Dyr, Krybdyr|

Har du nogensinde mistet en skildpadde i din have? Det har jeg, og det får virkelig adrenalinen til at pumpe! Det kan være nervepirrende at forsøge at finde en eller flere kæledyrsskildpadder i din have! Det værste er, at man ikke ved, hvor man skal lede. Den gode nyhed er, at de ikke kan gå for langt væk, og de fleste skildpadder vil kunne findes i nærheden af det område, hvor du sidst så dem i øjenhøjde.

Hvis du vil finde en vildfaren skildpadde i haven, skal du først og fremmest se efter, om skildpadden er under noget, f.eks. en busk eller en urtepotte. Prøv at flytte rundt på disse ting og se, om du kan finde den. Hvis ikke, kan du prøve at kigge oven på genstande som borde og stole. Du kan også tjekke alle planter, der er tæt på jorden, samt inde i dem – måske er den kravlet ind i en af dem!

Når du har fundet din fortabte skildpadde, skal du tage dig tid til at tænke over, hvorfor den var ude at udforske den i første omgang. Måske ville den have mere plads, eller måske ville den bare have lidt frisk luft? Uanset hvad hans grund var, skal du sørge for, at der ikke er for meget plads mellem hans vægge og jorden, ellers går han måske på opdagelse igen!

Endelig skal du huske at holde mere øje med din skildpadde i fremtiden. Du ønsker ikke, at den forsvinder for anden gang!

Skildpaddeejere oplever ofte, at deres skildpadder bliver tabt. I den tro, at deres skildpadde er så langsom til at løbe væk, forlader de skildpadden i et par minutter. Og så lader skildpadderne dem tro på magien ved at være forsvundet.

Nå! Hvis du har oplevet det samme eller ønsker at forberede dig på fremtidige problemer, skal du forstå, at det ikke er hos din nabo eller et sted i byen, hvor du skal finde ud af din tort. Det er lige i dit hus i en hule eller under noget, der kan give din tort plads til skjul.

Hvis din tortur kan grave sig ned, vil den grave sig ned for at finde et fredeligt sted at opholde sig. Derfor kan du måske finde din tortus inde i dit hjem under nogle møbler eller i en hule, hvor din tortus vil more sig.

Der er nogle yndlingssteder i din tortur, hvor din tortur elsker at gemme sig. Du bør have en idé om disse steder i dit hjem, så du nemt kan finde din bortkomne tortel.

Hvor gemmer skildpadder sig?

Skildpadder kan ofte gemme sig under ting som buske eller blomsterkrukker, i plantekasser og blomster, på toppen af genstande som borde og stole, inde i planter eller i en hule, hvor de sover. De kan bare godt lide at gemme sig fra tid til anden!

Skildpadder er gravende dyr, og de har et medfødt instinkt til at grave sig ned, hvor de bor. I det område, hvor skildpadder lever, kan det være din græsplæne. Der skal være mindst ti til tyve huler, som din skildpadde har lavet. Gravene må ikke være dybe og lange. Torter laver kun lavvandede huler, hvor de let kan gemme sig. Derfor er huler det mest foretrukne sted for tortter at gemme sig. Huler er et af de første steder, du måske vil kigge efter for at finde din skildpadde. 

Men hvis du ikke har en græsplæne, hvor din skildpadde kan lave en hule, er der andre steder, hvor din skildpadde kan gemme sig. Først skal du vide, hvorfor din tort har brug for at gemme sig, og hvilke fysiologiske årsager der tvinger din tort til at gemme sig.

Desuden bør du kigge under alt på græsplænen. Din tortur kan have gemt sig under eller inde i noget, hvor temperaturen er konstant, og hvor din tortur kan finde fred. Den samme protokol gælder for dit hjem. Hvis din tort er forsvundet inde i dit værelse, bør du kigge under og inde i alt, der kan være tilgængeligt for din tort.

Hvorfor har din skildpadde brug for at gemme sig?

Der er gode grunde til, at en skildpadde ønsker at gemme sig. Skildpaddens skjold er skildpaddens eneste forsvar mod rovdyr. Hvis den føler sig truet, trækker den hovedet og fødderne ind i skjoldet, hvilket gør dem stort set uimodtagelige for ethvert angreb.

Skildpadden trækker sig typisk ind i sit skjold, når den er bange, men det kan også være et tegn på, at den er ved at blive syg, eller at problemer med vandladning har gjort den ude af stand til at forlade sit skjul.

Skildpadden følger sit instinkt og finder et bedre sted, hvor den kan gemme sig. De har udviklet denne adfærd på grund af overlevelsesinstinktet. I naturen skal de beskytte sig selv, overvintre og formere sig på et sikkert sted. Alle disse behov kan opfyldes i en hule. Følgende er årsagerne til, at skildpadden har brug for at gemme sig i en hule.

Shelter

Du bør ikke undervurdere din forvaltning eller dine bestræbelser på at skabe et behageligt hus til din skildpadde. Din skildpadde kan føle sig utilpas ved elementerne eller den omgivende temperatur og ønsker at tage ind i en hule. De ønsker måske også at undgå regnvejr.

Sikkerhed

Din skildpadde kan have set et rovdyr og vil måske beskytte sig selv ved at gå ind i hulen. Skildpadder har udviklet denne adfærd i naturen for at beskytte sig selv. Når de føler sig usikre på grund af et rovdyr, går de ind i hulen.

Vinterdvale

Skildpadder går i dvale for at tilbringe de lange vintre uden at blive frosset ned. Når vinteren kommer, graver de en hule og går ind i den. Skildpadderne sænker deres stofskifteaktivitet og falder i en dyb søvn, hvor de nemt kan tilbringe de lange vintre uden mad. Dvaleperioden beskytter skildpadderne mod at blive frosset om vinteren.

Æg

Hunnerne har brug for et sikkert og forsvarligt sted at lægge æg. Reproduktion er det grundlæggende princip for overlevelse; ingen art kan overleve uden en vellykket reproduktion. Derfor er æggenes sikkerhed for hunnerne den vigtigste prioritet. Det samme er tilfældet med skildpadder; skildpaddehunner finder det bedste sted at lægge æg, hvor æggene kan være sikre i rugningsperioden.

Sådan finder du en tabt skildpadde i huset

Du bør ikke gå i panik, men i stedet gå systematisk til værks for at finde den tabte tort i dit hjem. Det er ikke noget stort problem, at din skildpadde er blevet væk. Du ved alt om dit hus, og du kan hurtigt finde din skildpadde.

Prøv at følge disse strategier, hvis din skildpadde er faret vild, og du har brug for at finde den.

1. Lav en søgning i husholdningen

Du bør ringe til alle husets medlemmer og fortælle dem, at du har mistet din tort. De skal komme med en smuk idé eller en plan for at finde den tabte tort. Hvis ikke, vil de give dig en hånd, som du har mest brug for. Så tøv ikke med at fortælle dine forældre, søskende eller andre medlemmer af huset, at de skal hjælpe dig.

2. Søg efter Burrows

Hvis du er sikker på, at du har mistet din tortur i græsplænen, må den være inde i hulen. Du skal begynde at lede efter huler i græsplænen og omhyggeligt søge i hver enkelt hule. Hvis din skildpadde tilbringer tid i din græsplæne, må hun have bygget flere huler. Derfor er en omhyggelig søgning afgørende for at finde din forsvundne skildpadde.

3. Tjek under/indvendige ting

Du bør kigge under eller indeni alle ting for at finde din tort. Hvis du ikke kan finde din tort på græsplænen, eller hvis din tort er blevet væk inde i rummet, skal du tjekke under alle møbler eller inde i alt, der kan være tilgængeligt for din tort. Husk ikke at efterlade noget, mens du leder.

4. Morgensollys

Hvis din tortur kan gå ind i hulen på grund af temperaturen, kan den også komme ud igen på grund af temperaturen. Når solen står op, stiger temperaturen, og din tortel vil måske ikke finde hulen behagelig og komme ud af den.

Sådan sporer du en forsvundet skildpadde

Den mest effektive måde at spore en forsvundet skildpadde på er at se, hvor skildpadden opholder sig. Kig i det område, som din skildpadde færdes i, f.eks. på græsplæner eller under møbler. Skildpadder er torpide om vinteren og i dage med ekstrem varme.

Kig efter huler, hvis det er tilfældet. Skildpaddehunner finder et sikkert sted at lægge æg, når de har brug for det, eller et æstetisk tiltalende skjulested på andre tidspunkter af året, så glem ikke at tænke på sofaer, dybe skabe og hylder osv.

Hvis du bor i et varmt klima, kan morgensollys måske fungere for dig – når det bliver varmt nok udenfor (afhængigt af årstiden), kan du prøve at placere nogle skåle med vand rundt omkring på din ejendom og eventuelt på taget.

Der er flere spændende måder at sætte en tracker på din tortur på. Du kan bruge et lysende klistermærke, der lyser i lyset og hjælper dig med at finde din tort. Eller du kan bruge vandopløseligt klæbemiddel til at sætte en skive med krog på ryggen af din tortur og binde en tråd sammen med den, hver gang du går en tur med din tortur.

Det kan ikke være let at miste sin tortur. Du bør være forsigtig, når du sætter din tort fri, og holde et vågent øje med din tort. Ellers kan du få svært ved at finde din tabte tort.

Skildpadder er langsomme og stabile dyr, men der er altid en risiko for, at de farer vild i din have eller dit hjem. Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at finde en skildpadde – fortabt eller ej – og genforene den med sin familie.Husk at holde et vågent øje med dit kæledyr, når du slipper det løs, og vær forsigtig med, hvor du placerer vandskåle rundt omkring på din ejendom på varme dage! Hvis alt andet fejler, kan du ringe til os for at få hjælp til at finde en bortkommen skildpadde. Vi er eksperter i at spotte disse bedårende krybdyr overalt, hvor de kan gemme sig for at undgå at blive fundet af rovdyr.

Comments are closed.

Close Search Window