Dyr, Hunde|

Puddelhunde er yderst trænbare hunde, fordi de er en af de mest intelligente hunderacer. De scorer høje point på hundeudstillinger, og de vinder ofte i disse konkurrencer, fordi de er lette at lære at træne.

De har også kongelige holdninger og talenter samt imponerende frisurer, som de fleste mennesker elsker at se. 

Puddelejere finder dem fremragende til at præstere og har en meget lydig personlighed. De udmærker sig også ved deres smidighed og deres viden om at jage. 

Selv om de er kendt for at have en værdig personlighed, er de ikke snobber, for de er menneskevenlige hunde, som har en stor tilknytning til deres ejere og familie. De elsker at have det sjovt og vil gerne være sammen med deres ejere på rejser og udflugter. 

Hvordan er en pudels personlighed?

Pudler er kærlige, loyale og har også en skæg streg. De kan være fjollede indimellem, og når de leger med deres ejer, er de altid klar til at have det sjovt.

Når du tager dem med udenfor for at lege, vil de altid have den samme iver som alle andre hunde, men de vil vise deres forkærlighed for mennesker, og de vil også gerne klappes og være ivrige efter at behage dig. 

Når de er trænet i en ung alder, vil de have et roligt sind, selv om de til tider vil vise deres frækhed, er dette stadig mildt til en standard. De vil altid hoppe rundt og blive ophidsede, men de prøver bare at brænde deres energi af. 

De er ivrige efter at møde nye mennesker, og det er let at blive varm for dem. De kan være venlige over for andre hunde, men hvis de føler en truende tilstedeværelse uden for dit hus, vil de også slå alarm, fordi de ønsker at beskytte deres familie og deres hjem mod uvelkomne mennesker.

Hvor meget træning og motion har min puddel brug for?

De har brug for tidlig træning, så de vidunderlige egenskaber bliver indpodet i dem, for ligesom mennesker kan de huske dårlige vaner og kan tage disse dårlige vaner med sig, når de bliver ældre.

Deres høje intelligens kan også have en ubehagelig side, for hvis du ikke træner dem godt, kan de gøre, hvad der behager dem i stedet for deres ejere. Pudler kan blive forkælet i en ung alder, og de kan tro, at de ejer dig, og vil ikke have gode hundemanerer. 

De kan også kede sig og har en tendens til at være destruktive. Hvis du ikke holder dine pudler beskæftiget, og de har for meget energi, vil de finde andre ting, der kan holde dem væk fra kedsomheden.

Din puddel kan tygge på ting som dine møbler eller dit apparat for at fordrive tiden. Pudler vil kræve din tid, energi og opmærksomhed. Så du skal sørge for, at du har tid at give. 

Du kan også give dem nok motion, så et større rum vil være velegnet til dem, så de kan have områder, hvor de kan løbe rundt og udforske. De kan godt bo i lejligheder eller ejerlejligheder, så længe de også får den nødvendige motion.

Vil min nye puddel kunne komme sammen med mine børn?

Pudler elsker deres ejeres opmærksomhed, og de elsker at være centrum for opmærksomheden i husstanden. De kan også komme sammen med andre dyr eller forskellige hunderacer, så længe du får dem socialiseret ordentligt.

Pudler kan også godt omgås børn, men ligesom andre hunderacer kan de blive irriterede af små børn, der trækker i deres haler, ører eller endda deres poter uden grund.

Nogle børn kan endda blive nysgerrige og tage et bid i ørerne, hvilket let kan gøre enhver hunderace aggressiv eller forsigtig. Der bør være opsyn, hver gang din puddel er i nærheden af børn, og børn skal lære, hvordan man interagerer korrekt med hunde. 

De har noget imod at være alene for længe og kan blive neurotiske, men de vil også gerne have en vis balance i husholdningen, da de også bliver stressede af for meget kaos eller for meget støj i hjemmet. 

Sådan holder du en puddel aktiv og glad

Hvis du giver dem legetøj at tygge på eller giver dem deres daglige gåtur, vil det være en stor hjælp til at fjerne den overskydende energi. De vil også få en positiv effekt af en daglig løbetur eller blive indskrevet i en agility-klasse.

Pudler blev oprindeligt opdrættet til at jage, så de vil have denne søgende egenskab og vil altid løbe rundt på grund af deres nysgerrige natur. Deres energi vil være der, og hvis du ikke bruger den overskydende energi, vil du få en stresset puddel, som kan føre til kedsomhed og fedme. 

Sammen med andre hunde kan pudlen komme tæt på dem og nyde deres selskab, hvis din puddel har fået socialiseringsevnerne, og du har trænet den til det.

Din puddel kan have brug for lidt tid til at vænne sig til andre hunde, hvis der ikke er trænet i forvejen.

Pudler er glade spisere, og når deres ejere giver dem godbidder, vil de reagere på dem med stor begejstring. Din hund, der er intelligent som den er, vil altid bede om godbidder, og hvis du bliver ved med at give dem godbidder det meste af tiden, kan de blive overvægtige – især uden aktivitet.

De kan leve længere med masser af motion, hvor nogle bliver op til 17 år og andre mellem 12 og 14 år. Nogle få minutters daglig gåtur er nok for dem, især for de mindre pudleracer. Du kan tage dem med udenfor huset eller lade dem løbe rundt på din græsplæne. 

Pudler vil leve lykkeligt uden problemer med deres pragtfulde pels. Den vokser hele tiden, og hvis den ikke bliver passet og plejet, kan den blive mat, hvis den ikke bliver passet og plejet. Det vil være ubehageligt for din puddel og ikke sundt for den. Du vil måske heller ikke bemærke hudproblemer, hvis deres pels ikke bliver plejet, som den skal.

Nogle gange kan der opstå hotspots på grund af tør, skællende hud, og det kan være ubehageligt for din hund og klø for meget. Tendensen til, at der opstår en hudlæsion, er også høj. At få deres pels vedligeholdt er en anden nøgle til at holde din puddel i et lykkeligt og sundt liv.

Comments are closed.

Close Search Window