Dyr, Heste|

Appaloosa’er er populære på grund af deres plettede pels. Nogle har ikke mange pletter, ligesom de andre. Der er også dem, der har ensfarvede farver. 

Opførslen hos denne race varierer også, idet nogle er stædige, mens andre er meget blide. Appaloosaer kan være aggressive, hvis de føler, at du ikke behandler dem godt, og med dette vil de reagere på en måde, som det ikke er meningen, at de skal. 

Appaloosaer er kloge, og de har store personligheder, som helt sikkert vil behage deres ejer. De er også loyale og hårdtarbejdende, og du kan stole på, at de gør det, de skal, f.eks. arbejde på en ranch, trailridning, udholdenhedsløb, rævejagt og lignende. 

Denne hests temperament kan nogle gange blive for meget, ligesom hos andre dyr, når de ikke får den rette pleje og motion.

Appaloosaer har brug for aktivitet, fordi deres energi kan være for meget, især hvis din appaloosa er avlet til væddeløb eller hårdt arbejde. Det er anderledes for en appaloosa, hvis job er at blive inde i stalden det meste af tiden eller gå rundt i det indhegnede område. 

Du vil opleve negativ adfærd, hvis du ikke lader din hest få sin daglige motion og frihed ud. De har brug for at strejfe rundt og være nysgerrige, mens de nyder deres omgivelser.

Du kan give din hest andre distraktioner eller legetøj i stalden, men det vil ikke være en langtidsløsning, for du vil se en vis aggressiv adfærd, og din hest vil gerne tage ansvar og komme ud af stalden for at skifte omgivelser. 

Du vil se en mere irritabel Appaloosa, når du ikke giver dem fri og den motion, de har brug for. 

Nogle ejere sørger for at udnytte energien i deres appaloosaer, for det vil ikke kun være til gavn for hesten, men også for deres forhold til deres heste. 

Hvad er temperamentet hos en appaloosa-hest?

Vi kender Appaloosa-hestene som troværdige heste, men deres temperament varierer afhængigt af deres træning, eksponering og motion. Appaloosa-hestene er ejerorienterede og ønsker at behage deres ejere. De er også blide og respektfulde over for deres mennesker, men deres aggressive strejf kan også opstå, når deres ejere ikke behandler dem godt. 

Denne race elsker at have et give-og-tage-forhold med deres ejere og vil gerne have et godt og solidt forhold. Deres temperament vil også afhænge af deres opdræt, håndtering og den træning, de får. Selv om de har ry for at være vilde og irritable, gælder dette ikke for alle af denne race. 

Ejere, der gerne vil eje en Appaloosa, skal vide, hvordan man håndterer heste, og de skal vide, hvordan man træner denne race og giver dem, hvad de har brug for. Appaloosaer er en klog race, og når de får den rette træning, kan de være den bedste hest, da de viser deres klogskab, loyalitet og blidhed over for deres ejere. 

Denne race har en viljestærk personlighed og kan i begyndelsen være ufleksibel. Tålmodighed er nøglen med denne race, og du skal udsætte dem for det rette miljø, som de vil vænne sig til under træningen. Det kan være en udfordring i starten at træne dem, men med tålmodighed og konsekvens vil du få en veltrænet Appaloosa på ingen tid. 

Hvorfor har Appaloosas et dårligt ry?

Appaloosas kan være aggressive og stædige, og hvis deres ejer ikke har erfaring med at håndtere en sådan race, vil de få deres vilje og gøre, hvad de vil. De er kloge og kan endda være for kloge til deres mennesker, og det er derfor, de har et dårligt ry. 

Appaloosas har også ry for at være hårde, og hvis deres ejer ikke er det, vil de bare vise deres stædighed og vil teste dig meget. 

Det kræver tid, kræfter, tålmodighed og fokus at træne en Appy. De vil ikke bare gøre det, som du træner dem til at gøre, for det er så stædige, at de er stædige, og de vil endda gøre tingene på deres egen måde. Deres ejer skal vide, hvordan han/hun skal håndtere sin Appy, så han/hun lader Appy’en følge ham/hende i stedet for omvendt. 

Stædighed findes ikke kun hos denne race, men også hos andre racer, og det er altid i hænderne på deres ejer eller træner, hvordan de vil vise sig. 

De kan blive vilde og skøre, bare fordi de ved, hvordan de skal slå sig på hovedet med andre heste, eller de kan være den mest blide, respektfulde og kærlige hest. 

Vigtigt at vide om Appaloosa-heste. 

  • Appaloosa-heste kan blive op til 30 år gamle. De er hårdføre og tilpasningsdygtige. De er alsidige, fordi vi kan bruge dem til væddeløb, rodeo, ridning eller bare til at arbejde med kvæg. 
  • De er venlige, villige og intelligente. Appaloosas har ry for at være stædige og påtrængende, men det er ikke tilfældet med Appaloosas. Det ligger bare i den måde, man behandler dem på, og så længe man behandler dem godt og med respekt, kan man vinde deres tillid. 
  • Appaloosas er de mest alsidige heste. De kan blive rancharbejdere, rævejægere, væddeløbsheste, deltage i rodeoer, springning, udholdenhedsløb, trailridning og meget mere. 
  • De er de mest elskede af Nez Perce-folket. Nez Perce-folket begyndte at opdrætte Appys i 1700-tallet, og Nez Perce-folket ændrede deres kultur fra fiskeri til at fokusere på at være ryttere og rytterjægere.
  • Nogle af deres mange navne omfatter Palouse Horse, Palousey, Appaloos, Appalucy Horses og Appys. 
  • Ikke alle Appys har pletter. Nogle har en ensfarvet farve. Det er mere attraktivt for denne hest at have plettede mønstre. 
  • Appaloosas har et Leopard-kompleks, og det skyldes deres pels med tydelige plettede mønstre. Andre kendetegn er den spraglede hud, synlige mens sclera og de stribede hove. Selv om nogle Appys måske ikke har unikke pletter, kan de stadig bære afkom med de plettede pelsmønstre. 

Appy’erne er tilbøjelige til at blive solskoldet, og de vil takke dig for at smøre solcreme på deres udsatte lyserøde hud og på deres snuder.

Comments are closed.

Close Search Window