brug for de rette betingelser for at vokse hurtigere. kejserfisk når dime-størrelse ved omkring 8 til 10 nikkel gennem 12 til 16 uger. Om 4 måneder bliver de kvartstørrelse, og de når ca. størrelsen af en sølvdollarmønt efter 6 måneder. 

Den maksimale vækst på en kejserfisk kan observeres i løbet af 6 måneder, og efter 6 måneder er fiskene kendt som voksne.

Når de er blevet voksne, vokser kejserfisk, men det går meget langsommere. Den maksimale længde af kejserfisk kan nå op på omkring 15 cm.

De fleste kejserfisk er nogle få år om at nå en sådan størrelse. Men hvis dette ikke er tilfældet med dine kejserfisk, skal du kende de grundlæggende årsager til en sådan hæmmet vækst.

Lad os finde ud af det!

Hvilke faktorer påvirker væksthastigheden hos kejserfisk?

Forskellige faktorer har indflydelse på kejserfiskens størrelse og på den hastighed, hvormed de kan nå denne størrelse.

Rent vand og hyppigt vandskifte er vigtigt.

Lad os begynde med vigtigheden af rent vand. Det er blandt de mest afgørende ting for enhver fisk. 

Fiskeejere skal sørge for at holde et lavt kvælstofniveau i akvariet. Det betyder, at ammoniak skal holdes næsten på nul, og det samme gælder for nitrit.

Selv om nitrit anses for at være sikkert, er det stadig tilrådeligt at holde mængden af nitrit så lav som muligt. 

Det er også godt at sætte planter i akvariet for at holde kvælstofniveauet i vandet nede. Personligt gør flydeplanter alt dette. Planter er blandt de bedste kilder til at reducere kvælstoftallet. 

Hold øje med din fiskekost

Væksthastigheden hos dine kejserfisk bliver i høj grad påvirket af, hvad de spiser, hvor ofte og hvor meget. For at holde din fisks fødebalance intakt skal du overveje et par vigtige ting.

For det første, når vi taler om ungfisk eller yngel, dvs. meget unge kejserfisk, har de brug for små regelmæssige fodringer. Desuden kræver fiskene hyppige vandskift for at få renset affaldsstofferne ud ved at fodre dem ofte.

Når de er blevet anerkendt som kejserfisk, betragtes de som unge fisk. I denne fase bliver de hårdføre, og det er fristende at sætte op med fodringsregimet og vandskiftet rutine.

Når du derefter ønsker, at fisken skal vokse hurtigt og hurtigt og blive stor, skal du fortsætte med at fodre med små mængder fem gange på en dag. På grund af en så intens fodringsrutine skal vandkvaliteten overvåges nøje.

Hvis du lader din kejserfisk spise meget mad, bliver den usund og får overvægt, hvilket kan hæmme dens vækst. Overskydende produceret affald med rådnende madrester ødelægger også vandkvaliteten. Under sådanne forhold har fisken chancer for at blive syg, hvilket resulterer i langsom vækst. 

Men hvis du underfodrer fiskene for at minimere rådnende rester og affald, vil fiskene få den samme negative effekt af underernæring. kejserfiskene vil ikke få de nødvendige næringsstoffer til at vokse korrekt. Dette forhindrer kroppene i at modnes i passende tempo.

Ikke opretholdelse af den ideelle vandtemperatur (24 til 29 grader Celsius)

Som alle andre fisk trives kejserfisk i et bestemt temperaturområde. Hvis du ønsker at se dem vokse bedst muligt, skal du sørge for at holde en temperatur på mellem 24 og 29 grader Celscius.

Tanken skal være forsynet med et varmelegeme. Du skal heller ikke stole på, at naturen holder vandet på den rigtige temperatur.

Du kan bruge et digitalt varmelegeme til at give vandet niveau, uden at der opstår drastiske udsving. Du kan nemt få varmesystemer og termometre.

Termometrene kan hjælpe dig med at kende den aktuelle vandtemperatur. Ved den rigtige temperatur vokser dine kejserfisk sundt og hurtigere. 

Vedligeholdelse af det rigtige pH-niveau i vandet (6 til 8)

Ligesom temperaturen er det vigtigt at opretholde det rette pH-niveau.

Selv om kejserfisk er hårdføre fiskearter, der kan tilpasse sig til forskellige konditioneringsmidler, kan de med de rigtige pH-værdier nemt holde dem i god form. Dette fremmer en hurtigere vækst hos dem med betydelige kropsstørrelser. 

For kejserfisk bør pH-værdien ligge mellem 6 og 8. For at rette pH-værdien kan du tilsætte bagepulver, knuste koraller eller skaller. Der kan også tilsættes træ til vandet for at sænke højere pH-værdier.

Du skal også sikre dig, at du bruger mad af høj kvalitet.

Det er vigtigt at fodre med f.eks. frosset og levende foder – som f.eks. dafnier, saltvand og blodorm – men det anbefales også at vælge fast kommercielt foder for at få størstedelen af næringen. 

Akvariestørrelse og dens indvirkning på væksthastigheden hos kejserfisk?

Mange fiskeopdrættere har understreget vigtigheden af at købe store akvarier til kejserfisk for at få dem til at vokse hurtigt og betydeligt. Mange mennesker tror, at fiskene vokser, mens de passer til akvariets størrelse.

Men det er ikke tilfældet.

Når de forskellige faktorer er gunstige, vokser kejserfisken i et stabilt tempo, og det er meningen, at den skal vokse på den måde uanset akvariets størrelse.

Akvariets størrelse i sig selv tvinger ikke kun kejserfisken til at vokse langsomt og i det små. Opdrættere, der har troet, at akvariestørrelsen er skyld i fiskens hæmmede vækst, er uvidende om forskellige andre aspekter, der fortsat er i spil.

Et lille akvarium forværrer imidlertid alle andre negative aspekter af kejserfiskens liv, hvilket gør levevilkårene dårlige og samtidig påvirker dyrets vækst. Størrelsen af akvariet spiller sammen med andre elementer en rolle i forbindelse med negative eller positive ændringer.

Lidt akvarium forværrer stress, der er blevet udøvet i unge fisk, med niveauet af aggression giftmængder i vandet med fodringsvaner.

Store akvarier kan afhjælpe stress og kan også føre til mindre aggressioner ved at forhindre ophobning af giftige elementer i vandet og samtidig forbedre fodringsvanerne. 

Genetik kan være årsagen til stoppet vækst af kejserfisk

Dette er blot en kendsgerning. Nogle få smarte kejserfiskstammer er små og vokser langsomt. Der er ikke meget at gøre ved det. Den bedst mulige foranstaltning er at fodre dem med en sund kost, med den reneste vandkvalitet. Dette hjælper dem med at nå deres højeste vækstpotentiale. 

Du skal dog ikke blive frustreret, hvis din kejserfisk ikke når op på samme størrelse som de vilde kejserfisk. Jo tættere vilde stammer, jo mindre indavlet er den, og derfor vil den sagtens kunne blive større.

Hvis tanken om at gennemføre alle de ovennævnte foranstaltninger føles for meget, kan du huske følgende: at kejserfisk vokser hurtigt og sundt, når de er under afslappede forhold med plads og foder til rådighed.

Princippet bør holdes for øje. Hvis du er i stand til at holde fiskene sunde, stressfrie og glade, vil du bemærke, at de vokser hurtigere.

Comments are closed.

Close Search Window