Dyr, Hunde|

Det er vigtigt at holde din puddel velplejet, da pudler er intelligente hunde, og han ville vide det, hvis han ikke så godt ud.

Oprindeligt blev pudler plejet på denne måde med en manke af hår omkring pudlens vitale organer for at holde dem varme om vinteren, og når de svømmede i koldt vand for at hente ænder, der blev skudt i jagtsæsonen.

Håret omkring leddene blev også efterladt på plads som beskyttelse mod kulden for at undgå gigt i leddene. Den mærkelige klipning er stadig på mode, selv om de fleste pudler nu bor i varme huse.

Grooming af dine pudler – hvordan det gøres

I gamle dage, da pudlen var en jagthund, var det vigtigt at pleje hunden på denne måde, for hvis pelsen blev lang og tyk, ville den risikere at drukne i dammen, når den gik på jagt efter fuglevildt.

Trimning omkring hundens øjne og mund betød, at den kunne se og hente fugle let fra vandet.

Det tager op til to dage at gøre en puddel klar til udstilling før en større konkurrence. Først bliver deres hår groft klippet i form, og så på udstillingsdagen bliver de føntørret, formet og stylet ordentligt.

Pudleklipningen er ret krævende, og håret må ikke blive sammenfiltret, så børstning hver dag fjerner sammenfiltret.

Begynd ved halsen og gå ned mod halen, og alle dele af pelsen, der er blevet sammenfiltret, skal klippes af med en buet saks.

Badning af pudler – Hvordan bader jeg min pudel?

Pudler bør vaskes regelmæssigt for at holde deres pels fri for snavs. Du kan enten bade ham derhjemme eller tilkalde en mobil hundevasker, som er udstyret til at gøre et fremragende stykke arbejde for 180-250 kroner pr. gang.

Hvis du bader hunden for ofte, kan det fjerne de naturlige olier fra dens hud, og dyresundhedseksperter anbefaler, at du bader dine pudler hver 6-8 uge.

Hvis han skal deltage i en hundeudstilling, bør han bades lidt oftere med et passende hundemiddel.

Sådan plejer du showpudler

 • Øv dig i at trimme dine hunde med den rigtige klinge, når du begynder, bør en 9- eller 10-klinge være sikker.
 • Barber dig fra ører til øjne.
 • Barber dig mellem øjnene
 • Barber næse og ansigt, barber håret fra forskellige retninger.
 • Barber nakkeområdet.
 • Lad håret være langt over øjnene, da du skal lave en topknude, klip enderne af.
 • Gå videre til fødderne og barber bagsiden af fødderne.
 • Fødderne barberes, så anklerne er dækket af pels
 • Gå derefter over til kroppen og klip krops- og benpelsen i lige lange stykker.
 • Lad pom-poms sidde over fødderne og for enden af halen.
 • Pelsen på brystet, hovedet og ørerne er lang og trimmet.

Al denne pleje er tidskrævende, og hvis du har en god lokal hundesalon, er de eksperter og gør det hele tiden. Det kan være svært at klippe negle, især når hunden bevæger sin fod. Det kan være nemmere at lade hunden blive hos dem og hente den senere.

Din pudels pels

Pudlerne har ikke den plysagtige dobbeltpels, som mange racer har, og deres pels kaldes ofte hår, og pelsen med et enkelt lag pels udviklede sig, fordi de ofte var på vandjagt.

De skal børstes regelmæssigt, fordi de fælder, men pelsen falder ikke af, den bliver bare mat. Du vil ofte høre folk sige, at de har en puddel, fordi de er allergiske over for hundepels.

Andre hunde taber deres pels, og skælene forårsager allergi. Puddelpelsen er bare en pels, der ligger som en måtte og kan klippes væk uden at forårsage nogen allergisk reaktion hos mennesker. Ofte baserer folk deres valg af en hund på dette faktum.

Pudler findes i forskellige størrelser

Der findes tre størrelser af pudler, legetøj, miniature og standardpudler. Man mener, at de stammer fra Frankrig eller Tyskland.

Hvis du har en lille legetøjspuddel, der bor indendørs sammen med dig, behøver du sandsynligvis ikke at trimme og pleje den, da den ikke kommer i vandet særlig ofte.

En gang om året vil nok være nok til at præsentere ham fra sin bedste side. De elsker at svømme, og hvis du har en hundestrand i nærheden af dig, kan du smide en bold i vandet, og de vil hente den.

Hvis du tager din puddel med til dammen i parken, skal du holde ham i snor, ellers vil han løbe ned i vandet og hente en and for dig, og det giver problemer med skovfogeden.

Krydsninger og blandinger af pudler

Der findes nu mere end 60 forskellige blandinger af pudler og krydsninger og blandingsracer, som alle synes at være avlet for deres allergivenlige egenskaber og deres dejlige natur.

Jeg har bemærket, at mange af de nye blandinger har fået ejere, der lader pelsen være naturlig, og de bruger ikke den strenge grooming rutine, som de renracede pudler har.

Dette naturlige udseende passer perfekt til mange af dem, og hvis du har en krydsning af en puddel eller pudler, synes de at være meget hårdføre, sunde og vedligeholdelsesvenlige hunde.

Rene pudler af race

Renracede pudler ser ikke rigtigt ud, medmindre de er ordentligt plejet, og når din hund er blevet plejet, vil den sandsynligvis kunne mærke kulden om vinteren.

Så du bliver nødt til at købe nogle frakker til ham, som han kan have på udendørs. de virker til at være meget tolerante hunde og har tilsyneladende ikke noget imod, at de får deres regnfrakke på inden en gåtur.

Medmindre du udstiller dine pudler, er det måske rarere at lade dem være uklippet om vinteren og lade pelsen blive lang og varm, især hvis du bor i et klima med frost og sne.

Hvis du udstiller dine pudler regelmæssigt, skal de holdes i komfort og varme for at forhindre, at de udvikler ledproblemer senere i livet, og normalt bliver de omkring 15 år eller mere og virker ofte lykkeligere i par, da de er et godt selskab for hinanden.

Comments are closed.

Close Search Window