Dyr, Hunde|

Pudler er en hunderace, der blev opdrættet som apporterings- og jagthunde.

De blev ikke opdrættet til at blive kæledyr. Men denne hunderace er ekstremt god med hensyn til træningsmuligheder, indlæring og socialisering, og derfor er de efterhånden blevet en del af mange familier som kæledyr. De er ekstremt venlige og er kendt for deres nemme natur. 

Hundene af denne race er ivrige opmærksomhedssøgere, og de elsker at nusse og være i nærheden af deres yndlingsmennesker og ejere hele tiden. De er som den søde store pelskugle, og det er svært at modstå deres kærlige natur.

På grund af deres gode socialiseringsevne er de en af de mest foretrukne racer som familiehunde. De hjælper dig med det tiltrængte kammeratskab og den kærlighed, som du altid leder efter, og de kan altid vise sig at være en god stress-buster. 

Når det er sagt, kan pudler til tider være ret klæbende, og det kan få dem til at ligne en trængende hunderace. I dette stykke vil vi finde ud af, om de virkelig er en trængende hunderace og nogle andre aspekter omkring deres dejlige natur. 

Hvorfor og hvordan bliver pudler knyttet til dig?

Pudler kan meget let knytte sig til dig. De har det med at vælge og vrage deres favorit i huset. De har derfor en tendens til at holde sig til kun én person. De har en tendens til at udvikle et meget tæt bånd til denne ene person, og de holder sig væk og distanceret fra de andre i familien.

Det sker som regel, når den ene person er sammen med dem først, og de begynder at stole mere på denne person end på de andre. Eller hvis denne ene person tager sig af dem eller er sammen med dem det meste af tiden. Og hvis denne ene udvalgte person er dig, kan du være den heldige, men der er naturligvis også nogle få ulemper. 

Som nævnt kan pudler blive alt for klæbende og meget knyttet til dig. Men hvorfor udviser de en sådan adfærd? De har deres egne grunde, og lad os først forstå disse grunde.

  • Dine pudler kan knytte sig til dig, når de er meget trygge ved dig og har fuld tillid til dig.
  • Når de ikke har det godt, er syge eller har en skade, vil de være sammen med dig og så tæt på dig, så meget de kan. Det er på dette tidspunkt, at de har brug for mennesker, de har tillid til, i nærheden af dem for at få lindring.
  • Når der er andre hunde og kæledyr i huset, og deres tilstedeværelse får dem til at føle sig skræmt, eller når de føler sig mobbet eller drillet af dem, vil de søge beskyttelse og sikkerhed hos dig.
  • De kan være tilbøjelige til at være i nærheden af dig eller løbe hen til dig, når de hører en høj lyd som f.eks. et tordenskjold og bliver bange og søger beskyttelse. Generelt vil de hver gang de er forvirrede og bliver forskrækkede, komme løbende hen til dig af frygt.

Nu hvor vi kender årsagerne, kan vi finde ud af mere om, hvordan din hund vælger en person som sin yndlingsperson.

Hvordan vælger pudler deres yndlingsperson?

Det er faktisk en fantastisk følelse at være din hunds yndlingsperson. Forestil dig, at når du kommer hjem i slutningen af en lang dag, kommer de og krammer dig kærligt og lader dig vide, at de har savnet dig hele dagen. Det er virkelig en smuk følelse af kærlighed og hengivenhed. Men hvordan vælger dine hunde dig eller en anden i familien som deres yndlingsperson?

For det første vil de ikke knytte sig til nogen, som de møder tilfældigt. De er kræsne med hensyn til deres yndlingsmenneske. De vælger normalt en person som deres favorit på baggrund af personens personlighed, adfærd, opmærksomhed over for dem, kærlig og omsorgsfuld natur osv.

Det betyder ikke, at du automatisk bliver deres favorit, fordi du er den primære forsørger eller plejer af din hund. Nej, sådan fungerer det ikke med pudler.

De vil normalt vælge en person, der har de samme egenskaber som dem selv. Hvis din hund f.eks. er højlydt, energisk og ekstremt legesyg, vil de vælge en person, der kan matche dem i deres energiniveau og være deres ledsager i deres lege og legesyge stunder. Hvis din hund er af en mere rolig natur, vil den vælge en person, der kan lide at være rolig og stille. 

Nu hvor du ved, at din hund kan blive for klæbende, skal vi se, hvad du kan gøre, hvis den bliver for klæbende.

Hvad du kan gøre, hvis din hund bliver for klæbende

Da din hund kan blive klæbende og trængende over for dig, er her en kort liste over ting, du kan gøre for at sikre, at den ikke bliver holdt udenfor og heller ikke er for klæbende:

  • Giv dem legetøj og snacks, så de kan holde dem beskæftiget og distraheret.
  • Hold dem beskæftiget i spil med godbidder, som de kan få i slutningen af spillene.
  • Hold dem væk fra pludselige høje lyde og ting, der kan skræmme dem.
  • Få dem til at føle sig trygge og godt tilpas i dit hjem med eller uden din tilstedeværelse.
  • Giv dem rigeligt med tid hver dag – 15-30 minutter kun til dem bør være nok, så de ikke føler et behov for at klamre sig til dig eller savne dig hele tiden.

Den nederste linje 

Afslutningsvis og for at opsummere kan man sige, at pudler er en klæbende hunderace. Ideelt set vil de klamre sig til en enkelt yndlingsperson, som de har fuld tillid til, og som de føler kan beskytte dem, give dem lindring og få dem til at føle sig godt tilpas. Og det gælder også for de fleste mennesker, ikke sandt?

Så bundlinjen – Ja, pudler er trængende hunde, der har en tendens til at klamre sig til deres yndlingsperson i husstanden for alt, hvad de har brug for.

Værdsæt den smukke følelse af kærlighed og hengivenhed, som de giver dig. For bedre at forstå deres adfærd brug dette stykke, og hvis de føler sig mere knyttet til dig så de ting, der er nævnt.

Om du er mindre eller mere trængende, er det overflødigt at sige, at du vil elske at være i nærheden af disse små kuld af glæde og lykke.

Comments are closed.

Close Search Window