Frugt, Haven|

Der er flere årsager til, at agurke planter dør.

En af hovedårsagerne er bakteriel visdom. Det får din agurk til at have hængende blade hele tiden. Bakteriel visdom skyldes agurkebiller, hvor bakterien Erwinia tracheiphila findes.

Spredningen sker gradvist, og du tror måske, at det bare er en naturlig foreteelse, at nogle dele af din agurk visner i løbet af dagen, men du vil bemærke, at din agurkeplante generelt visner, og det viser, at infektionen har spredt sig til hele planten. 

En anden grund til, at du bør overveje, hvorfor din agurke planter dør, kan være overvanding. Agurke planter skal vandes, især om sommeren, og når det er varmt udenfor. 

Det har samme virkning, uanset om planten mangler vand eller er vandmættet. Hvis du kontrollerer jorden, og den drypper af vand, vander du måske for meget. Hvis jorden er tør, når du kniber i den, mangler den vand og er langsomt ved at tørre ud.

Årsager til at overveje, når din agurke plante er ved at dø 

Skadedyr

Undersøg, om dine planter har huller i dem, eller om der mangler dele på bladene. Det er et tegn på, at der er noget, der spiser af dem. Den sædvanlige synder er agurkebiller, de er bittesmå, små og har en glubende appetit. De kan æde din agurkeplante, og det kan starte dens ødelæggelse.

De spreder ikke kun smitsom sygdom, men de er også meget skadelige for agurkeplanter. 

Hvidfluer er også skadelige for agurkeplanter, fordi de lever af bladene og lægger deres æg på undersiden af bladene. De æder ikke kun bladene, men de suger også plantesaften, hvilket gør den gul. 

Den bedste måde at behandle din agurkeplante på er at sprøjte den med et insekticid, der kan dræbe begge skadedyr, som er nævnt. 

Forkert jordtemperatur

Hvis jorden er for varm eller for kold, vil din agurkeplante have svært ved at spire, og den kan langsomt dø. Den ideelle jordtemperatur bør ligge mellem 65 og 75 grader Fahrenheit.

Den kolde luft og den for kolde jord vil ikke hjælpe din agurkeplante med at spire. Der bør anvendes en bundvarmekilde til stenet jord. 

Forkert dybde under plantning

Hvis du planter frøene for lavt, kan der komme for meget lys ind til dem, og de vil ikke vokse. Hvis du planter dine frø for dybt, vil de heller ikke spire, da sollyset ikke kan nå dem. 

Afdampningssygdom

Det er den type sygdom, der kan påvirke væksten eller spiringen af dine agurkefrø. Den opstår, når jorden er for våd eller for gennemvædet af vand. Patogenet vil trives i sådanne jordbundsforhold og dræbe frøene, før de overhovedet kan vokse. 

Andre årsager til denne sygdom er dårlig dræning af jorden, dårlig luftcirkulation, beskidte potter eller beholdere, kold og våd jord. 

Mos eller skimmel

Når dine frø plantes i en beholder og efterlades i blød i vand, kan det medføre, at der opstår mos og skimmel. Dine agurkefrøplanter kan langsomt dø med forekomsten af sådanne. 

Vandet vil rådne agurkens rødder, og den vil ikke vokse overhovedet. Når den desuden er matchet uden sollys, er der ingen mulighed for, at jorden kan dræne eller for at vandet kan fordampe. 

Tilstedeværelse af snitteorm

Skæreorm kan æde sig ind på agurkens stilke, rødder og blade. Du vil se disse skadedyr krøllet og skjult under jorden og langsomt æde dine agurkefrøplanter, og der vil snart ikke være nogen vækst for din agurk. 

Dårligt sollys

Agurkefrøene kan være for langt væk fra sollys eller andre lyskilder. Sollys er nødvendigt for at få din agurk til at vokse. Når du ikke placerer dem på et sted, hvor de kan nyde sollyset, vil de have svært ved at spire. Jorden er også udsat for forskellige insekter og skadedyr. 

For meget eller for lidt gødning

Der er også gødningsforbrænding, når du tilføjer for meget gødning til din agurkefrøplante, og når du gør det ofte. Den bedste måde er at give dem gødning, når du planter dem i en beholder eller direkte i jorden, og så ikke følge op på det i et stykke tid. 

Hvis jorden også mangler næringsstoffer, kan det stoppe væksten af agurkefrøplanter. Jorden har måske ikke den rette blanding af næringsstoffer, og du er nødt til at tilføre den nødvendige gødning, så agurkefrøplanterne kan fortsætte med at vokse. 

Overbelægning

Når du placerer for mange frøplanter i et område eller en beholder, hjælper du ikke din agurkefrøplante med at spire hurtigt. Frøene vil kæmpe for at overleve, og det kan føre til visnen eller dø i det lange løb. 

Komprimeret jord 

En sådan jordkvalitet vil mangle luftrum og have dårlig dræning. Der er ikke plads til, at vandet kan trænge ud, og det vil bare suge jorden op, hvilket i det lange løb vil føre til rådnende frø. 

Overdreven sollys

Ligesom det at have planterne væk fra sollys kan få dem til at visne eller dø, kan for meget sollys også skade dine agurkefrøplanter. 

For meget sollys kan udtørre frøene og medføre hæmmet vækst, eller agurkefrøplanterne dør langsomt i processen. 

Sollyset skal være 12-14 timer, og der skal være en hvileperiode for dine agurkefrøplanter.

Tilstedeværelse af svamp

Der kan også vokse svamp på dine agurkefrø, før de overhovedet spirer. Hvis der opstår en hvid, pulveragtig film på din plante, er det et tegn på, at der er svamp på planten, som vil suge næringsstofferne fra din unge plante.

Selv om dine agurkefrøplanter vokser, vil de have en dårlig vækst og ikke længere være robuste.

Den bedste måde at bekæmpe sådanne svampe eller meldug på er ved at bruge neemolie på den omkringliggende jord. Sørg for, at du ikke anvender olien, når det brænder udenfor, og vent på en temperatur på under 80 grader Fahrenheit, før du anvender olien. 

Comments are closed.

Close Search Window