Dyr, Hunde|

Border Collies synes aldrig at løbe tør for energi. De vil altid være med og elsker deres tid til at motionere. De har et aktivitetsniveau over gennemsnittet, og de har brug for deres kalorier til at støtte disse aktiviteter.

Mængden af foder til en Border Collie-hvalp er forskellig fra mængden af foder til en voksen hvalp. Hvis du lige har bragt en Border Collie-hvalp på få måneder hjem, skal du huske, at den kun har brug for en lille del af foderet. En halv kop hundefoder bør være nok for dem i denne alder.

De må ikke overfodre, for det vil give problemer senere hen.

Du kan så tilføje hans madration, når han bliver ældre. 

Nogle ejere ved dog ikke, hvordan de skal fodre deres Collies, og vil derfor søge hjælp hos en professionel. Det er også en smart idé, for dyrlægen ved, hvor meget du kan fodre din hund alt efter dens alder, vægt, aktivitet og størrelse.

Hvad kan du fodre dine Border Collies med?

Husk at give din hund en afbalanceret kost, især når den kun er et par måneder gammel. Sørg for, at de får deres proteinforsyning fra den sunde mad, du tilbereder til dem. Collies vokser eksponentielt hver dag, og de skal opretholde denne vækst med den rette mængde protein og kalorier.

De har også brug for en god portion Calcium og D-vitamin. Dette er nyttigt for deres knogler og led, især fordi dine Collies sikkert snart vil hoppe, løbe, vende og dreje sig i og udenfor huset.

Tjek altid, hvad der er i deres foder, og undgå hundefoder, der er fyldt med biprodukter og fyldstoffer, som ikke er gavnlige for din hund.

Dine Collies proteinbehov vil aftage, efterhånden som de vokser op til voksenalderen, hvor en hvalp har brug for 20-23 % af proteinrationen, mens en voksen har brug for 17-19 % af proteinet i kosten.

Kulhydrat er et andet vigtigt element, som din hund har brug for, og det vil brænde hurtigt med denne energiske hund.

Tegn, der indikerer, at din Border Collie har brug for bedre ernæring

Pelsen føles snoet og ru og har ikke noget skinnende udseende. Collies har en smuk pels, og hvis der er noget galt med den, vil du bemærke det med det samme.

Det gælder også, hvis du plejer dem regelmæssigt, og der bare er for meget pels på deres pelsbørste eller hvis der bare er afskud i huset, når det ikke er hårfældningssæson.

Du kan tjekke, hvad du fodrer dem, eller måske har du bare ændret deres kost, hvilket nogle gange kan få dem til at kaste mere end normalt.

De har ikke energi til deres sædvanlige rutiner.

Din Border kan fortælle dig noget, når den pludselig ikke har energi til at løbe med dig udenfor og hellere vil sove hele dagen. Det kan være deres kost, men det kan også være noget andet.

Den nemmeste måde, du kan kontrollere dem på, er deres kost. Du skal måske ændre den eller tilføje noget til den, som den måske mangler. Igen er det nødvendigt med hjælp fra en professionel, når du har bemærket, at intet synes at virke for din Collie.

Hyppig kradsning og udslæt på huden. Dette kan være tegn på fødevareallergi, og du skal måske kontrollere, hvilken mad du giver dem.

Noget hundefoder indeholder ingredienser, som din hund måske ikke bryder sig om. Selv om Border har en høj modstandsdygtighed over for fødevareallergier, er det stadig bedst at være opmærksom og få dem undersøgt af dyrlægen, så snart du bemærker hyppig kløen eller endda tilstedeværelsen af rød, betændt hud.

Din dyrlæge vil vide, hvad han skal kigge efter, og hvilken alternativ kost der skal tilberedes.

De synes pludselig at ville have mere mad, end de er vant til at spise.

Det er endnu et tegn på, at de ikke får de næringsstoffer, de har brug for. Årsagerne kan være hundefoder, der har bulk og vægt uden de nødvendige næringsstoffer.

Din hund vil ofte tigge om mere mad, når den lige har spist sit måltid, eller den kan også tygge på noget andet for at stille sin sult.

Tag en snak med din dyrlæge og hør, hvad de også anbefaler, så du kan ændre kosten og give din hund et bedre alternativ.

Hvad skal du huske, når du fodrer en border collie?

Du må ikke give din Border Collie for meget mad på én gang. Du bør fordele fodringen i stedet for at give dem en stor skål med hundemad, som de skal spise på én gang. Det er ikke sundt for dem at være for sultne og derefter spise hurtigt for at stille deres sult. Du kan i stedet give dem en velopdelt foderration hele dagen.

Fjern madskålen, når måltidet er slut. Lad ikke madskålen stå der hele dagen, når du træner din Border Collie, for den vil tro, at den bare er der for den på alle tider af dagen, hvilket er en forkert opfattelse.

Lad dem forstå, at de skal spise, når det er der, for det vil blive fjernet fra deres synsfelt bagefter. Dette vil give dem en god vane med at spise, når maden er serveret, og de vil ikke være kræsne under måltiderne.

Giv dem ikke deres mad, hver gang de tigger. Din border skal forstå, at der er en spisetid, og at de ikke altid kan få, hvad de vil have. Nogle hunde, der får lov til at tigge om mad, får den ubehagelige vane at sidde hele tiden og kigge på deres mennesker, der spiser, hvilket ikke er god træning for hunden. 

Lad dem spise deres måltid på et fastsat tidspunkt, så de ved, hvornår de kan forvente at få deres mad.

Giv dem de rigtige næringsstoffer afhængigt af deres alder. Din Border Collie har brug for den høje proteinration, hvis den kun er et par måneder gammel, men derefter skal du mindske proteinindtaget. Voksne hunde har også brug for mindre protein, så hvis du er usikker på deres proteinbehov, er det bedst at bede om hjælp fra deres dyrlæge.

Du får flere oplysninger ved at tale med en professionel. Det er nyttigt altid at have hjælp fra dyrlægen, mens du opdrager din Border Collie til et lykkeligt og sundt, langt liv.

Comments are closed.

Close Search Window