Dyr, Fisk|

Det er ikke alle de fisk, du placerer i dit akvarium, der vil leve fredeligt sammen med hinanden. Du er nødt til at lave din research, før du køber alle de typer fisk, du kan lide. 

Du bør overveje, om de fisk, du vil blande i dit akvarium, er kompatible og harmoniske.

Nogle fisk vil spise en anden fiskeart, bare fordi de er større, og de kan kaste sig over de mindre fisk. F.eks. angelfisk og guppyer. De kan ikke anbefales at leve sammen, fordi de har en modsatrettet adfærd.

Englefisk er aggressive, mens guppyer er fredselskende fisk. Englefisk er større end guppyer, og de kan æde guppyer, når de er sammen i akvariet. 

Få et meget større akvarium eller placer en skillevæg

Når du har et større akvarium, kan du holde dine guppyer og angelfisk væk fra hinanden, da der er et større område, hvor de kan bevæge sig rundt.

Dine guppyer kan bruge ét område for sig selv, og de vil ikke bevæge sig rundt der, hvor englefiskene holder til.

Dette er dog stadig ikke en garanti for, at din kejserfisk ikke vil spise dine guppyer, men det er en mulig måde at holde dem adskilt på. 

Hvis et stort akvarium stadig ikke forhindrer dine kejserfisk i at dræbe dine guppyer, er det på tide at sætte en skillevæg for at holde dem adskilt. Dette er også omkostningseffektivt, da du ikke har brug for et separat varmelegeme og filter, da ét er nok til hele akvariet.

En skillevæg vil forhindre de andre fisk i at gå til guppyernes område og vil ikke have mulighed for at angribe dine guppyer. Det er også en bedre måde for dine guppyer til ikke at dø af stress, da de nemt kan svømme rundt i akvariet uden at bekymre sig om, at andre fisk angriber dem. 

Placer planter og dekoration for at give guppyer skjulesteder

Du kan bruge planter og potter, figurer og andre vanddekorationer, så dine guppyer har et sted at gemme sig for englefiskene. At have planter inde i akvariet er en glimrende afledningsmanøvre, så dine angelfisk ikke har deres opmærksomhed rettet mod dine guppyer. 

Når dine kejserfisk løber efter guppyerne, har disse et sted at gemme sig og søge dækning. 

Hvis du ikke ønsker, at dine guppyer skal være foder til dine angelfisk, er det klogt at holde dem i separate akvarier.

På den måde kan du sove om natten i vished om, at du stadig kan se dine guppyer svømme gladeligt om morgenen, og du vil ikke spekulere på, hvad der er sket med de dusin guppyer, du har i dit akvarium. 

Det kan koste dig lidt, da du skal bruge et separat filter og varmelegeme, men hvis du gerne vil passe på begge arter, har du intet andet valg end at købe separate materialer til dit akvarium.

Hold kejserfisk og Guppyer sammen, mens de er unge

Den bedste måde at sikre, at din kejserfisk og dine guppyer ikke støder sammen, er at sætte dem i akvariet, mens de er unge og stadig små. Angelfisken vil ikke se guppyerne som mad, da de vil vokse sammen. 

Englefisk er aggressive, da de er territoriale og kan slås med andre fisk, hvis de føler sig truet.

Hvis de vokser sammen med guppyerne, vil de ikke tænke på at spise guppyerne, men vil have bedre mulighed for at leve harmonisk sammen med guppyerne. 

Bedste akvariekammerater til Guppyer

  • Molly Fish – Hårdfør og venlig fisk. Kost og miljø svarer til Guppy-fiskens. 
  • Platy Fish – Let at komme sammen med guppyer og med andre fisk. De er hårdføre og nemme at vedligeholde med rige farver, der kan forskønne dit akvarium. 
  • Sværddrager – Let at opdrætte og kan leve sammen med en anden stime af fisk, og er kompatibel med guppyer. De har finner, der er formet som et sværd og findes i forskellige farver. 
  • Bristlenose Pleco – Denne fisk har fået sit navn på grund af de tentakler, der får dem til at se mærkelige ud for nogle akvarister. Det er interessante fisk med et fredeligt temperament, der kan leve godt sammen med guppyer. De er også bedst til at rengøre akvariet, da de opholder sig på bunden af akvariet for at æde alt “snavs” fra akvariet, som de kan finde. 
  • Gouramifisk – Denne fisk elsker at gemme sig og vil ikke være en byrde for dine guppyer. De er sociale og nyder at gå ud i grupper til tider. Gouramier elsker skygge og skjulesteder i akvariet. 
  • Rasbora fisk – Disse fisk er nemme og velegnede til dem, der kun er nye entusiaster i at holde fisk. De har en rolig karakteristik og vil ikke være et problem for dig, hvis du holder dem og dine guppyer i et akvarium. 

Bedste akvariekammerater til kejserfisk

  • Sværdhaler – Denne fisk kan tåle lidt aggression fra andre fisk, så de er gode til at leve sammen med kejserfisk. Nemme at opdrætte og kræver ikke omhyggelig pleje. Men når de får afkom skal du sørge for at holde øje med andre fisk der kan spise det, selv sværdhaler spiser deres afkom. 
  • Nøglehulscichlider – De er fredselskende fisk og vil ikke støde sammen med dine kejserfisk. De er hårdføre og vil leve fredeligt sammen med andre typer fisk, ikke kun med angelfisk. 
  • Citronsalamander – De er en god akvariekammerat til englefisk, da de er tolerante over for forskellige vandforhold. De er hårdføre, nemme at passe og fredselskende, uden at vise fjendtlighed over for fiskesamfundet. Så længe ingen forsøger at spise dem, vil de leve lykkeligt i akvariet, især hvis du ikke bare får én, men flere. 
  • Mollyer – De kan tåle en vis aggressivitet fra deres akvariekammerater og kan være en perfekt ledsager for englefisk. De er nemme at passe, har smukke farver og kan leve i forskellige vandforhold. Mollyer kan leve perfekt sammen med forskellige fiskearter, da de er hårdføre nok til at komme sammen med mange af dem. 

German Blue Ram Cichlids – Denne fisk kan leve sammen med forskellige fiskearter, og de er en af de mange smukke fisk. De er mildt opdragede og viser ikke fjendtlighed over for deres akvariekammerater. De kan dog kræve lidt ekstra pleje sammenlignet med englefisk, da de kan være meget følsomme over for nitrat og giftstoffer i vandet.

Comments are closed.

Close Search Window