Dyr, Hunde|

Hvis nogen hunderace nogensinde er blevet sammenlignet med et andet dyr i sit udseende, så er det pomeranianeren. Mange mennesker mener, at en ræv og en pomeranianer har samme udseende.

Ræve i dagtimerne bør man ikke være bekymret for – men hvis du er bekymret for, at de spiser dine pomeranianhunde om natten, skal du vide følgende. 

Kan en ræv angribe en lille kæledyrshund som f.eks. en pomeranianhund?

De fleste hunderacer er ikke i fare for at blive angrebet af ræve, medmindre de truer ungerne, men de bør stadig ikke efterlades uden opsyn udenfor – af forskellige sikkerhedshensyn, f.eks. i forbindelse med hundeplyndring og chikane. 

Små hunderacer som pomeranianere, shiatsuhunde, chihuahuahuaer osv. er generelt sårbare over for skader fra forskellige rovdyr som f.eks. ræve, så det er vigtigt at overvåge dem nøje, når de er udenfor. 

Udgør vilde ræve en trussel mod hunde? Der findes mere end 30 rævearter i hele verden. Blandt alle disse arter er de mest almindelige rødræve. Rødrævearter er de største af dem alle, og det er de eneste rævearter, der virkelig kan udgøre en trussel mod små kæledyrshunde. 

Angreb en rød ræv en pomeranianhund?

Der er gode chancer for, at de ikke gør det, fordi rødræve er kendt for at gå efter små dyr, der vejer under 3,5 kg. Det udelukker de fleste hunde af almindelig størrelse. Dog skal kæledyrsejere være mere forsigtige med nogle store dyr.

Hunde som chihuahuahuaer kommer i en sådan vægtklasse, så det er muligt, at en rødræv kan angribe en lille hund under visse omstændigheder.

Da ræve er altædere, kan de få en blanding af animalsk og vegetabilsk materiale, men kosten kan bestå mest af råt kød fra de jagede dyr. Dyr, der jages af ræve, er for det meste små pattedyr som kaniner, mus, hamstere og egern. 

Dernæst kommer forskellige typer fisk, fugle, krybdyr og endda insekter som bytte. 

Ejere af miniature hunderacer som chihuahuaer og pudler skal altid være forsigtige på grund af deres lille størrelse, og de fleste hunde kan potentielt blive angrebet af ræve, når de er hvalpe. Hvis du tæmmer miniaturehunde racerne Pomeranian hvalpe, vil det ikke være tilrådeligt at lade dem være uden opsyn på ejendommen, når der er ræve i lokalområdet.

Angriber ræve hunde i snor?

Der er ikke rapporteret om tilfælde, hvor en ræv har angrebet en hund, der er holdt i snor. Desuden har ræve frygt for mennesker, ligesom de har frygtet hunde, så det er næsten umuligt, at en ræv skulle angribe din voksne Pomeranian-hund på jagt.

Selv om de tamme rævekrydderier er kendt for at angribe hunde i forhold til de vilde, er de stadig uforudsigelige dyr.

Uanset om den er vild eller ej, kan en ræv højst sandsynligt angribe din Pomeranian-hund under følgende omstændigheder:

  • For at beskytte deres unger mod truslen fra hunde. En af de mest sandsynlige årsager til, at ræve angriber hunde, er, at ræven beskytter sine små unger. Desuden yngler ræve kun én gang om året og forbliver beskyttende over for ungerne. Hanræve kan ofte vende sig til jagt, mens hunræve, kan blive hos ungerne. Hvis en ræv laver en hule inde på eller i nærheden af din ejendom, kan det udgøre en fare for din hund. Når en ræv beskytter sine unger, kan hun blive voldelig. 
  • Når ræven sulter. Ræve er aktive i de tidlige dagtimer og efter mørkets frembrud. Ræve kan jage dagligt, og selv om de ikke altid fanger noget. Når sultne ræve møder små hunde i disse perioder, vil det være muligt for ræven at angribe, og det er blevet rapporteret, at ræve spiser hvalpe, når de kommer over.
  • Når rævene føler sig truet. Næsten alle dyr bliver voldelige, når de bliver forskrækkede. Ræve jager typisk ikke dyr, der er halvt så store som dem selv, men det er almindeligt, at de reagerer aggressivt, når de er overraskede. 

Ville en ræv æde din pomeranianhund?

Som du nok har gættet, er chancerne for at din hund spiser en ræv relativt små, afhængigt af hundens størrelse. Hvalpene er små hunde og forbliver i højere risiko for at blive ædt af en ræv. Chancen for at en ræv spiser en hund ville dog kun være der, når man støder på et dødt kadaver.

Hvor farlige kan ræve være for hunde?

Selv om en ræv ikke vil spise din voksne hund, kan den være farlig for den på grund af andre ting som f.eks:

  • Spolormesmitte, når hunde spiser rævelort. 
  • At blive smittet, når en ræv bider din hund.
  • Listeria og salmonella fra rævelort
  • Mulighed for rabies kan også være til stede
  • At få skab ved tæt kontakt med ræv

Hold din hund væk fra ræve. Hvis du stadig er bekymret for, at din hund bliver angrebet af en ræv, kan visse handlinger beskytte hunden mod et eventuelt angreb. 

Når du går med din hund uden snor, kan du hænge en bjørneklokke op, når du går uden snor. Bjørneklokken fortæller ræven, at der er noget på vej mod den.

Vacciner hunden. Vaccination af kæledyr sikrer, at dit kæledyr ikke får rabiesinfektion efter at være blevet bidt af en ræv.

Har ultralydsafskrækkende virkning. Maskinen er beregnet til at sætte sig godt op og virker ved at udsende lyde og blinkende lys, der ikke kan høres, men irriterer ræve og forskellige andre vilde dyr. 

Fjern fødekilder. Hvis der findes en fødekilde på din ejendom, vil ræve hyppigt benytte den. For at forebygge dette er det vigtigt at holde hundemaden uden for rækkevidde af gården eller haven, da sultne ræve let kan blive tiltrukket af den. Hundemad kan let efterlades ude, og ræve kan spise det. Du behøver ikke at gøre dette, hvis du ikke ønsker dem i din have.

Installer bevægelseslys. Ræve er aktive i de tidlige og sene timer. De jager meget og forfølger i mørke. Med bevægelsessensor bliver de forskrækket nok til at blive afvist fra hjemmet og dine hunde. 

Sidste tanker om ræve og pomeranianere

Selv om hunde og ræve har meget til fælles, betyder det ikke, at de kommer godt ud af det med hinanden. Kæledyrsejere skal stadig passe på deres kæledyr, da rødræve er udbredte kødædere, der er spredt over hele verden. Desuden kommer vilde kødædere generelt ikke godt ud af det med kæledyr, og det samme er tilfældet med vilde hunde. 

Der er stor sandsynlighed for, at ræven vil løbe væk i stedet for at angribe din hund. Dette gælder, hvis din pomeranianer er af medium eller større størrelse.

Den ideelle foranstaltning ville være at holde hunden i snor ved din side, hvis du er i tvivl om, hvorvidt ræven er til stede i dit område, og at søge hjælp hos dyreværnet, hvis du har et problem med en vild ræv i nærheden af din ejendom.

Når du har fulgt alle de nødvendige foranstaltninger, bør der ikke være problemer nok for dit kæledyr Pomeranian og dig selv.

Comments are closed.

Close Search Window