Dyr, Hunde|

En standard puddel skal strigles hver 3. til 6. uge, og nogle gange kan det også afhænge af, hvor hurtigt pelsen vokser, hvor længe det tager, før du strigler den.

Der kan være noget ustyrlig pels, der ser malplaceret ud, og du skal have det klippet eller plejet, så det hele ser perfekt ud. Du bør også sørge for at rede deres pels ud hver anden eller tredje dag, så du kan fange eventuelle sammenfiltringer eller sammenfiltringer, før de opstår. 

Du har måske bemærket hundeejere, der har en puddel som hund, og er måske blevet imponeret over deres velplejede udseende, deres pels, der altid sidder på plads, og krøllerne er alle tydelige. 

Det er ikke en let opgave at holde en puddel perfekt, for du skal også passe på deres pels, så deres pels bliver fri for sammenfiltring og matte. 

Tid er vigtigt, når du ejer en puddel, for denne puddel har brug for, at du passer på dens velvære og udseende. Du kan også være nødt til at bruge penge, så du kan vedligeholde denne race. 

En standard puddel har samme fodervaner, så der er altid en chance for, at der sidder noget foder i deres ansigtshår, eller at den sovs, du har tilsat til deres foderblanding, sætter sig fast på undersiden af deres hage. Dette skal rengøres og tørres af, så snart du opdager det. 

En anden ting, du skal være opmærksom på, er pudlens poter og ben, da de udsættes for væske eller fugt, som de kan træde ind i inde i huset, bland dette med støv og snavs, og du vil se dem have et sammenfiltret hår efter et par dage. Dette er grunden til, at du rutinemæssigt skal rede dem igennem, så du kan bevare deres perfekte udseende. 

De har også en naturlig krølle, og de kan også få fugt, støv og snavs, som kan ende med at blive til en hudinfektion, hvis de ikke bliver behandlet. 

Grooming er en stor del af en pudels livsstil, for uden det kan de ende med at lugte, og deres pels vil se klistret, sammenfiltret og snoet ud. 

Hvis du ikke er så glad for at passe en puddel og ikke har tid til at tage dig af den, skal du måske overveje en anden hunderace. 

Her er nogle opgaver, du skal huske, når du passer en puddel

Børstning og kæmning af din puddel

Da pudler har hår og ikke pels, som vi kalder det, fælder de ikke så meget, og det er noget at være taknemmelig for, når man ejer en puddel. De, der lider af allergi, vil elske denne kvalitet ved standardpudlen, for selv om de taber nogle hår, vil det kun være nogle få sammenlignet med andre behårede hunderacer. 

Sagen er den, at de skal kæmmes og børstes ofte, så deres tætte, krøllede pels ikke bliver sammenfiltret og begynder at blive mat. Når der er tale om en alvorlig sammenfiltring, kan du på ingen måde børste over disse klumper af pels, for det er for stramt og kan endda skade din hund, hvis du tvinger den.

Det næste, du kan gøre, hvis det sker for din puddel, er at få den tilset af en professionel.

Husk at trimme din puddel hver 3. til 6. uge, så den hele tiden ser godt ud. 

Trimning af øre og bagdel af pudler

Standard pudler har også problemer med hår på ørerne, og dette hår kan holde det mørkt derinde, hvilket skaber en perfekt mulighed for at infektion kan trives. Nogle gange kan hårene irritere hundens øregang, da de blokerer for luftstrømmen og fremskynder voksopbygningen. Kontroller altid din hunds øre så ofte som muligt og trimme nogle hår, der blokerer deres ører. 

Vær opmærksom, når din hund klør sig oftere i ørerne, og hvis du ser den ryste på hovedet, er det ikke dens måde at sige nej på, men det er et tegn på, at der må være noget i ørerne, der gør dem så kløende, ubehagelige og endda smertefulde. 

En anden måde at vide, om de har problemer med ørerne, er, at hvis de begynder at lugte, skal du straks få dem til dyrlægen, så du kan få det undersøgt. 

Deres anale område skal også trimmes fra tid til anden, fordi problemet er, at afføring sidder fast i overskydende hår, og det får dem til at rulle deres numse på gulvet. Hvis du lader håret være utrimmet, kan det også forårsage blokering af afføring. 

Hvordan trimmer jeg min pudels negle?

Hvis din puddel går mærkeligt, som om den har det dårligt, bør du tjekke dens negle, for lange negle kan gøre det svært for den at gå.

Nogle gange kan lange negle forårsage skader på hunden, så de bør klippes regelmæssigt. Men vær forsigtig, når du klipper din hunds negle, for de kan bløde, hvis de klippes forkert.

Dette vil også få din pudel til at blive traumatiseret af oplevelsen og vil ikke være så villig til at få klippet negle næste gang. 

Du ved, hvornår det er tid til at klippe deres negle, når du hører dem gå med en klikkende lyd. Det bedste tidspunkt er mellem 2 og 4 uger. 

Er det vigtigt at vaske og bade din puddel?

Det er faktisk vigtigt at vaske din puddel. Før du gør din hunds hår vådt, skal du sørge for at børste alle sammenfiltre væk. Det vil være umuligt at fjerne disse måtter og sammenfiltre, når først de er våde. 

Undersøg grundigt hele kroppen og se, om der er buler eller sår, som du bør bekymre dig om. Brug denne tid til at se, om der er andre problemer, som du bør være opmærksom på. 

Sæb dem grundigt ind og skum omhyggeligt hver del af deres krop, så olie, snavs og døde hudceller fjernes. 

Skyl dem godt, men sørg for, at deres øjne ikke er dækket af hundeshampoo eller sæbe. Brug et rent, tørt håndklæde, og du kan bruge en hårtørrer til at tørre deres pels grundigt. Du kan rede deres hår ud, når det er tørt, for at fjerne overskydende hår.

Det er vigtigt at vælge den rigtige shampoo og sæbe, der passer til din hunds hudtype, fordi nogle hunde har fedtet hud, og andre har tør hud.

Comments are closed.

Close Search Window