Dyr, Fisk|

Gobies er fisk, og som sådan skal de spise. Men gobies kan være kræsne med hensyn til, hvad de spiser, så det er vigtigt at vide, hvad der er godt for gobies med hensyn til ernæring og kost. Her er nogle oplysninger om gobyernæring og kost, som vil hjælpe dig med at sikre, at din goby altid har det bedst mulige foder til rådighed.

Grundler spiser rejer, fisk, orme, krabber og andre grundler. De er nødt til at spise disse former for føde for at overleve, når deres levested ikke giver dem nok naturlig føde.

De er dog ofte kræsne med hensyn til, hvad de vil spise. Nogle gange er det kun visse typer foder, der er nok i stedet for en varieret kost – så det er vigtigt ikke kun at købe én type foder til gobyer. Gobier kan godt lide variation.

I denne artikel vil vi gennemgå en række forskellige typer af foder til gobies.

Spiser Gobies krabber?

Det er sikkert at sige, at gobies vil spise krabber, selv om gobies kan være kræsne med hensyn til, hvad de vil spise og ikke vil spise. Gobier har ligesom de fleste fisk brug for protein for at holde sig sunde, og gobyens naturlige levested giver dem måske ikke mulighed for at få nok protein gennem deres fødeudbud.

Krabbers næringsværdi for gobies er, at de har et højt proteinindhold, og gobies elsker at spise krabber. Dette er en vigtig føde for gobies, som vil hjælpe med at sikre, at de forbliver sunde og glade.

Grundler vil dog ikke altid spise krabber, fordi andre typer foder måske er lettere tilgængelige for dem i deres omgivelser, eller fordi grundler måske bare ikke kan lide krabber.

Det er muligt, at gobyen kan nægte at spise, hvis du bruger en enkelt type foder, f.eks. krabber, til din goby. De har brug for variation, så det er vigtigt, at du køber flere typer foder til din goby eller nye goby-ejer. Hvis du tilfældigvis løber ind i en afvisning under fodringstid skal du sørge for at undersøge alternative kilder til en proteinkilde.

Kan Gobier spise rejer?

Ja, gobies kan spise rejer. Det er bedst at få gobyfoder med forskellige smagsvarianter, ellers kan du få en kræsen goby, som kun kan lide visse ting. Laks, laksepiller, krabber og rejer er alle gode gobyfoder generelt.

Protein er en vigtig del af gobyernes kost. Det hjælper med hensyn til gobyens sundhed og også gobyens adfærd. Gobyer kan ofte ikke lide at spise rejer, hvilket betyder, at gobyen kan være kræsen med hvad den vil spise, men det afskrækker ikke behovet for rejer som gobyfoder.

Rejer har en meget god næringsværdi. Rejer har brug for en masse protein for at holde sig sunde. Rejer har naturligvis et højt indhold af protein, og gobies vil kunne få rigeligt.

Hvis du har gobier, bør du overveje at købe foder til gobier, der indeholder rejer af denne grund. Gobyen vil få fordelene ved rejer samt andre gobyfødevarer i deres naturlige miljø, såsom krabber eller krebs og andre gobyfødevarer, der indgår i gobyens kost. Dette er en glimrende måde at sikre gobie ernæring på.

Spiser gobier orme?

Ja, gobies spiser orme. Selv om nogle gobies ikke er kræsen med, hvad de vil spise, har de brug for variation for at sikre, at en goby-diæt er sund og afbalanceret – så hvis du kun tilbyder din goby én type foder, så sørg for, at det er flere typer på én gang.

En orm vil give protein og andre næringsværdier til en gobie, som ofte kan være genstridig i deres naturlige miljø. De vil hjælpe med at levere de nødvendige næringsstoffer til at opretholde en glad goby-adfærd og holde dem sunde. Lever, rejer, fisk, krabbedele og orme er alle gode næringskilder for disse fisk!

Hvis du stadig ikke er sikker på, om du bør fodre dine gobies med orme, er der fem grunde til, at du måske bør overveje det.

  • Orme indeholder proteiner, hvilket er godt for gobies.
  • De er en af de mest populære hos gobyerne.
  • De er billige og nemme at finde.
  • Orme er meget næringsrige for gobies.
  • Orme er et af de bedste foderstoffer til gobyer i kombination med andet foder!

Gobier gennemgår meget i deres naturlige levested, hvilket betyder, at de har brug for ekstra hjælp for at holde sig sunde. De har udviklet sig med tiden og findes nu mest rundt omkring i verdenshavene, hvor de lever på koralrev eller klippefyldte områder nær kysten.

Det er vigtigt for gobies at spise foder, der giver dem proteiner, fordi det er med til at opretholde gobys adfærd og gobys sundhed. Orme (sammen med andet kød) indeholder protein, som hjælper gobies med at trives i et ellers begrænset miljø.

Hvis du giver din gobie mad uden nok protein, kan det skade dens generelle sundhed, så sørg for at overveje, hvilke typer kød den spiser!

Spiser Gobier stjerneorme?

Ja, gobies kan godt spise stjerneskud. De vil dog ikke spise dem som en gobi’s eneste fødekilde. De har brug for en række forskellige gobyfødevarer for at være sunde og glade, hvilket betyder, at andre fødevarer som f.eks. rejer også er vigtige gobyfødevarer.

Når du tænker på, at du skal variere din gobi’s kost, er det godt at fodre dine gobies med stjerneorme. Sammenlignet med foder som rejer og krabber er stjerneorme billigere, og gobies vil spise dem op. Stjerneorme er forstærkere til gobi-diæten, så der er ingen grund til ikke også at give gobies stjerneorme!

Hvis du har gobies, så er det rigtigt, at de kan spise stjerneskud, men det betyder ikke, at gobies kun spiser stjerneskud eller alt andet, du smider foran dem.

Afhængigt af størrelsen af dine gobies vil stjerneorme give gobies det nødvendige protein, de har brug for for at holde sig sunde. De er også gode for din gobies fordøjelse. Stjerneorme er små nok til at sluge dem hele, så det gør dem lettere at fordøje end mange andre gobyfødevarer.

Foder som f.eks. stjerneorm er et godt middel til at holde gobies tilfredse, så hvis du tror, at gobies vil spise stjerneorm, så giv dem endelig nogle som supplement til deres almindelige kost.

Stjerneorme indeholder de foretrukne smagsstoffer, som gobyerne kan lide, f.eks. fedt, salt, sukker og protein. Stjerneorme fungerer godt i en gobi-diæt, når de kombineres med andre gobi-foddertyper.

Spiser Gobies eremitkrebs?

Gobier vil spise eremitkrebs, især hvis de ikke kan finde en alternativ foderkilde til gobyer. De spiser normalt fra gobi-diætens basisfødevarer, herunder rejer og stjerneorme, men eremitkrebs er også gode for gobies.

Eremitkrebs indeholder de vigtigste bestanddele i gobyernes kost, såsom protein, fedt og sukker. De indeholder også de nødvendige gobi-diæter som aminosyrer og fedtsyrer, som gobies har brug for for at være sunde.

Hvis gobies ikke kan finde andre foderkilder til gobies, vil de spise eremitkrebs for de ekstra næringsstoffer, de giver dem.

Du kan faktisk få gobies til at spise mange forskellige typer foder. Eremitkrebs er ret små, når de først bliver fanget, men de kan også sagtens spises af gobies. Mange gobies vil faktisk spise eremitkrebsben, hvis de finder et, så bliv ikke overrasket, hvis det sker.

Gobier er kendt for at spise eremitkrebs og andre krebsdyr. Hvis du holder gobies i dine akvarier med små hvirvelløse dyr som f.eks. eremitkrebs, er der stor sandsynlighed for, at gobies vil spise disse dyr.

Spiser Gobier børsteorme?

Det afhænger faktisk af gobi’en. Nogle gobier vil kun spise børsteorme, hvis de er virkelig sultne, mens andre gobier næsten udelukkende spiser børsteorme.

Gobyer er generelt åbne over for at spise alle former for goby-diæter som f.eks. børsteorme, rejer og krabber. Det er især godt for gobies at spise børsteormskød, fordi gobies har brug for ekstra protein i deres gobi-diæt for at holde sig sunde. Børsteorme indeholder også goby-til-smagsstoffer som salt, sukker og fedt.

Børsteorme er små foderforstærkere, som gobyerne nyder at spise regelmæssigt. De spiser børsteorme, når der ikke er stjerneskud, men det er også fint at give gobies børsteorme som deres hovedfoder fra tid til anden.

En børsteorm er en fællesbetegnelse for forskellige marine orme af ordenen Amphinomida, der findes i forskellige dele af verden, og som generelt er kendetegnet ved, at de har børster, der stikker ud fra deres forreste del.

Nogle gobies spiser børsteorme, mens andre spiser leddyr og bentiske alger. Uanset hvad, spiser de kun børsteorme som en supplerende fødekilde eller af nødvendighed.

Spiser gobier døde fisk?

Hvis de er sultne nok, spiser de døde fisk. Men gobier kan have mange andre gobier, der holder dem sunde og tilfredse, så det er usandsynligt, at en gobi vil spise døde fisk som deres hovedfødekilde.

Gobier er mere glade for “kød” gobi-diætforstærkere som rejer, krabber, eremitkrebs, børsteorme og stjernorme end for døde fisk. De lever af små hvirvelløse dyr som krebsdyr for at få det protein, de har brug for, sammen med andre golly-elementer fra disse typer fødevarer såsom fedt, salt og sukker for at holde sig sunde.

Så baseret på dette foretrækker gobies at spise levende fersk kød, som indeholder flere næringsstoffer end døde, men hvis levende fødekilder ikke er let tilgængelige, ser man ofte, at de skærer de døde gobies fisk goby kost i små stykker for at gøre det lettere at spise.

Hvis gobier bliver fodret ordentligt, bør de ikke ty til døde fisk, men hvis gobier er sultne, og der ikke er nogen alternative foderkilder til gobier, vil de som en sidste udvej spise døde fisk.

Hvad spiser humlebier?

Hummelbi-grundler spiser levende fersk kød som rejer, krabber og eremitkrebs. Hummelbi-gobier spiser også andre hvirvelløse dyr ud over rejer, f.eks. hårorme og snegle. Hummelbi-gobier er opportunister – de spiser den mest næringsrige føde, der er tilgængelig på det pågældende tidspunkt.

Hummel gobi kostforbedrende midler omfatter rejer, krabber, eremitkrebs. De elsker de lækre lugte, der kommer fra dødt fiskekød, når de spiser. Humlebier og mange andre arter af fiskeædende gobier kan være naturlige skadedyr for koraller i havet på grund af deres appetit på disse dyr.

Hummelgrundler er faktisk bare saltvandsarter af grundler, så de spiser for det meste de samme typer foder. De har de samme egenskaber og kan erstattes af almindelige bentiske hvirvelløse dyr som eremitkrebs uden at det gør nogen nævneværdig forskel.

Hummelbi-grundler nyder en masse hvirvelløse dyr i deres kost og nyder også at spise levende fersk kød. Hummelbi-gobier har de samme egenskaber som almindelige gobies, og de nyder også de samme fødevarer. Hummelgrundler er levende fisk, og de er nært beslægtede med almindelige grundler.

Hummelbi-grundler har en større lighed i deres kost med Nemateleotris magnifica, eller som den almindeligvis kaldes rød havbars, end nogen anden fiskeart.

Hvad spiser diamantgrundler?

De fleste diamantgrundler spiser en række forskellige byttedyr, men foretrækker rejer, krabber, eremitkrebs og børsteorme.

Både diamantgrundler og almindelige grundler spiser små hvirvelløse dyr, f.eks. rejer, krabber, eremitkrebs og børsteorme. Den største forskel mellem en almindelig gobi og en diamantgrundel er dog, at førstnævnte har børster, der stikker ud fra munden.

Nogle gobies spiser koraller, fordi de spiser levende fersk kød. Grunden til dette er, at nogle fisk som f.eks. gobies spiser for at få deres proteinbehov dækket. Ud over at spise en række forskellige byttedyr, er rejer, krabber og eremitkrebs alle almindeligt set som gobi-diætforstærkere.

Ikke kun det, men diamantgrundler spiser også koralpolypper fra tid til anden, hvilket normalt er en del af de fleste almindelige gobi-diætforbedringsmidler.

Gobier spiser generelt levende fersk kød, som er det mest næringsrige, du kan spise. Diamantgrundler er ikke anderledes i denne henseende. Diamant Gobies spiser for deres proteinbehov, og de vil stort set spise alt, hvad der er bekvemt at spise.

Hvad spiser saltvandsgrævlinger?

Saltvandsgrundler spiser levende fersk kød som rejer, krabber og eremitkrebs. De spiser små hvirvelløse dyr som rejer, krabber, eremitkrebs og børsteorme mere end døde fisk for at undgå lavt næringsindtag. Saltvandsgrundler vil spise for deres proteinbehov, når levende fødekilder ikke er let tilgængelige.

Saltvandsgobier spiser de samme typer ting som alle andre goby-arter, hvilket omfatter en blanding af levende fersk kød sammen med små hvirvelløse dyr som rejer, krabber eller eremitkrebs. Saltvandsgrundler har tænder, så de kan spise kødet uden at knuse det, men når saltvandsgrundler ikke kan finde bedre fødekilder, spiser de nogle gange kød fra døde fisk for at overleve: Dette er dog ikke så næringsrigt, så saltvandsgrundler foretrækker levende fersk kød.

Saltvandsgubber spiser en kost, der primært består af små krebsdyr og hvirvelløse dyr. De spiser alt fra rejer til larver af andre saltvandsgrundler.

Ofte spiser de også stykker af fisk eller blæksprutter, hvis der er nogen til rådighed. Saltvands Gobies er blevet fundet i havene over hele verden, herunder steder som Nordamerika, Europa, Afrika og Asien. Disse skabninger har ikke rigtig brug for at komme op efter luft særlig ofte, fordi deres åndedrætssystem fungerer fint under vandet, hvilket er grunden til, at du kan finde dem, der lever på sådanne dybder uden at komme op efter luft meget mindre end en gang hver time!

Hvad spiser mandarinpunger?

Mandaringrundler spiser en kost af små bentiske dyr og planter. De spiser orme, krebsdyr (som eremitkrebs), vandinsekter, perifyton i vandsøjlen og plantematerialer som alger.

Mandarin Gobies i naturen spiser levende fersk kød for at få deres proteinbehov dækket. De spiser rejer sammen med larver af saltvandsgrundler for at opfylde deres kostbehov. Mandarin Gobies er også kendt for at spise hele stykker hajkød eller blæksprutter, hvis der er nogen i det vand, de lever i, uden at komme op efter luft så ofte. De har et mere reptillignende lungesystem end de fleste andre fisketyper, hvilket gør det muligt for dem at holde sig under vandet uden at have brug for luftpauser særlig ofte. Generelt behøver de kun at komme op efter luft en gang hver time!

Ud over rejer og dødt kød spiser mandarinengreb små hvirvelløse dyr som krabber og børsteorme sammen med plantemateriale som alger. De spiser for deres proteinbehov, hvilket gør levende fersk kød til den mest næringsrige føde, de har til rådighed i naturen.

Mandarinrundler spiser en kost, der består af små krabber og andre dyr. De skal få protein fra levende fersk kød som rejer, krabber og eremitkrebs. Andre gobies kan også spise døde dyr, hvis de virkelig har brug for det. Mandaringrundler lever over hele verden. De lever på lavt vand, og de har ikke brug for at komme op efter luft særlig ofte. De kan leve omkring koralrev eller søgræsmarker.

Spiser gobier snegle?

Gobier er ikke kendt for at spise snegle, men det er muligt, at de også spiser andre beslægtede bløddyr, som også kan omfatte snegle. Der er rapporteret om gobies, der spiser snegle, men denne type kost synes ikke naturlig for gobies.

Gobier spiser normalt ikke snegle, fordi de er mere tilbøjelige til at spise krebsdyr som rejer og krabber for at dække deres proteinbehov. Snegle udgør ikke en særlig næringsrig kost for gobies, da de primært består af saltvand. Gobier spiser primært små hvirvelløse dyr som rejer, krabber, børsteorme og periphyton som nævnt mange gange ovenfor.

Gobier spiser levende fersk kød som f.eks. rejer for at dække deres behov for protein, mens de lever i naturen. De spiser små hvirvelløse dyr, fordi de fleste goby-arter har tænder til at jage sødt kød uden at knække dem, men nogle gange spiser de kød fra døde fisk for at overleve. Det er ikke den type kost, der betragtes som sund eller naturlig for gobies, tænkte jeg, og det er derfor, at gobies tilsyneladende oftere spiser snegle i akvarier, men ikke i naturen.

Spiser Gobier bælge?

Tropiske gobies spiser bælge. Selv om gobies kan spise mange forskellige typer foder, spiser gobies nogle gange bælgføde for at opretholde et højt energiniveau. Pods er ikke gobies’ eneste fødekilde, men gobies spiser regelmæssigt gobies, når de er tilgængelige.

Pods hjælper gobyerne med at opretholde et højt energiniveau, som gør det muligt for dem at jage efter levende bytte eller hurtigt at trække sig i sikkerhed, hvis det er nødvendigt.

Ofte foretrækker gobies andre typer foder som små hvirvelløse dyr som f.eks. børsteorme, rejer og krabber, da de er mere næringsrige for gobies i naturen.

I det næste afsnit vil vi se på, om gobies spiser copepoder.

Spiser gobier rovfødder?

Ja. Gobier er bundfisk, der spiser copepoder. Næringsværdien af copepoder er ret høj, og gobies vil normalt spise copepoderne direkte.

Copepoder (også kaldet “vandlopper”) er både fascinerende og vigtige for vores økologi. En copepods krop er formet som en tynd, segmenteret kegle, der står på tre par lange, slanke ben. De svømmer med hovedet nedad i de øverste lag af kystnært eller kystnært vand tæt på kystlinjen.

Copepoderne selv lever hovedsageligt af planteplankton, mens nogle af dem lever af zooplankton, f.eks. larver af fisk og vandinsekter. Når du leder efter copepoder, vil du finde dem i store mængder flydende i overfladen over blomstringen, hvor de fjerner dette materiale fra opløsningen gennem filterfodringsprocesser.

Der kan være en direkte sammenhæng mellem bestanden af grundler og bestanden af copepoder i et område, da grundler hjælper med at holde bestanden af copepoder på et sundt niveau.

Gobier overlever faktisk på en kost, der hovedsageligt består af rejer, krabber, eremitkrebs og andre krebsdyr, men gobies vil også gå efter copepoder i deres kost.

Copepoder er ikke den vigtigste fødekilde for gobyfisk.

Spiser humlebierobier Cherry Shrimps?

Ja, humlebieræger vil spise kirsebærrejer. Gobier elsker rejer og vil spise dem, hvis de får chancen. Hummelgrundler er opportunistiske foderspisere og vil med glæde tage kirsebærrejer i deres kost eller som et supplement.

De vil normalt ikke foretrække det frem for andre typer levende fersk kød som f.eks. eremitkrebs, børsteorme og rejer, da disse fodertyper giver dem mere næring til at overleve i naturen.

Hummelgrundler, også kendt som havravn eller pomfrets, er en type fisk, der lever i havet. De lever af krebsdyr og andre små hvirvelløse vanddyr, f.eks. rejer. Hummelgrundler spiser kirsebærrejer, fordi de spiser alt, der er mindre end dem selv, hvis det er inden for deres rækkevidde.

Så bør du fodre dine gobies med kirsebærrejer? Kirsebærrejer er et godt basisfoder, som du helt sikkert bør fodre dine humlebier til dine humlebier.

Lad mig starte med at give dig de grundlæggende oplysninger om ernæring af kirsebærrejer. De er virkelig rige på protein, kulhydrater og umættede fedtstoffer. De har i gennemsnit 26 % protein, og de er en rig kilde til A-vitamin og thiamin.

Mange ejere af gobyfisk kan lide at fodre deres gobies med levende foder som f.eks. rejer eller hvirvelløse dyr, men gobies spiser også dødt kød fra tid til anden i naturen, så det er ikke forkert at gøre det.

Med hensyn til hvor mange kirsebærrejer du bør fodre din humlebagrundling hver dag, er det bedst at starte med omkring 10-20 små stykker kogte kirsebærrejer pr. dag pr. fisk og vente i ca. 2 uger, før du øger mængden. Dette vil sikre, at der ikke er nogen risiko for over- eller underfodring med eventuelle negative virkninger, bare der ikke sker en pludselig ændring i kosten. Så husk at rutinemæssige justeringer er godt for både dig og dine fisk.

Spiser ferskvandsgubber rejer?

Ferskvandsgrundler spiser en bred vifte af foder, herunder fiskeflager, zooplankton/zoabitter, rejepiller og salatblade. De er opportunistiske ædere, der spiser alt, hvad der er af tilgængelig næring i vandsøjlen, som de kan indtage. Derfor ja, de vil kirsebærrejer.

Alle typer grundler spiser rejer. De er gode for gobies, fordi de er en hurtig snack og en næringspakket kødkilde. Rejer giver også masser af næring til gobies, da de indeholder store mængder af protein og lipider, som gobies har brug for for at holde sig sunde.

Her er 5 gode grunde til, at rejer er gode for ferskvandsgrundler.

  • 1. Rejer har et højt indhold af protein og lipider
  • 2. Rejer er en hurtig og næringsrig kødkilde for ferskvandsgrundler
  • 3. Alle typer gobies spiser rejer
  • 4. Rejer vil ikke gøre dine gobies syge
  • 5. Så længe du fodrer dine rejer ukogte, er de fine at spise

Hvad spiser sandløberne?

Sandløbsgrundler spiser plankton, copepoder, amfipoder og andre små hvirvelløse dyr, der lever i sandet i deres levested. De lever også af dyreekskrementer, der er faldet ned på bunden af sandet.

Sandløbsgrundler er ikke så forskellige fra andre grundler, og det gælder også, når det kommer til kost og ernæring. For at give dig en idé om, hvordan sandsikringsgrundlen er anderledes, er her en kort beskrivelse.

Sandløbsgrundlen har en skrå mund og en lang fiskelignende krop med både vandrette og lodrette striber (i sandfarvede farver). Den har et uanseeligt hoved med korte gællespalte og to par øjne. Hannerne udvikler små “hornede” knuder på hovedet, når de bliver voksne.

Så hvad skal du fodre med? En sandskivelgrundlers kost består typisk af en række hvirvelløse dyr, der er fugtige, herunder Artemia, orme, rejer, saltvandsrejer, krabbekød og krebs.

Spiser Gobier håralger?

Gobier er kødædere, men de spiser også andre ting, herunder håralger. De er en af de få arter, der til tider spiser håralger.

Håralger er en ikke-seksuel filamentøs organisme. Den ligner en snoet spaghetti, der vokser på sten og andre overflader i dit akvarieakvarium med en vækst på op til en tomme om dagen. Dens kost består af proteiner fra rådnende organisk materiale, som kan indeholde nitrater og fosfater. Den anbefales ikke til brug i et marine akvarieakvarium, da den gør mere skade end gavn ved at forbruge ilt opløst i vandsøjlen.

Ved første øjekast betragtes håralger som en plage, men håralger er ikke bare en grim vækst i dit akvarium. Den kan blive meget frodig, hvis den får lov til at gå ukontrolleret. Den forstyrrer belysningsskemaet og kan forårsage lyslækager i dit akvarium, som forstyrrer dine fisks normale dag/nat-cyklus.

Gobier spiser typisk håralger, når der ikke er nok mad til alle. De spiser håralgerne først, før de begynder at spise andre akvariekammerater, men det er på ingen måde en fast del af deres kost.

Hvad spiser vagtlæger?

Watchman gobies er for det meste kødædende og spiser mindre fisk og hvirvelløse dyr, som de jager. Watchman gobies spiser også krebsdyr som padderokker, fe-rejer og krabber.

I nogle tilfælde vil Watchman Gobies også spise små fisk. Grundelens kost afhænger hovedsageligt af, hvilken størrelse den har, idet mindre grundler spiser insekter, mens større fisk spiser større byttedyr som f.eks. fladfisk.

Vagttyskegrundelens kost varierer også afhængigt af, hvor den befinder sig. I områder som f.eks. tidevandsbassiner og klippekyster er urfuglens kost hovedsageligt baseret på hvirvelløse dyr. Dette skyldes, at små fisk ikke har en tendens til at bebo disse områder.

Spiser gobier Guppyer?

Nej, gobies spiser typisk ikke guppyer. Men gobies spiser plankton (i modsætning til guppyer). Gobier spiser små krebsdyr og andre vandorganismer som rotifre, rejerlarver og zooplankton – ikke guppyer.

Guppyer lever for det meste af ferskvandsrejer og hvirvelløse dyr som isopoder ved at jage om natten eller om dagen, hvis der er lavt lysniveau. De kan også spise alger, der vokser på vandplanter, fiskeæg fra marker, hvor voksne har høstet vilde ris, nogle typer tang, der flyder i vandoverfladen, samt frø fra ukrudt, der vokser sammen med større planter nær kanten af en dam eller mose.

Guppyer er glubske ædere, der bruger alle metoder til at fange små byttedyr, f.eks. at de pille forsigtigt på grundler og andre små fisk. Mens gobies spiser alger, insektæg og detritus, har guppyer en tendens til at spise helt små vandorganismer som plankton, der flyder i vandoverfladen.

Hvis dine grundler er dine yndlingsfisk i akvariet, er det vigtigt at vide, hvad de spiser. Som det fremgår ovenfor, lever gobies typisk af hvirvelløse dyr, der er fugtige, herunder Artemia, orme, rejer, saltvandsrejer, krabbekød og krebs.

Gobies spiser også håralger og vil lejlighedsvis spise guppyer eller små fisk, hvis der ikke er andet foder til rådighed. Men gobyernes kost afhænger i høj grad af, hvor de lever – om det er tidevandspuljer eller klippekyster – da der findes forskellige typer byttedyr i disse områder.

Comments are closed.

Close Search Window