Dyr, Fisk|

Både guppyer og kampfisk er ekstremt populære fisk, og de findes i de fleste akvarier i hjem, kontorer og kommercielle steder.

De er farverige og legesyge, og de er gode kæledyr. De oplyser omgivelserne på flere måder og hjælper kæledyrsejerne til også at nyde en god tid sammen med disse kæledyr.

Men i mange årtier og måske endda århundreder har mange mennesker ofte forvekslet guppy- og kampfisk. Dette skyldes forskellige årsager.

Forståelsen af både guppy og kampfisk er ikke særlig klar for mange af os. Endvidere er der nogle fælles ting mellem disse to fisk, for så vidt angår disse to typer af fisk.

De ser ens ud, og med hensyn til farve, finner og andre lignende egenskaber kan der være nogle få ting til fælles. Men samtidig er der også nogle åbenlyse forskelle mellem de to typer fisk.

I denne artikel forsøger vi at informere kunderne og give dem nogle oplysninger, som kan hjælpe dem med at identificere de vigtigste forskelle mellem guppyer og kampfisk. Det kan også hjælpe dem med at træffe den rigtige beslutning mellem at vælge kampfisk og guppyer.

Vigtigste kendetegn ved kampfisk

kampfisk er også kendt som betafisk og hører til de siamesiske kampfisk. Dens navn er måske afledt af det videnskabelige navn Betta Spiendens.

Det er måske grunden til, at denne type fisk også kaldes kampfisk i Thailand. De er kendt for deres voldsomme og aggressive temperament.

Disse fisketyper sammenlignes også med rismarkerne i Thailand og Cambodja.

Beta-fiskene bliver omkring 6,0 cm eller 6,4 tommer, og nogle sorter bliver op til 6,1 tommer. Disse tilfælde er dog sjældne, fordi kampfisk i så store størrelser opdrættes kunstigt ved hjælp af genmanipulation og andre lignende teknikker.

Vigtigste kendetegn ved Guppy-fisk

Lad os på den anden side se på nogle egenskaber, kvaliteter og karakteristika ved guppyfisk. Guppyfisk er også kendt som millionfisk. Det skyldes deres fantastiske evne til at formere sig, og det endda hurtigt.

Det videnskabelige navn for guppy er Poecilia Reticulata. Den er fra de caribiske øer og Sydamerika.

Hunvarianterne bliver op til en længde på omkring 4 til 6 cm lange. På den anden side kan han-guppy-fiskene blive op til 2,1/2 til 3,1/2 cm lange.

Den bruges ikke kun som kæledyr, men anses også for at være yderst effektiv til at bekæmpe myg. Dette skyldes, at guppyer lever af myggelarver. Derfor er den også kendt for at være effektiv til at bekæmpe og forebygge myggerelaterede sygdomme.

Selv om guppyfisk har nogle fremragende egenskaber, er de også kendt for at skade andre typer fisk.

Guppyhunnerne er klar til at blive gravide igen inden for få timer efter at have født de små unger. Det skyldes, at guppyhunnerne har den særlige evne til at lagre hannernes sædceller.

Selv om de kun har parret sig med guppyhanner én gang, kan de derfor yngle igen og igen ved hjælp af den samme sædbank, som er gemt i dem.

kampfisk Opdrætvaner

På den anden side er kampfisk også produktive æglæggere, og de kaldes også for boblenestere.

Når æggene frigives af kampfisk-hunnerne, bliver de jaget væk af hanvarianterne.

Hannerne tager sig godt af æggeboblerne og sørger for, at æggene klækkes korrekt med et minimalt tab af æg.

kampfisk-fiskene udøver desuden en særlig form for dans, og den kaldes også for bryllupsomfavnelse. Dette er meget forskelligt fra den måde, som guppyer parrer sig på. Guppyhanner og -hunner parrer sig hurtigt og hurtigt, og parringen varer knap nok nogle få sekunder.

9 største forskelle mellem kampfisk og Guppyer

  • Kampfisk er fra Thailand, mens guppy-fisk er hjemmehørende i Caribien og Sydamerika og forskellige latinamerikanske lande.
  • Guppy-fisk yngler let og regelmæssigt og er mere produktive, hvad angår deres fødselsvaner. De yngler i hundredvis, og hunnerne er klar til den næste yngleproces inden for få timer efter den første yngleproces af fisk.
  • Guppy-fisk anses dog for at være nemme at vedligeholde og pleje.
  • Kampfisk yngler i meget mindre mængder, og derfor skal de passes ordentligt, da de ellers vil dø i stort antal.
  • Guppy-fisk er klassificeret som levende bærere, når det gælder opdræt. På den anden side anses kampfisk for at være boblerejere og æglæggere.
  • Kampfisk er kendt for deres ekstreme aggressivitet, mens guppyfisk i sammenligning anses for at være føjelige og nemme at holde i et akvarium sammen med andre fisk.
  • Kampfisk har en særlig form for ritual, som ofte kaldes en bryllupsdans. Dette ser vidunderligt ud, og til sammenligning er guppyfisk kendt for at parre sig voldsomt og hurtigt. Hele parringsritualet for guppyhanner og guppyhunner varer kun få sekunder, og medmindre du er ekstremt forsigtig, vil du helt sikkert gå glip af deres parringsaktiviteter.
  • Når det kommer til farver, er der nok grunde til at kampfisk anses for at være mere farverige og lyse. De ser smukke ud. På den anden side findes guppyer også i nogle lyse farver, men med hensyn til kropsdesign, form og andre egenskaber anses kampfisk sandsynligvis for at være et langt bedre valg.
  • Guppyfisk hjælper med at beskytte mennesker mod myg, fordi de er glubske ædere af myggelarver. Dette er dog ikke tilfældet med hensyn til kampfisk, de er mere til show og kan tilføje en masse farve til dit akvarium, uanset hvor lille eller stort det er.

Sammenfattende er der ingen tvivl om, at både guppyer og kampfisk er fremragende kæledyr i hjem og andre steder.

Men når det kommer til nytteværdien, er der grund til at tro, at guppyer kan være en bedre løsning, fordi de hjælper med at bekæmpe spredning af myg ret effektivt.

Kampfisk er mere farverige, yngler meget mindre i antal og er også ekstremt aggressive, især hanvarianterne.

Hvis du ønsker at holde kampfisk i dit hjem, bør du derfor sørge for, at de holdes separat eller sammen med fisk af større størrelse, så der ikke jævnligt opstår kampe.

Comments are closed.

Close Search Window