Frugt, Haven|

Cherry fruit drop, som de kalder det, sker normalt, når kirsebær mister en stor del af deres frugt, før den er moden.

Nogle kalder det også cherry run off, og der er grunde til, at det sker. Der er nogle frugtafkast, som ikke bør være alarmerende, især hvis der kun er tale om et minimalt frugtafkast i begyndelsen af sæsonen. 

Frugtfaldet varierer hvert år, og der er endda alvorlige tilfælde, hvor størstedelen af frugterne falder af, og der er færre frugter at nyde. 

De vigtigste årsager til, at kirsebær falder fra kirsebærtræet

Problem med bestøvning. Kirsebærtræet taber ubestøvede frugter, og disse frugter bliver ikke modne. Processen med at lade kirsebærrene falde vil hjælpe frugten til at fokusere på de bestøvede kirsebærfrugter i stedet. 

Træets generelle sundhed. Træets sundhed er en faktor, når der er for mange blomster, og træet ikke længere kan bære dem. Når der er utilstrækkelig føde til frugterne, opstår der en ubalance i fytohormonerne, som fører til, at frugterne falder ned i stort antal. 

Sæson. Det skiftende vejr kan være årsagen til, at træet ikke har meget energi til at støtte frugtvæksten.

Det sker tidligt om foråret efter koldt vejr, og der er sen frost. Den overdrevne vejrtilstand er ikke gavnlig for et kirsebærtræ, og pludselige ændringer i luftfugtigheden kan forårsage skade.

Dette gælder i den frugtbærende periode. 

I det tidlige forår kan kirsebærfrugterne have gavn af en vis isolering for at støtte dem i den frugtbærende periode.

Sørg for, at den er sund og rask, og at den får det, der er nødvendigt.

Unge træer. Etablerede og ældre træer kan reservere og lagre mad, som de kan bruge til frugtproduktion, sammenlignet med unge træer, der er i deres første år med frugtproduktion, og som kan have tendens til at bære for mange frugter.

Da træet stadig er ungt, har det ikke noget system, der gør det i stand til at reservere og lagre føde til at bære frugt i løbet af frugtbæringen, sammenlignet med etablerede kirsebærtræer.

Frugter vil begynde at falde af for frugter, der ikke kan få tilført næringsstoffer. 

De frugter, der er tilbage, er mere hårdføre og kan modnes fuldt ud. 

For at beskytte sig selv. Når der dannes for mange frugter, begynder kirsebærtræet at tabe frugterne, så vægten ikke bliver for stor, så grenene kan blive beskadiget.

Et kirsebærtræ kan også have en masse frugter i denne sæson, og så er der ingen frugter i den næste, fordi det er ved at komme sig.

For at træet kan få en rigelig høst hver gang, skal det udjævne de frugter, som det vil bære, indtil det bliver modent. 

Ikke nok ressourcer. Træer med utilstrækkelige ressourcer er måske ikke i stand til at bære alle deres frugter til modenhed.

Et eksempel er, at hvis der ikke er nok fugt eller vand til at opfylde dens behov, kan det også få den til at regulere og fjerne nogle frugter, så den kan dække resten af frugterne, indtil den modnes.

Det er også et problem, hvis der er for meget vand, hvilket ikke er sundt for træet. Hvis man opretholder et konstant vandniveau, vil kirsebærtræet blive mere robust. 

Sådan minimerer du, at kirsebærfrugter falder ned fra kirsebærtræer

Reducer frugterne. Når du har kirsebærtræer, skal du være opmærksom, især når de bærer frugter.

Du kan hjælpe med at mindske frugtfaldet ved selv at fjerne nogle frugter, før kernen hærder, og når blomsten er mindre end en kvart tomme i diameter.

Du har brug for dette, når der er for meget blomstring i en enkelt spore, og hvis der er over 10 frugter pr. spore, er det en indikation på, at du skal reducere den. 

Det er den nemmeste måde at lade resten af frugten få rigeligt med næringsstoffer, som den har brug for til at modne, i stedet for at konkurrere med resten af frugten og derefter ikke modne, fordi træet ikke kan opfylde dens behov. 

Eksponering for sollys. Sørg for, at kirsebærtræet får det sollys, som det har brug for, og når du skal dyrke dit træ, skal du placere det på en væg, hvor det kan få sollys og ikke er dækket af andre større planter. 

Beskæring. Det kan være nødvendigt at beskære træet, så sollyset fordeles godt til de enkelte områder.

Fotosyntesen vil stige i forhold til et træ med for mange blade, der dækker hele træet. 

Dette er også den bedste måde at få plads mellem grenene på, hvor det vil være til gavn for kirsebærtræet og kan hjælpe med at minimere frugtfaldet. 

Kontroller vandtildelingen. Dette er også et andet problem med et frugtbærende kirsebærtræ, hvis der ikke er nok vandration, eller hvis der er for meget vand i forhold til træets behov.

Sørg for, at den får nok ved at tjekke jorden omkring den, og hvis den er fugtig og har den rette fugtighed, får den det rette behov. 

Tør og skorpeagtig jord kan betyde, at den ikke får nok. Tag en spade og stik den ned i jorden, og hvis den kommer rent ud, er jorden tør og skal vandes.

Lav vanding er ikke godt for kirsebærrene og kan fratage dem de nødvendige næringsstoffer.

Kontrol for tilstedeværelse af skadedyr eller insekter. Selv om det måske ikke er almindeligt i forbindelse med kirsebærfrugter, er det ikke skadeligt at få det kontrolleret. Det kan også være en medvirkende faktor til, at dine frugter falder. 

Nogle fugle vil sandsynligvis også blive tiltrukket af blomstringen, f.eks. krager, stære, solsorte og rødben, og de kan have brug for beskyttelse.

Du kan også sætte et net op for at beskytte kirsebærfrugterne i den periode, hvor de bærer frugt.

Jordbundsundersøgelser . Det kan også være nødvendigt at udelukke, at der ikke er nok næringsstoffer, eller at den omgivende jord er giftig.

Når der ikke er nok næringsstoffer, kan du være nødt til at give træet nogle, så det kan bære resten af frugterne, indtil de er modne. 

Hvis du er usikker, kan du få råd fra en professionel om, hvordan du skal gå til at kontrollere, inspicere og overvåge jordens tilstand.

Comments are closed.

Close Search Window