Dyr, Krybdyr|

Har du en kornsnog som kæledyr? Slanger er ofte misforståede skabninger, men de kan være gode kæledyr. De kræver ikke så meget opmærksomhed som andre dyr, og de er nemme at passe og pleje. Men hvad sker der, hvis din slange går uden at spise i for lang tid, og hvor længe kan den gå uden at spise?

En voksen kornsnog kan overleve i tre måneder uden at spise noget. Baby kornsnogen har dog ikke denne evne. De kan kun overleve i to til tre dage uden at spise.

Hvis din kornsnog har været uden mad i mere end to uger, kan det være på tide at tage den til dyrlægen. Det er vigtigt, at slangerne spiser mindst en gang hver anden uge, ellers kan deres helbred hurtigt forringes. Her er nogle tegn på en usund kornslange:

  • Sløvhed
  • Mangel på energi
  • Vægttab
  • Dårlig hudtilstand (skællende, tør)
  • Manglende muskeludvikling (tab af muskelmasse)

Hvis din kornsnog lider af nogen af disse symptomer, skal du tage den med til dyrlægen. Det er vigtigt, at du er ærlig over for din dyrlæge og fortæller ham eller hende alt, hvad du ved om deres adfærd op til besøget.

Grunden til, at voksne slanger kan undvære mad så længe, er, at slanger er koldblodede dyr, og at deres kroppe ikke har brug for energi til at holde kroppen varm.

Desuden kan slanger nedsætte kroppens stofskifte med op til 70 %, hvilket fører til det mindste forbrug af kroppens energi.

Desuden er kornsnog ikke aktive krybdyr. De bruger det meste af deres tid på at slappe af uden at bevæge sig. Dette er alle de fysiologiske årsager, der gør det muligt for kornsnoge at overleve uden at spise i højst tre måneder.

Kan kornsnog spise fårekyllinger?

Ja. Kornsnogen er i høj grad kødædende, og syrener er et glimrende måltid for dem på grund af deres store proteinindhold. Selv om krybdyr generelt ikke har nogen særlig sød tand, har mange af dem alligevel brug for sukker som lokkemad, så de kan slikke hovedet af grillen og derefter spise den hele, mens offeret stadig er i live.

Græshopper er også en af de mest almindelige typer foder, der sælges som kæledyr til reptilejere, fordi de er billige, nemme at reproducere (og lette at skaffe sig af med) og ofte ser bemærkelsesværdigt uappetitlige ud, når de er hakket i småstykker. Det gør dem perfekte til en slangepatient, der foretrækker dødt kød uden blod eller duft.

Selvom en kornsnog ikke nødvendigvis behøver at hakke deres bytte i stykker, foretrækker de stadig, at deres føde er død, før de når frem til den. Mange andre almindelige kæledyr for krybdyrejere, f.eks. skægagamer og leopardgeckoer, nyder levende insekter eller orme ud over hakket dyrekød.

Kornslanger er ikke kræsne spisere. De er meget entusiastiske ædere, og alt, hvad der kommer i deres vej, og som ikke er større end deres mund, er et potentielt måltid. Det er dog ikke alle kornslanger, der spiser syrener. På grund af deres lille størrelse udsender de ikke meget varme, som kornsnogen kan fornemme.

Generelt foretrækker en kornsnog i naturen at spise gnavere, herunder rotter og mus. Kornsnogen er dog ikke begrænset til gnavere som føde. De spiser også forskellige andre fødevarer. Kornsnogen kan også spise øgler, hvis du giver dem en chance. Firben lugter ikke, og kornsnogen har svært ved at fornemme et firben og angribe det.

Derfor spiser en kornsnog sjældent øgler. Vi går videre til fugle. Fugle er meget aktive dyr og er svære at angribe for en kornslange. Derfor er fugle heller ikke en foretrukken føde for slanger.

Når det er sagt, kan kornsnogen spise æg, hvis de er tilgængelige. I naturen er æg ikke almindelige, men hvis en kornslange finder friske æg, vil den spise dem.

Kan en kornsnog spise æg?

Ja, en kornsnog kan spise æg. De er et af de krybdyr, der ikke behøver at skære deres bytte op. Kornsnogen spiser for det meste gnavere, så de vil normalt ikke forsøge at angribe et firben eller en fugl, mens de er i fangenskab.

Æg er ikke almindelige i naturen, men hvis en kornsnog er heldig at støde på æg, vil den sandsynligvis spise dem. Æg er saftige og kan give kornsnogen meget tiltrængt protein.

Fordelen ved at spise æg er, at de er en meget næringsrig fødevare. For mange kæledyrsejere er æg normalt det første valg til fodring af slanger og øgler, som ikke kræver forbehandling af deres måltider.

Men den mest foretrukne kost for kornsnoge er gnavere. Gnavere, som kornsnog spiser, er rotter og mus.

Kornsnogen kan være meget gavnlige for den menneskelige befolkning, fordi de kan kontrollere bestanden af gnavere. Gnavere ødelægger afgrøder og andre menneskelige fødevarer og kan sprede sygdomme. Derfor er kornsnoge, der lever i nærheden af den menneskelige befolkning, i høj grad med til at fjerne gnavere og deres skadelige virkninger på det menneskelige samfund.

Ud over at spise gnavere kan kornsnoge også spise en række andre dyr. Deres andre byttedyr kan være fugle, flagermus, muldvarpe, andre krybdyr og padder. De spiser dog sjældent medlemmer af deres egen familie. Men det er sket, at kornsnogen spiser andre slanger. Kornsnoge er meget entusiastiske kødædere.

De er meget følsomme for at identificere målet og meget aggressive for at angribe det. Derfor kan det ske, at hvis deres hale fejlagtigt bevæger sig, bider de den. To forhold definerer bytte for en kornsnog. De skal være levende, bevæge sig og være mindre end en kornsnogs mund. Hvis du holder op med at give pinkies til din kornsnog, hvad skal du så tilbyde, når din slange vejer mere end 30 g?

Hvor længe spiser kornsnog pinkies?

Din kornsnog skal forhåbentlig ikke spise pinkies i alt for lang tid, efter at du har nået de 30 g! På dette tidspunkt bør din kornsnog spise byttedyr, der er lidt større end pinkies.

Hvis de har planer om at blive her eller blive større, anbefales det at begynde at tilbyde dem noget med knogler i, f.eks. mus eller rotter. Kornsnogen kan godt lide en masse levende pinks i dem. Det er deres byttedyr, som regel gnavere som rotter og mus, der har skeletter i dem. Ikke så meget som dem uden knogler, der ikke giver nogen som helst næring.

Gnavere er de foretrukne dyr som føde for en kornsnog. Gnavere elsker at spise pinkies, som er små mus, der ikke har pels på kroppen. På grund af den manglende pels ser de lyserøde ud og kaldes almindeligvis for pinkies. Det er bedst at give pinkies til babyslanger. Babyslanger kan spise pinkies, indtil de bliver voksne.

Du bør ikke basere dig på kornsnogens alder for at afgøre, om du skal tilbyde pinkies eller ej. Alle slanger af samme alder har ikke den samme vægt. Derfor bør du foretrække vægt, når du beslutter dig for pinkies. Hvis din kornsnog er op til 25-30 g tung, bør du tilbyde den pinkies. Hvis din kornsnog er mere end denne vægt, bør du tilbyde den til voksne gnavere, mus eller rotter. 

Du bør ændre din kornsnogens kost, hvis du ikke tilbyder dine slanger pinkies.  Størrelsen af gnavere er vigtig, når du tilbyder en til dit smukke kæledyr. Du bør gå efter en rotte eller slange, der svarer til størrelsen af din kornsnogs mund. Lidt større er OK, men for stor kan være problematisk.

Kan en kornsnog spise en lille rotte?

Ja! Din kornsnog kan spise en lille rotte. Din kornsnog foretrækker at spise rotter og mus, der er små og hurtigt kan opsluges. Små rotter er en glimrende mulighed for at fodre din kornslange. Du bør altid vælge den størrelse rotte eller mus, som din kornslange hurtigt kan opsluge eller passere gennem munden. 

Hvis du har frosne rotter til din kornsnog, skal du dog først tø dem op, inden du tilbyder dem. Du kan optø de frosne rotter i almindeligt (ikke varmt) vand. Det vil tage to til fire timer at tø dem op. Du bør ikke optø rotterne i varmt vand, da det kan give bakterier og andre patogener den optimale temperatur til at vokse.

En kornsnog generer ikke din rutine for deres fodring. Det er ikke obligatorisk kun at tilbyde foder om natten eller om dagen; du kan tilbyde foderet når som helst, når det passer til din rutine.

Din kornsnog er en kødæder og spiser en række forskellige dyr. Du kan ikke bebrejde din kornsnog for at være kræsen, for de kan spise alt levende, der bevæger sig og passer til deres mundstørrelse. Men den mest foretrukne kost for kornsnoge er gnavere, rotter eller mus.

Selv i naturen foretrækker kornsnogen at spise gnavere. Desuden er de til gavn for den menneskelige befolkning, fordi de reducerer antallet af gnavere, der skader markerne.

Comments are closed.

Close Search Window