Dyr, Hunde|

Med en højde på ca. 8 tommer og en vægt på omkring 5 pund kan pomeranianeren betragtes som en ægte “legetøjshund” i enhver forstand.

Disse hunde kan let genkendes på deres ræveansigt sammen med deres vågne og spidse ører samt deres frodige, fluffy dobbeltbelægning.

Kroppens form er næsten firkantet, mens den fluffy hale krøller sig op ad ryggen.

Endelig fuldendes hans udseende af en tyk krave, der omgiver halsen, mens hovedet er næsten rundt i form med en karakteristisk snude. Disse hunde kan også fås i et vidunderligt udvalg af farver.

Personlighed: Pomeranianere er normalt små hunde, der er venlige af natur. Det er aktive hunde, som kræver regelmæssig motion, selv om det måske kun er en tur rundt om blokken.

Pomeranianere er også ret intelligente og vil klare sig rigtig godt i lydighedskonkurrencer. Når de bliver gamle, kan de vise sig at være ægte skødehunde.

Nedenfor vil vi i detaljer diskutere, hvordan pomeranianere opfører sig over for andre hunde og også børn, hvilket vil hjælpe med at forstå, om de virkelig er venlige i deres holdning eller ej.

Er pomeranianere venlige over for andre hunde?

Når du introducerer en anden hund til din familie, kan den give dine familiemedlemmer masser af kærlighed og glæde, og den vil også være en fantastisk følgesvend til dit eksisterende kæledyr, som er en pomeranianer.

Dette gælder især, hvis du forlader din bolig, mens du tager til din arbejdsplads sammen med andre familiemedlemmer. Du bør dog være bekymret for, om pomeranianeren vil være i stand til at acceptere tanken om ikke at være den eneste hund i familien.

Hvis din pomeranianer er godt socialiseret, vil han også kunne nyde selskab med den anden hund. Faktisk er det blevet observeret, at en Pomeranian og en schæferhund i nogle tilfælde kan komme godt ud af det med hinanden.

Men da din Pom er lille i størrelse, vil det være en god idé at vælge en anden legetøjsrace som f.eks. en legetøjspuddel, mops, shih tzu, malteser eller en anden Pom.

På dette tidspunkt kan du måske spørge dig selv, om pomeranianere er venlige over for andre hunde. Det er en kendsgerning, at nogle Pomeranere har evnen til at socialisere med andre hunde, mens andre ikke er så venlige alligevel.

Der findes visse venlige hunde derude, som nemt kan komme sammen med andre hunde, de møder, og du behøver ikke at gøre en indsats for at få arbejdet gjort.

Desværre kan pomeranianernes adfærd ofte være aggressiv, dominerende og dominerende, hvilket betyder, at de kan skabe problemer, når de leger med andre hunde derude.

Du må ikke tage for givet, at en lille Pomeranian ikke bliver et problem for de andre hunde; på trods af at de er små, er de ofte ikke klar over det.

Det betyder, at en Pom ikke vil tøve med at udfordre en hund, der er flere gange så stor som den selv. Dette kan også gælde for store hunde som schæferhunde eller labradorer.

Nedenfor har vi angivet flere grunde til, at din pomeranianer måske ikke kan blive venner med andre hunde.

Dårlige socialiseringsevner

Da pomeranianere ikke er venlige af natur over for andre hunde, er det vigtigt for dem at tilbringe en betydelig mængde tid sammen med andre hunde, når de er små, så de kan blive trygge på lang sigt.

Hvis de tilbringer noget tid sammen med andre hunde, og det er en positiv oplevelse, vil de ikke blive mistænksomme eller defensive som voksne.

Det vil være en god idé at tage din hvalp med i parken og gå nogle ture eller tilmelde den til en lydighedsskole. Inviter dine kammerater, der ejer andre hunde, til at introducere deres kæledyr til din pomeranianer.

Din puddel er bange

Selv om det vil være en god idé at få endnu en hund til din familie, kan det skabe stress hos din eksisterende pomeranianer, da han måske ikke bryder sig om denne ændring.

Han ser måske hunden som en konkurrent til din opmærksomhed, hengivenhed, mad og legetøj. På den måde kan han blive ængstelig og bange, og det vil tvinge ham til at blive uvenner med den nye hund.

Din puddel er ikke flokleder

Din Pom kan betragte sig selv som lederen af flokken, og på grund af denne mentalitet kan han komme i konflikt med de andre hunde, som de mener er ledere af deres egne flokke.

Den anden hund opfattes af din pomeranianer som en ubuden gæst på hans territorium, og det vil gøre ham meget defensiv i det lange løb. Det er vigtigt, at du etablerer dig selv som leder af flokken, da det vil gøre det muligt for dit kæledyr at indgå venskab med andre hunde.

Er pomeranianere venlige over for børn?

Hvis du ønsker at adoptere en hund, hvis størrelse ikke er skræmmende, er en Pomeranian den ideelle løsning for dig. Den kan nemt tages op af børnene i din familie, som kan gå tur sammen med hundene uden risiko for at undslippe, da de let kan håndteres af børnene.

Man kan dog ikke benægte, at små hvalpe kan være skrøbelige. Det er vigtigt at lære børnene, hvordan man samler dem op korrekt, hvordan man leger med dem på en venlig måde, hvordan man går med dem og også udfører andre opgaver, der kan skade dem, hvis de ikke gøres korrekt.

Din pomeranianer er ikke en stor hund, som du kan slås med efter din smag og behag.

Da pomeranianere er skrøbelige, anbefales det ikke at anskaffe sig en babyhvalp som kæledyr, især ikke hvis der er små børn i din familie. Prøv hellere at vælge en ældre Pom-hvalp, der er mere end 6 måneder gammel. Du skal dog overvåge dine børn, mens de interagerer med Pomeranian-hvalpe.

De skal også mindes om, at små hunde ikke er lige så stærke som de større. Hvis en Pom bliver bange, kan den flygte og gemme sig et sted og nægte at komme ud.

Comments are closed.

Close Search Window