Dyr, Heste|

Hesten er uden tvivl et af de mest fascinerende væsener i dyreriget. I første omgang virker den måske enkel, men efterhånden som vi graver dybere ned i læringsprocessen om den, opdager vi flere fantastiske egenskaber.

Hesten har været grundlæggende i menneskets historie siden bondestenalderen, da den har de grundlæggende krav ud over sin disposition til at “tjene” og “ledsage” mennesket, såsom sin fysiske styrke og sine kraftige muskler til at bære vægte, landbrugsredskaber, trække vogne og sin evne til at tilbagelægge store afstande.

Den anden grundlæggende anvendelse, som hesten har haft gennem historien, har været det militære område. I oldtiden betragtede civilisationer som f.eks. den romerske civilisation hesten som en “stor kriger”. Det gjorde det muligt for dem at tilbagelægge store afstande og ændrede deres måde at forstå krig på. På denne måde fik hærene kavaleri.

I dag er der to berygtede racer: Mustang og arabisk. Lad os analysere nogle af de egenskaber, som hver race har, og påpege, om vi kan betragte den ene race som bedre end den anden.

Mustang-hest

Mustang er en af de mest berømte hesteracer i historien. Som vild hest i det vestlige USA er alle heste i denne race efterkommere af undslupne eller forsvundne tamheste.

I dag er de et symbol på landet, og de er i den grad beskyttet af loven. At misbruge eller dræbe en hest af denne race er en forbundsforbrydelse.

Disse heste stammer fra de heste, som blev bragt til kontinentet af de erobrere, der fulgte Cortés i 1518. Konkret medbragte de 11 heste og 6 hopper. Legenden siger, at flere af dem undslap, og at de blev fanget af de amerikanske indianere.

Senere fandt vi ud af, at mange ranchejere slap deres heste fri, så de ikke behøvede at fodre dem om vinteren. Senere på foråret tog de dem igen (eller anskaffede sig andre), når de igen fik brug for dem. Disse dyr, der var tilpasset de vilde dyr, fik modstandskraft og sikkerhed i benene, og de dannede den race, som vi kender i dag.

Før 1900 blev bestanden af Mustang-heste anslået til at være på en million individer. Men hestebestanden blev drastisk reduceret, da disse heste var en indtægtskilde (til militær brug eller til kød), og mange af dem blev fanget og solgt.

Den gik så meget tilbage, at den i 1970 var på randen af udryddelse. I dag anslås antallet af dem at ligge på mellem 40.000 og 100.000, de fleste af dem i Nevada. 

Mustang er en lille hest, kompakt i størrelse og meget kraftfuld, med en størrelse på mellem 1,40 og 1,58 m. Dens udseende giver indtryk af forsømmelse, hvilket viser dens vilde dyreliv fra næsten dens oprindelse. Deres lag er de mest varierede, idet man kan finde dem endda malede og spættede.

Som vi sagde før, er racen meget modstandsdygtig over for vilde forhold. Den kan overleve under næsten alle forhold, hvad enten det er i tørre områder eller i bjergområder. Den drikker meget lidt, den kan endda spise træagtige planter og tornede buske, og den kan tåle stor varme til iskolde vintre.

Mustangs anses for at være vanskelige at tæmme heste på grund af deres stærke karakter. Dens uafhængighed er et af dens store kendetegn. De er også meget intelligente heste, der er i stand til at tilpasse sig alle forhold og forhindringer, de møder.

Prisen på Mustang-hesten ligger mellem 125 og 5000 dollars. Købsprisen er ikke den eneste omkostning, der er forbundet med at købe en hest, køberen skal holde styr på udgifterne til foder, levebrød, træning og vedligeholdelse.

Arabisk hest

Hvis man fjerner den fantasifulde faktor om disse araberhestes oprindelse, ved man, at disse dyr er en af de ældste racer, der er kendt inden for denne kategori, og at dette har gjort deres udvikling mere effektiv, idet de har egenskaber, der gør dem unikke og unikke. højt værdsat.

Det siges derfor, at disse heste er en del af det store flertal af heste, der findes i dag, og at de andre racer, der er opstået i resten af verden, har fælles forfædre med disse araberheste.

Der er mange hesteholdere og opdrættere, som altid søger at skabe nye racer eller stærkere eksemplarer og forsøger at få en fuldblodsaraber i deres genetik. Disse heste har en fortid, hvor de har levet midt i ørkenen, hvilket gør dem til meget modstandsdygtige dyr, såvel som smukke.

Som fysiske kendetegn kan vi fremhæve en meget kort pels og en ekstremt tynd hud, da evolutionen har gjort dette lag minimalt, når den lever i meget varme områder, for at give den større fordele mod dens rovdyr.

Disse oplysninger er vigtige, så længe et af disse dyr holdes i en stald og er tamme, da de skal have tæpper eller ovne, der hjælper dem med at bekæmpe kulde og fugtighed. Blandt farverne i dens pels kan vi finde store varianter, selv om den mest eftertragtede på samme tid sjældneste er sort.

Gennemsnitshøjden for disse heste er 1,50 m, og det er meget sjældent, at der findes højere heste. Dens krop er meget slank og slank, noget der har gjort den brugt til hestevæddeløb eller til de prøver, der kræver meget fysisk styrke.

Araberhesten er både på grund af sin anatomi og sine fysiske kvaliteter blevet brugt til utallige aktiviteter for at lette menneskets liv. På den ene side, og som vi allerede har nævnt, var nomaderne de første til at bruge denne hesterace, som var et hurtigere og mere effektivt transportmiddel, end de kunne regne med, da kameler eller dromedarer blandt andet, de formodede at miste flere dage på rejsen på grund af deres langsommelighed, og de var heller ikke så trofaste og loyale som hestene.

En anden af de anvendelser, som den blev givet, var krigen, idet den var de vigtigste heste for de vigtigste generaler og prøvede at jo flere dyr af denne race der var i delingen, jo bedre var det.

De ønskede alle at have et fuldblod under deres kommando, da dette sikrede dem, at de ville være bedre i alle henseender mod deres fjender. En af de mest berømte historiske personer, der brugte en araberhest, var Napoleon.

Under verdenskrigene blev den også brugt, selv om den gradvist blev erstattet af motorkøretøjer, som krævede mindre pleje og kunne køre hurtigere.

Den dag i dag holdes disse tamme dyr stadig, men kun til fritidsformål eller til konkurrencer som f.eks. væddeløb.

Vedligeholdelse

Araberne er forskellige typer af forskellige typer. Nogle er forventelige, andre er ikke. De kan være alt fra 600 kroner, som er sjældne, til syndikerede for millioner.

Nogle steder kan prisen for en renracet araber, som ikke er noget særligt, ligge på omkring 15000 kroner og mere uden træning.

En fuldt trænet hest fra en hesteauktion kan koste fra 3000 kroner, eventuelt for en fremragende hingst. Hvis araberhesten er blevet trænet i dressur eller springning, kan prisen svinge mellem 70.000 og 550.000 kroner, med 180.000 kroner i gennemsnit, hvilket er helt normalt for de fleste racer.

Nogle racer stiger i værdi fra det øjeblik, de er født, blandt dem er varmblodshunde, andalusier og selv andalusiske krydsninger begynder at koste omkring 36.000 kroner.

Derfor er der, som vi har hørt, mange ligheder mellem de to racer og visse forskelle.

I sidste ende kommer det an på, hvilke egenskaber en person søger i en hest, og hvad han eller hun ønsker den til. Og selvfølgelig ressourcerne til at vedligeholde den. Så hvilken hest er bedst? Begge er vidunderlige hesteracer.

Comments are closed.

Close Search Window