Frugt, Haven|

Det er nyttigt at beskære et pæretræ, så det kan bære frugt og fremme dets vækst. Når du har et forvokset pæretræ, er der et øget behov for at beskære træet og fjerne de gamle grene for at holde det sundt og i god form. 

Når du beskærer et forvokset træ, er det også en måde at renovere det på. 

Det forvoksede pæretræ er godt for strukturen og kan være et samlingspunkt i haven eller i baghaven. 

Inspicer pæretræet og tjek, hvor du skal starte

Overvoksede pæretræer har en overfyldt ramme, og der er næsten ingen afstand på grund af den hurtige vækst af blade og grene. Der er heller ingen luft eller lys, der passerer igennem til at sprede sig på alle grenene. 

Du kan starte med at beskære hovedstammen eller stammen. Den yderste del med mange voksende grene kan også være dit mål. 

Du kan skære et snit uden for kraven. Det er der, hvor grenen slutter sig til stammen eller dens hovedstamme. 

Undersøg døde og knækkede grene

Alle døde og syge blade og grene skal fjernes. Alle grene, der blokerer for sollyset, skal også beskæres. Fjern for lange og ufrugtbare vækster samt grene og blade, der er visnet eller rådner. 

Det er også nødvendigt at beskære sideskud på hovedgrenen. Vi skal beskære alle grene, der krydser eller gnider sig mod hinanden. 

Hvis træet er for højt, behøver du ikke fjerne eller beskære det til den ønskede størrelse på én gang. Du kan klare det på en sikker måde ved at reducere træets højde over tre år. På den måde sikrer du, at du ikke beskærer pæretræet drastisk. 

Hvor meget skal fjernes? En beskæring på 25-30 procent er nok i stedet for at fjerne for meget på én gang. Når du fjerner over en fjerdedel af kronetaget, er der mulighed for en ny kraftig genvækst, og du vil være tilbage til at beskære den overdrevne fortykkelse.

Hvad skal man huske, når man beskærer forvoksede pæretræer?

Sørg for, at du har det rigtige udstyr – hvis du skal gøre det selv, skal du sørge for at have det rigtige værktøj til at trimme og klippe. Du skal også have en stige til brug ved for langt vækliggende grene, så du har det klar, hvis der er behov for det. 

Fjern 3D’erne først – døde, syge og beskadigede lemmer og grene. På denne måde rydder du pæretræet for uønskede dele. 

Hjælp sollyset med at komme igennem – På grund af overvækst af blade og grene har træet mange uønskede dele, lemmer, blade og grene, som forhindrer sollyset i at komme igennem. Du hjælper træet med at få sollyset ind ved at tynde yderligere ud i overvæksten. 

Du må ikke reducere højden med det samme – Hvis træet er for højt og skal reduceres, skal du gøre det ved at skære en tredjedel af højden hvert år i tre år. Du kan reducere det i april, fordi det er sikkert mod sygdomme, og der er mindre nedbør. 

Du kan foretage en ny nedsættelse efter sommeren. Hvis du reducerer om sommeren, kan det forårsage solskoldning og endda tiltrække skadedyr. 

Fjernelse af hovedgrene – Det er ideelt at klippe hovedgrene og lade en gren forblive urørt. Beskæring af hovedgrene giver træet mulighed for at genudspire på de nederste grene. 

Formning – Når du har beskåret, trimmet og fjernet unødvendige blade, grene og blade og klippet træet til den næsten ønskede størrelse, kan du nu fokusere på at forme træet. 

Nogle pæretræsejere former deres træer som et vinglas med det rette antal grene, der er spredt fremad i en smuk glasform. Du skal sørge for god luftcirkulation, og det kan gøres ved at lade et par centimeter være mellem sunde grene.

Det mindsker også risikoen for, at grenene gnider sig mod hinanden og kan forårsage svampeinfektioner. 

Det er vigtigt at kontrollere dit kunstværk og se den overordnede form, mens du beskærer, for at sikre, at du får den form, du ønskede.

Du kan også se, om der er andre overfyldte områder, der skal ryddes yderligere. 

Fjern alle dele, der ikke er på plads

Da du ønsker et pæretræ i vinglasform, skal du måske fjerne nedadgående vækst og lade dem med opadgående vækst stå tilbage. Beskær eventuelle grene, der er malplacerede, og det, der er tilbage, skal være en fryd for øjet. 

Alle grene med vækst mod træets midte skal fjernes

Målet er at få grene, der vokser udad i stedet for indad, så det korrekte flow i formen følges. Grene, der vokser ind mod træets centrum, kan skabe en kaotisk vækst, hvis de ikke beskæres. 

Fjernelse af konkurrerende grene – De skal skæres væk på samme måde, fordi væksten fra et enkelt sted vil give grenene en akavet vækst, og de kan også se malplacerede ud og vil fjerne sig fra den form, du ønsker. 

Red et gammelt træ så meget som muligt – Der er pæretræer, som måske er blevet efterladt og forsømt i årevis, og derfor er de vokset til. Du kan stadig bringe det tilbage til sin gamle pragt og forynge det. Der er stadig et par år til at nyde dets skønhed. 

Pæretræer skal kun beskæres og klippes lidt for at fjerne døde grene og beskadigede lemmer, og hvis du giver dem tid og tålmodighed, kan de se imponerende ud efter lidt arbejde. 

Det kræver meget tålmodighed og hårdt arbejde at beskære og klippe forvoksede pæretræer. Du skal vide, hvor du skal starte, og hvad du skal sigte efter. Dit pæretræ kan give dig mange års tjeneste, hvis du tager dig af det, som de kræver. Hvis du ikke har de nødvendige færdigheder til at passe pæretræer, findes der også plantespecialister, som kan hjælpe dig med at få dem til at vokse. Der er så mange fordele, du kan få ved at plante et pæretræ, og det vil kun tage dig et par minutter af din tid at sikre, at det vokser på den rigtige måde og vil bære frugt bagefter.

Comments are closed.

Close Search Window