Dyr, Hunde|

Bichon Frise er en snehvid hund med et dukkeansigt, og de har været menneskevenner i lang tid.

De er små hunde med pjuskede ører og pels og har en meget legesyg og sprælsk personlighed. Denne hundetype blev først introduceret i det 14. århundrede i Europa.

De blev til sidst hofhunde og var kong Henrik III’s yndlingshunde. Han plejede at bære sine hunde i en kurv og hænge dem om halsen. 

Dette gælder det historiske eksempel med Bichon Frise. Disse hunde er meget legesyge og drilagtige og elsker deres herre. De er ikke meget energiske, men de kræver en vis motion. De er heller ikke dovne hunde og elsker at gå en lang tur med deres herre.

Motion er meget vigtigt for denne race, da det hjælper deres åndedræts- og kredsløbssystem. På denne måde kan de holde deres muskler tonede og deres led fleksible.

Det hjælper dem også med at få en bedre fordøjelse og bedre søvn. Lad os i denne artikel tale om fordelene ved at gå og træne for Bichon Frise. 

Kan bichoner lide lange gåture?

En Bichon Frise er ekstremt munter og har et muntert temperament. Du vil elske dem som din følgesvend. Da de er legesyge, vil de elske at gå en lang tur med dig uden at klynke meget.

De elsker opmærksomhed og meget kærlighed fra deres herre. De er venlige og meget legesyge, hvilket også gør dem til gode gåhunde. Du vil altid have dit kæledyr ved din side, når du beslutter dig for at gå en tur. Netop fordi disse hunde er meget selvstændige og selvstændige, hader de også at være alene. De har altid brug for selskab. 

Hvis du efterlader din bichon frise helt alene i timevis, vil den lide af separationsangst. I det øjeblik du kommer hjem igen, vil de være ekstatiske og vende tilbage til deres legesyge selv. Denne hunderace lærer hurtigt og er meget intelligent.

Når du tager din hund med på en lang gåtur, kan du lære den forskellige ting, og den vil også lære det. 

Næste gang vil de længes efter at gå ture med dig. Hvis du har børn og andre kæledyr i dit hus, vil en Bichon Frise også blive venner med dem alle. Disse hunde er ikke aggressive, da de er beregnet til at være selskabshunde.

De er glade hele tiden og vil være din bedste partner på lange gåture. 

Hvor meget motion har en bichon brug for?

En Bichon Frise-hvalp er en sød fluffball, og du vil elske at lege med den hele tiden. De er energikugler og vil altid være i godt humør. Du skal holde din hund sund, så de kan have stærke muskler, fleksible led og stadig har en sund udvikling.

Som hvalp behøver du ikke tage din hund med ud på lange gåture, hvilket er perfekt for en voksen hund. Da din hvalp stadig ikke har fået vaccinationerne, er lange vægge ikke gode for dem endnu. Før de får alle deres vacciner, må du ikke lade din hund gå udenfor, da de kan få sygdomme. 

Så hvordan kan du få din hvalp til at motionere og sikre en sund udvikling? Det bedste, du kan gøre, er fri leg. Du kan have det sjovt med dem i huset eller i en lille have inde i huset.

Du kan begynde at lege med deres yndlingslegetøj eller løbe rundt med dem. Derudover skal du også lære din hvalp lydighed i denne fase. Disse enkle ting vil lære din hvalp bedre stimulering, som de har brug for hver dag. 

Når din hvalp begynder at blive ældre, skal du tage den med på små gåture uden for huset. De skal gå to til fem minutters gang hver dag i løbet af opvækstperioden. Når din bichon frise så er 5 måneder gammel, kan du gå 10 til 25 minutters gang med dem.

Du skal også holde øje med dem for at sikre, at de ikke bliver trætte. Men med denne races joviale temperament er det næppe tilfældet. 

Hvor meget motion har en voksen Bichon Frise brug for?

Disse hunde har brug for masser af fysisk træning og også mental stimulering. Du skal sørge for, at de er i deres sædvanlige glade boble og er sunde og raske.

Voksne bichoner har brug for mindst 30 minutters motion. Du kan få dem til at gøre det på forskellige måder.

Det kan være enkle gåture eller en tur til stranden. Du kan lege med frisbee i sandet, og så kan du løbe for at fange legetøjet, hvilket giver dem bedre motion. 

Dette vil også hjælpe dem med at få mental stimulering, da de ellers kan blive destruktive, hvis de keder sig, hvis de keder sig. Da de er meget sociale hunde, skal du holde dem med selskab, når du kan.

Du ved allerede, at disse hunde hader at være alene, og hvis du lader din hund være alene i timevis, vil den lide af separationsangst. Derfor har en voksen hund brug for masser af fysisk træning, så de kan komme sig over enhver form for angst. 

Hvor meget motion har en ældre Bichon Frise brug for?

Når din Bichon bliver ældre, bliver den mindre aktiv. Deres energiniveau vil falde, og deres led og muskler vil blive svagere. Men hvis du elsker din hund, skal du stadig engagere den i daglige aktiviteter.

De har brug for bedre sundhed, glæde og mental stimulering. Kun god motion kan holde deres led sundt i lang tid.

Der er en meget almindelig helbredstilstand, som disse hunde lider af, nemlig Patellaluxation. Dette sker, når en Bichons led bliver forskudt fra sin oprindelige position.

Du kan holde dette problem i skak ved at give dem daglig motion og sund kost. På den måde vil din hund have den rette vægt, og der vil være mindre risiko for mange sygdomme. Fedme, hjertesygdomme og gigt er større trusler for en Bichon, men med fysisk aktivitet vil det aldrig blive et problem. 

Så hvor meget motion har din ældre Bichon Frise brug for? For at undgå skader på deres led og muskler skal du forkorte længden af de tidligere lange gåture, som du plejede at gå med dem.

Du skal holde et langsomt tempo og en kortere distance, så de kan følge med dig. Du kan prøve en anden effektiv ting, nemlig hydroterapi.

Hvis du leger med din bichon frise i vandet, holder du dem aktive. For at sikre bedre led- og muskelstyrke kan du også lege med dem med deres yndlingslegetøj for at sikre bedre led- og muskelstyrke.

Comments are closed.

Close Search Window