Dyr, Fisk|

Røde zebracichlider er smukke med en god orange farve og har en god holdning. De stammer oprindeligt fra Malawisøen i Østafrika. De er rolige, og du kan samle dem op med hånden, hvis du har mod nok.

De er blandt de mest berømte akvariefisk, hvilket er noget, som de fleste opdrættere ikke ved. Mange dyrehandlere sælger primært den røde zebra, selv om der findes mere end to tusind andre arter.

Når de får tilstrækkeligt med rent vand og mad, yngler de ret godt og formerer sig meget hurtigt og lever bedre sammen med andre Mbuna-arter. De er sjove at holde øje med, men også aggressive. Zebracichliden kan blive næsten 5″ i et akvarium, og deres levetid er omkring 5 til 10 år, hvis de behandles korrekt. 

Her følger de vigtigste avlstips, når du ønsker at opdrætte rød zebracichlide, så de kan overleve og leve længe:

Bedste akvarium til røde zebra cichlider

Akvariet skal være stort nok, da de yngler og vokser hurtigt og derfor har brug for deres egen plads, så de ikke bliver aggressive over for andre akvariekammerater, da de hurtigt kan slå dem ihjel. Tankstørrelsen bør være fra 50 gallon og derover, da de bliver større. 

Akvariet skal have huler og sten i store mængder, da denne Mbuna-fisk kan lide at leve i et naturligt miljø med stenhuler.

Levende planter som f.eks. javabregner og mos er nogle af de bedste planter til at forbedre vandkvaliteten og miljøet, og de er også attraktive.

Fine småsten og mange gemmesteder rundt om i akvariet vil hjælpe denne Mbuna-fisk fra Afrika med at være mere legesyg og gemme sig. 

Der er brug for passende filtre og et varmelegeme til akvariet for at kontrollere vandtemperaturen, som er 76 til 84 grader. De foretrækker let alkalisk vand i stedet for surt vand, som hovedsagelig anvendes af amerikanske cichlider. 

Tilstrækkelig føde og rent vand skal fremme deres opdræt, sundhed, vækst og formering. Sørg for, at vandet skiftes hver uge, og hold altid akvariet rent og smukt.

Cichliderne lever primært af planteædende kost, men de er altædende. Foder som plantemateriale, frostfoder og tørfoder kan varmt anbefales til denne cichlide. En anden delikatesse, som de gerne spiser, er alger og regnorme, hvilket er relativt sundt for dem. 

Top 5 Tankmakker til rød zebra cichlide

Når du vælger at opdrætte rød zebra, er det tilrådeligt ikke at holde dem alene. Nogle af de bedste akvariekammerater er dem, der ikke konkurrerer med hinanden, for at opnå de bedste resultater. Det er bl.a. gøgler, havkat, ferskvands-engelfisk og andre. 

Det er tilrådeligt at holde et ynglepar eller flere for at give dem plads til at trives. To hanner og seks hunner kan f.eks. godt trives, så man undgår kampe og dødsfald. Det anbefales kraftigt at alle akvariekammerater til Zebracichliden er andre racer fra Malawisøen for at opnå de bedste resultater. 

For at undgå indavl bør du aldrig dele et akvarium med en beslægtet art for at undgå indavl. Det er også klogt at holde Malawisøcichlider i separate akvarier fra Cichlider fra Tanganyikasøen for at de trives godt. 

Den eneste røde zebra, som du kan opdrætte alene, er Oscar. Vi vil se på de bedste akvariekammerater til en Red Zebra Cichlide nedenfor, som du skal være meget selektiv og forsigtig med at vælge.

Blå delfin cichlide 

Det er en populær cichlide, som klarer sig godt i et stort akvarium og kan dele et akvarium med en zebracichlide. Den har smukke blå nuancer og vil også afhænge af akvariets belysning.

Disse blå delfiner giver en ret fed kontrast. 

Klovnefisk 

De kan godt yngle sammen med rød zebra, da de ikke er særlig aggressive og derfor er perfekte akvariekammerater. Den er sort og solbrun og har modhager, der stikker ud fra munden. De kan lide at gemme sig det meste af tiden og kan godt lege med Red Zebra.

Du skal blot sørge for, at akvariet er godt udstyret med huler og sten til deres skjulesteder. De tager aldrig til kamp, mens de holder deres territorier sikre. 

De lever af bundfoder og bruger derfor det meste af deres tid på at lede efter blodorme, pellets, flager, rejer og andet. 

Plecos 

De er bundfisk og holder derfor dit akvarium konstant rent. De lever af regnorme og alger. Det eneste, du behøver, er at skifte vand, så dit akvarium hele tiden er rent.

Da Pleco’erne for det meste befinder sig på bunden, kan din Red Zebra svømme frit uden at forstyrre de andre akvariefigurer. De er nemme at passe og kan blive op til 7 tommer i størrelse. 

Rødhalet haj 

De er ret bedårende, smukke og blide. Disse fisk har et lignende temperament som afrikanske cichlider med deres moderate aggressivitet.

De opretter deres territorium i akvariet, så andre akvariekammerater ikke forstyrrer dem.

Rødhalet hajfisk nyder rigelig plads, sten og vegetation i akvariet. Den maksimale størrelse på denne fisk er 4 tommer. 

Afrikansk rødøjet Tetra 

Denne fisk lever godt sammen med afrikansk rød zebra. Den kan blive ret stor, op til 4 tommer, og har derfor brug for god plads for at trives godt sammen med de andre cichlider. De er ikke kræsne med hensyn til foder og spiser godt af flager, alger og frostfoder. 

Andre gode akvariekammerater til Red Zebra er regnbuefisk, Synodontis Catfish, Flying Fox Fish, Siamese Algae Eater og mange flere. 

Sørg for at undgå akvariekammerater, der er mindre aggressive, små og føjelige fisk, da de næppe kan overleve i samme akvarium som afrikanske cichlider. Disse er f.eks. glasfisk, discus, corydoras, guppyfisk og angelfisk. 

Når dine røde zebrafisk først er faldet godt til i akvariet og har valgt de bedste akvariekammerater, kan du se frem til at nyde deres vækst og skønhed fremover.

Sørg altid for at sørge for en sund kost i rigelige mængder, og rent vand er et must for at undgå udfordringer som oppustethed og underernæring for dine Mbuna-fisk. Det anbefales, at du tilsætter et tilskudsfoder, der oftest sælges hos akvariefiskforhandlere.

Det er tilrådeligt at have et levende akvarium med lyse farver og tilføje andre afrikanske cichlider. Denne tilføjelse vil hjælpe meget, og du vil ikke fortryde resultatet. De sten og huler, der er placeret i akvariet, hjælper fiskene med at gemme sig, hvis andre fisk bliver aggressive.

De afrikanske cichlider er meget aktive og kan lide at svømme meget og kan gøre det hele dagen.

Comments are closed.

Close Search Window