Dyr, Katte|

Bengalkatte kan, ligesom almindelige huskatte, være territoriale. De skal have tid til at blive introduceret til den almindelige huskat eller omvendt, før de kan komme sammen. 

Det er ikke et tegn på, at de to katte vil komme sammen eller være den bedste kammerat, for ligesom andre dyr kan de være forskellige i deres accept.

Nogle introduktioner kan tage tid, og du skal være tålmodig, før din bengalsk kat og din almindelige kat bliver venner. 

Det er også lettere at introducere en killing, fordi den anden kat er mere modtagelig over for en killing. Men det er heller ikke tilfældet overhovedet, men der er flere eksempler på dette. 

Bengalkatten er klog, og den er også nysgerrig på andre dyr, især en anden kat. De vil lege og interagere med et andet kæledyr, men du bør overveje tilpasningen til hinanden. 

Når din bengal og huskat først har tilpasset sig, vil du se deres varmere samspil. Du kan vente et par dage på, at dette sker. 

14 sjove fakta om bengalske katte

Du kan gå en tur med dem

Bengalkatte er modtagelige, og de kan følge deres mennesker efter behov.

Du kan tage dem med ud, så længe du har en snor og en kattesele på dem, så de er sikre og ikke løber væk et eller andet sted hen. 

Få dem først til at vænne sig til det, før du tager dem med udenfor. 

De er nysgerrige og nysgerrige

Hvis der er et hul, der skal kontrolleres, vil din bengalsk kat være den første til at se det. Det er et eventyr for dem, når de følger deres nysgerrighed.

Du vil se dem tjekke altanen eller vinduet, og du skal sørge for, at de er i sikkerhed ved at sætte et net eller et indhegning op, så din kat ikke kan falde ned. 

Bengalske katte og babyer kan godt komme sammen

Hvis du har en bengalsk kat, skal du sørge for at klippe dens negle kort, før du lader den lege med dit barn.

De vil ikke opføre sig aggressivt over for dit barn, men for at være sikker på, at der ikke kommer nogen ridser på dit barns hud, skal du klippe din kats negle. 

De er glade for at lege på vandet

Nogle katte bryder sig ikke om, at deres pels bliver våd, men ikke denne kat. Du vil opleve dem lege med vand, og de kan endda lege med fiskene i dit akvarium.

Du kan placere en flad beholder, hvor du kan sætte en lille portion vand, så din kat kan lege, når den keder sig. 

Bengalske katte kan lege Fetch

Det er ikke kun din hund, der kan spille boldspil med dig, men også din bengal. De er kloge og aktive, så du kan lære dem tricks eller apportere, herunder sidde eller ligge ned. 

Du kan også lære dem andre ting, f.eks. at åbne døre. 

Din bengal vil sætte pris på, at du sparer tid til at lege udenfor, for de elsker at være ude med deres mennesker. 

De elsker at tale

Du vil ofte høre dem miave, og de vil jamre og miave, når du sover. Din bengal kan også tale ved enhver lejlighed – om natten eller om dagen. Der er ingen grund til at blive overrasket over denne egenskab hos din bengal, men du bør finde den bedårende. 

Deres snakkesaligheder vil også blive større, når de har brug for at kommunikere med dig. De bliver højere, hvis de bliver ignoreret, og de kan også lave ukendte toner. 

Bengaler anses for at være en af de dyreste katteracer

En bengalsk kat kan koste mellem 3.000 og 12.000 dollars eller mere, afhængigt af farven på dens pels. Der er også en forskel i prisen alt efter generationsklassificering ifølge Bengal Cat Club. 

Meget energisk

Det er katte, der har brug for masser af interaktion fra deres ejere, og de elsker at lege med dem.

Bengaler skal have ejere, der har samme energi, og de vil elske at tilbringe tid sammen med deres ejere for at vise deres hengivenhed. 

De kan åbne skuffer, skabe eller vende lyskontakter

På grund af deres intelligens vil du opleve, at din bengal åbner skuffer og skabe og putter sig i alt, hvad der er opbevaret derinde. De kan også blive rodet og vil forsøge at trække madpakker ud. 

Nogle gange, når du ikke ser efter, kan de også vende lyskontakter og overraske dig med deres smidige poter. 

Det er ikke kun rotter for dem

Din bengalkat vil ikke kun jage rotter, men også andre dyr som egern, marsvin og kaniner. De er ikke din sædvanlige huskat, som vil nøjes med mus. 

Bengalerne vil gå på opdagelse på grund af deres vilde natur. Bengaler er fremragende til at jage, og de er en atletisk race. 

De er gode til at lege gemmeleg

Da de kan klatre, og da de er hurtige løbere, kan bengalerne gemme sig på ufattelige steder. Deres klatreevner er exceptionelle, og de vil helt sikkert slå dig i en leg med at gemme sig og lede. 

Bengaler kan genkende menneskelige følelser

Når du ikke har det godt, eller du er ked af det, kan bengalsk kat identificere dit humør. De er meget følsomme over for deres mennesker, og hvordan deres ejere har det, så de tilpasser endda deres adfærd til dem. 

På grund af bengalernes intelligens kan de let mærke, hvis deres ejer er stresset eller har det dårligt. 

Der er en snobengalsk sort

Bengaler med seal sepia, seal mink farvemønstre eller seal lynx med cremefarvet baggrund eller lys hvid. 

Bengalerne har en skarp hukommelse

Når de oplever en skræmmende oplevelse, vil bengalerne kunne huske den i lang tid. Oplevelser som f.eks. at være fanget i et rum eller at blive slået i hovedet vil blive husket. 

Bengalerne vil forsøge at undgå denne oplevelse så meget som muligt, så de holder sig væk fra døren til det rum, hvor de blev fanget. Selv om bengalkatte har for meget personlighed, ligesom almindelige huskatte, vil de også have kærlighed og opmærksomhed, og de higer efter deres ejers hengivenhed. De kan godt komme sammen med almindelige huskatte, så længe de introduceres korrekt, og hvis de får tid til at tilpasse sig hinanden.

Comments are closed.

Close Search Window