Dyr, Fisk|

Selv om mollyer er populære akvariefisk, bliver de fleste akvarieejere stadig bekymrede, når de ser deres molly jagte andre mollyer eller andre fisk i akvariet. I denne situation opstår der et spørgsmål om, hvorvidt mollyer er aggressive.

I denne artikel vil vi diskutere årsagerne til, at mollyer jager hinanden og ser aggressive ud.

Årsager til, at Molly jagter andre Molly

En af hovedårsagerne til, at en mollyfisk jager en anden mollyfisk og ser aggressiv ud, kan være forbundet med deres adfærd for at søge opmærksomhed som en del af deres parringsritual. Derfor kan man i et akvarium se en mollyhan kæmpe med andre mollyhanner eller jage en mollyhun. 

Desuden bliver hanmollyer også territoriale som andre dyr, og i et akvarium kæmper de med andre hanmollyer for at beskytte deres interesser mod dem.

Du kan kontrollere deres aggressivitet ved at tilføje et tilstrækkeligt antal hunner til akvariet eller ved at bruge et stort akvarium, så de har plads nok til at svømme i.

Er Mollyer aggressive af natur?

Normalt kan man finde mollyhanner, der jager en hun i et akvarium. Formålet med denne jagt kan være at parre sig. I denne jagt vil mollyhannen ikke skade mollyhunnen, da det er en helt normal adfærd. Men de kan jagte andre fisk aggressivt, når de yngler. Men normalt er mollyer ikke aggressive af natur, da mollyer af og til kan findes bange. 

Du kan ikke være vidne til sådanne jagter i dit akvarium, hvis alle mollyerne i det er hunner, da de ikke vil finde en mollyhan til at parre sig og reproducere flere mollyer. I denne situation skal du være i stand til at vide, hvornår det er parringstid for en molly.

Når en mollyhun jager en hun aggressivt i akvariet, kan det være et af tegnene på, at det er parringstid. Et andet tegn på parringssæson for mollyer er, at mollyhanner forsøger at tiltrække en mollyhuners opmærksomhed for at parre sig med hende ved at dele sig op i grupper.

Årsager til at slås med andre han-mollyer

Du kan opleve en masse kampe og aggressioner i dit akvarium, hvis du har mange hanmollyer i det. Du kan undgå slagsmål mellem flere mollyhanner enten ved at bruge et ekstraordinært stort akvarium til dit akvarium, så hver molly får nok personlig plads, eller ved at holde en mollyhane sammen med tre mollyhunner.

Men hvis du ikke kan købe et stort akvarium, vil hanmollyerne jagte hinanden af frustration, da de ikke kan gøre andet. Nogle gange kæmper de med andre mollyhanner, mens de forsøger at beskytte deres territorium. Så du kan se mollyer kæmpe med hinanden af forskellige årsager. Det kan være for at tiltrække sig en hunmolly’s opmærksomhed eller på grund af territoriale problemer mellem mollyhanner.

Når mollyhanner slås med hinanden, kan en af dem blive alvorligt såret eller dø som følge af kampen.

Risikoen for sådanne konsekvenser kan være større, når du tilføjer en ny han-molly i et akvarium med han-mollyer. For at gøre en ende på denne endeløse jagt anbefales det, at man ikke sætter en hunmolly sammen med to mollyhanner i et akvarium.

Skal du holde Mollyer adskilt?

Det kan være en god idé at holde mollyer adskilt af forskellige årsager.

Du kan bevare afkommet af nyklækkede fisk uden æggeblomme ved at adskille den fra andre mollyer, mens den var drægtig. Hvis hun ellers føder i nærvær af andre mollyer, vil de æde dem alle sammen.

Hvis du har for mange mollyer i dit akvarium, kan du reducere deres aggressive adfærd betydeligt ved at adskille nogle af dem i andre akvarier. Mollyer føler sig truet, når de er overfyldt. Denne trussel gør dem mere aggressive, selv om de normalt er fredelige af natur. Du kan også tale med ejeren af fiskeforretningen for at få at vide, hvor mange mollyer der passer perfekt til det akvarium, du har.

Du skal have et akvarium med en kapacitet på 30 gallon for at kunne holde fire store mollyer i det, så de kan leve fredeligt. Et akvarium på 20 gallon kan dog være nok, hvis du ønsker at holde 3 eller 4 små mollyer i det.

Forholdsregler for Mollyer

For at undgå skader og dødsfald hos mollyer bør akvarieejere tage nogle få forsigtige skridt. De kan forhindre, at deres mollyer dør i utide i akvariet ved at tage nogle skridt til at forhindre deres mollyer i at jage andre. Efter en grundig undersøgelse foreslås nogle foranstaltninger i denne henseende nedenfor.

  • Du bør vide, hvor mange mollyer og andre fisk du har i dit akvarium. Du bør holde to mollyhunner sammen med en mollyhan, så han ikke bliver frustreret, når der ikke er mange hunner omkring ham.
  • Brug altid en større balje, når du tilføjer mollyer til den, da hver molly har brug for nok plads til at bevæge sig og slappe af i den. Til to mollyfisk skal du bruge et akvarium med mindst 15 gallon kapacitet.
  • Et langt akvarium kan være godt til at matte i stedet for et højt akvarium.
  • Ved fødslen skal hunmollyen altid anbringes i et separat bassin for at sikre de nyfødte ungernes sikkerhed uden problemer.
  • For at ynglen kan vokse op, skal du bruge et akvarium på 50 gallon og fodre den med nyklækkede saltvandsrejer og mikroorme.
  • Giv mollyfisk foder af god kvalitet, da det er et altædende dyr, der kan spise alle typer foder, herunder frosset, kunstigt og levende foder. Dog kan alger og grøntsager være det bedste foder for dem. Du bør ikke holde dem sultne i lang tid, da de kan blive aggressive, når de er sultne.

Så hvis din Molly angriber andre fisk, skal du kende årsagen til en sådan adfærd. Det kan skyldes deres parringsperiode eller mangel på nok hunmollyer i forhold til antallet af hanmollyer i akvariet.

Du bør tage nogle få forsigtige skridt for at reducere deres aggressionsniveau. Du kan øge størrelsen på dit akvarium for at give dine mollyer nok plads til at slappe af og bevæge sig fredeligt videre.

Comments are closed.

Close Search Window