Haven, Plantning|

Der findes prydgræsser i potter, der, når de placeres som dekoration i dit hjem, afslapper og gør rummet levende, samtidig med at de giver området farve.

Det fremhæver også omgivelserne, da det passer godt til enhver farve eller ethvert design, du har i dit hjem.

De kræver ikke meget vedligeholdelse og kræver kun lidt pleje for at trives. 

Men hvor ofte skal du gøde og vande en græsplæne? 

Det er tilstrækkeligt at vande en græskar én gang om ugen, for det er også skadeligt for græsset at vande det konstant.

Sørg for, at vandet kommer ud af drænhullet, så du ved, at vandet løber dybt og ikke lavt. Den kan leve godt, hvis jorden har nok fugt, og når jorden ikke er tør. 

Den hurtigste måde, hvorpå en græsplæne kan vokse dårligt, er, hvis du vander den for meget og for ofte.

Planten har ikke gavn af at jorden er gennemvædet af vand, især ikke hvis du bruger vand fra hanen, selv om hanevand er i orden, men regnvand er mere gavnligt. 

Det er tilstrækkeligt at tilføre gødning årligt til dit græs. Kvælstofgødning med langsom frigivelse kan være din mulighed blandt de gødninger til haven, der findes på markedet.

Det er ikke ideelt at gøde dem mere end en gang om året, da græsset ellers vil vokse hurtigt og kan forårsage svage stængler. Det er ideelt at gøde dem normalt om foråret. 

Hvad skal du huske, når du passer på dit græs i en potte?

Beholderen er vigtig. Den krukke, som du vil placere dit græs i, skal have tilstrækkeligt dræn, så vandet ikke samler sig indeni, så jorden bliver gennemblødt af vand og kan skade græsset.

Gennemvædet græs kan føre til rodråd, og det skal du være på vagt over for. Potten bør heller ikke være for lille i forhold til det antal græs, du vil placere i den.

Roden har brug for plads til at vokse, og hvis der ikke er plads nok, er der en tendens til, at den langsomt vil visne og dø til sidst. 

Du bør også ompotte græsset, når du købte det hos havespecialisten, da de bruger en plastikbeholder, som ikke er ideel til at lade græsset stå i. Hent den potte, hvor du planlægger at plante dit græs, og gør den klar til at blive flyttet. 

Sørg for, at jorden er det perfekte valg til den type græs, du har. Du kan købe jord fra det nærmeste havecenter i stedet for at købe jord fra din egen have eller have, hvor der er insekter eller sygdomme til stede.

I havecentre kan du få den rigtige jordblanding til den beplantning, du planlægger at plante. Det kan være en hjælp, især hvis du begynder med plantepleje og ikke har nogen idé om valg af jord. 

Pottejord kan være en blanding af vermiculit, organisk materiale og tørvemos.

Organisk materiale er gavnligt for dit græs, og du behøver måske ikke umiddelbart at bekymre dig om at give dit græs gødning. 

Græsser har brug for lejlighedsvis fjernelse af døde stængler eller blade. Dette kaldes også dødt hoved, da man fjerner uønskede dele af planternes stængler. 

Der er også nogle visne dele af græsset, som du skal kontrollere og fjerne.

Det er ikke tiltalende at se på, og nogle af bladene er tørre og visne. Du kan bruge en saks til at fjerne døde stængler forsigtigt. 

Kontroller jorden en gang imellem. Nogle gange får potteplanter rødderne til at sidde fast i potten, og det kan være nødvendigt at ompotte græsset, så dit græs ikke bare dør i hast. Du kan ompotte græsset og dele det, så der er plads nok til, at græsset kan formere sig. Hvis det ikke er det, du sigter efter, er det nok at sætte græsset i en anden potte. 

Sørg for, at du ved, hvad dit græs har brug for, og du bør identificere, hvilken type græs du har for at få den ideelle pleje. Der er den løvfældende type, som vokser i et vist tidsrum og dør af, når vinteren kommer. Stedsegrønt græs derimod bevarer sit udseende året rundt, og det er også det ideelle valg for mange husejere, som ønsker at have permanente planter til at placere inde i huset. 

Selv om du tager dig af græsset, skal du stadig vide, hvad det kræver for at vokse sundt, så du kan nyde dets skønhed i lang tid i dit hjem. Der er nogle krav, som du bør være opmærksom på, og det gælder også for græs. 

Der skal være tilstrækkeligt med sollys til rådighed. Du kan placere din græskrukke i en vindueskarm, hvor der er lige præcis det rette sollys, som den kan blive udsat for. Du kan også placere potterne udenfor, når der er solskin, du kan gøre dette som planlagt i et par minutter og derefter placere potterne indenfor. 

Alle planter har brug for sol for at overleve, og de vil ikke have det godt, hvis de bare står inde i dit hjem uden belysning eller sollys. Du kan se det på plantens helbred, på stængler og blade, og farven er heller ikke så lys, som den burde være. 

Hold græsset uden for rækkevidde og utilgængeligt for dine kæledyr

Der er dog nogle kæledyr, som elsker at grave i jorden, smage på jorden og endnu værre, spise af planterne. Det er det samme med græs.

Nogle hunde elsker at gnaske på græsstrå. Katte kan også være uartige og begynde at kradse på potterne, så før de får mulighed for det, er det bedre, hvis du holder dine græspotter væk fra dine kæledyr. 

Det siger sig selv, at du også skal passe på dit græs og holde det væk fra skadedyr og insekter, også selv om det er indendørs.

Selv om der er stor sandsynlighed for, at insekter kan få fat i dem, hvis du har dem udenfor, og der er mange skadedyr, som dit græs tiltrækker, kan det ikke skade at være dobbelt forsigtig, når du passer på græs i en potte indendørs eller udendørs.

Comments are closed.

Close Search Window