Dyr, Hunde|

Du vil nyde at have en Bichon Frise som kæledyr på grund af deres muntre temperament, muntre karakter og intelligens.

Bichon Frise er en hund i skødstørrelse, der elsker at hygge sig med sine mennesker, fordi de er kærlige og hengivne. I gamle dage var Bichon en favorit ved de franske kongelige hoffer, da de fungerer som cirkusartister for de kongelige, men i dag er de bare et topvalg til en allround familiehund.

Bichon har brug for motion, pleje og træning. Ligesom andre hunderacer vil de have gavn af tidlig træning, så deres adfærd vil være, hvad en familie kan ønske sig.

De er så tilpasningsdygtige, at selv hvis du lige har fået dem hjem, kan de straks være en kilde til glæde for din familie.

Bichon Frise og deres adfærd

De er altid villige til at lære, når du lærer dem nye tricks. Du vil opleve, at de fokuserer på det, du lærer dem, og forsøger at perfektionere det efter få forsøg. Bichons elsker at behage deres ejere, og det er også deres vindende træk.

De kan godt komme sammen med andre dyr og børn, men ligesom andre hunderacer kan de heller ikke lide at blive håndteret groft af små børn.

Du bør få din Bichon trænet i en ung alder, så de bliver mere åbne over for børn i alle aldre. Når de ikke er trænet, har de en tendens til at snappe efter børn, når de bliver trukket i halen, ørerne eller andre dele af kroppen.

Din Bichon vil heller ikke være velkommen til at blive skubbet af små børn, og grov leg vil ikke blive værdsat.

Det er nemt for denne race at blive skolet i hjemmet, da de opfanger træning og enhver form for læring, der kommer på deres vej. Men med den nemme opdragelse og træning er der nogle Bichon-racer, der måske ikke passer ind.

At bo med en bichon – Hvad kan man forvente?

De er nemme at leve med, så længe du giver dem den rette pleje og giver dem det, de har brug for. Dit hus vil få en glad og kærlig hund.

Bichon Frise elsker at hygge sig i skødet og i puder, og deres yndlingsaktivitet er at sidde på bagsiden af sofaen, så han kan se, hvad der sker uden for din dør. Bichon Frise har også en tendens til at gø ofte med en høj tone.

Bichonhunde kan leve sammen med andre kæledyr og dyr, da de er meget fredselskende racer, men de bliver nogle gange sky ved den første kontakt. Når de først får socialiseret sig med det nye kæledyr, kan de hurtigt blive de bedste venner.

Når du er væk, kan deres nysgerrighed få overtaget og de kan bide i ting omkring dem for at fordrive tiden, indtil du er hjemme. Det er her, du skal være opmærksom på potentielle farer i dit hjem og holde dem væk fra din Bichon.

Giftige planter, affald, elektriske ledninger og selv små stykker legetøj, som de kan tygge på, skal fjernes. Disse ting er farlige, og din Bichon kan i stedet få gavn af sikkert tyggelegetøj.

Når du er væk, skal du sørge for, at din bichon ikke går rundt, da de er eventyrlystne. Sørg for, at du har mure eller hegn i din have, hvis de nu skulle styrte ud i den.

Sundhed og fodring af en Bichon Frise

Du bør ikke overfodre din Bichon, da de ikke har brug for så meget motion som andre hunderacer. De er små og adrætte, så det vil være gavnligt for dem, selv med mindre motion. At give dem godbidder bør ikke gøres for meget.

De får måltider 2 til 4 gange om dagen afhængigt af deres alder, og det hjælper ikke nødvendigvis at give dem mere mad.

De har brug for 20-30 minutters motion ved at gå en tur rundt i nabolaget eller bare lade dem løbe rundt i haven. Din Bichon kan endda få motion, mens du leger med ham og løber rundt i huset.

Selv sådanne korte aktiviteter er fornøjelige for din Bichon, så længe du får dem til at bevæge sig og bruge deres energi.

Bichon Frise har også sundhedsproblemer som f.eks. et defekt immunsystem, der udsætter dem for følsomhed forårsaget af miljømæssige allergener som lopper, græs, pollen, stof, sæbe og shampoo. Bichons er også tilbøjelige til at få epilepsi, grå stær, ledproblemer, blæresten og urinvejsinfektioner.

Selv denne race kan lide af hofteledsdysplasi. Det vigtigste er at sørge for, at de bliver kontrolleret af dyrlægen som planlagt.

Sådan træner du din Bichon Frise

De er kendt for at være omgængelige hunde, der elsker at være sammen med deres ejere. De vil hygge og lege med deres ejere, hvis de får chancen. Bichon Frise har en tendens til at være klæbende, og når du ikke giver dem meget opmærksomhed, er det ikke godt for dem.

Denne race er meget intelligent, så når det kommer til træning, kan de let opfatte denne træning og anvende den, så de kan få en masse ros og belønning fra deres mennesker.

Bichoner er dog små, og når de står over for større racer, kan de nogle gange vise aggression og snerre mod den anden hund for at vise, at de ikke er bange for dem.

De er berygtede for at være langsomme til at lære denne del af træningen, da de er stædige, og du skal have tålmodighed, indtil de lærer at gøre deres behov på det rigtige sted. Det kan tage noget tid for din Bichon at lære det sammenlignet med andre hunderacer.

Det vil være en fordel for dem at træne dem i en ung alder, så de lærer at være omgængelige tidligt i stedet for at stå over for problemerne senere, når de er ældre.

Når du træner din Bichon tidligt, vil det være en hjælp, da han vil være mere åben over for at blive kæle med børn i alle aldre. De kan komme sammen med andre dyr eller hunderacer og vil ikke have en irriterende adfærd, som vil være svær at rette op på senere. Bichon Frise er et bedårende kæledyr at være sammen med.

De kan komme sammen med en familie på to, seks eller flere personer. De er kærlige, hengivne og loyale. Mange ejere af denne race bevidner, at de er det vigtigste punkt af glæde for deres familie.

Comments are closed.

Close Search Window