Dyr, Hunde|

At vælge en hund til at være din ledsager i hjemmet er en yderst vigtig beslutning at træffe. At anskaffe en hunderace, der ikke passer til din livsstil, er normalt stressende for dig og din pelsede ven.

De fleste mennesker finder det normalt svært at beslutte, hvilke hunde der er det bedste valg til deres lejlighed, især designhunde.

En af de mest almindelige blandede hunde er sheepadoodles. De er meget intelligente, rolige og loyale. De fleste mennesker ønsker dog normalt at vide, om de skal vælge en pudelblanding eller en ren puddel.

Beslutningen om, hvilken hunderace du skal tilføje til dit hjem, afhænger helt af, hvad du ønsker dig af en hund, da hver hund er et individ. Så er du gået i stå med hensyn til, om du skal købe en puddel eller en sheepadoodle?

Det må være en svær beslutning, da de begge er meget intelligente og dejlige. 

Men hvis du gør dig bekendt med deres egenskaber og udseende, er det relativt nemt at vælge den, der passer til dig. Denne artikel forklarer udførligt forskellen og lighederne, temperamenterne og udseendet af disse to hunderacer, så du kan vælge det bedste valg for dig.

Hvad skal jeg købe – Sheepadoodle vs. puddel?

I dag er doodles nogle af de mest populære designhunde på verdensplan. De er strålende, fluffy og glade hunderacer. I modsætning til de fleste hunde fælder doodles ikke meget, hvilket gør dem hypoallergene. 

Sheepadoodles er en krydsning af Old English Sheepdogs og pudler, som begge er berømte udstillings- og arbejdshunde.

En kombination af disse to hunderacer var en stor succes på grund af de bedre og tiltalende egenskaber, de har. 

Pudler er meget trænbare, intelligente og følsomme, mens den gamle engelske sheepdog er meget legesyg og charmerende. Kombinationen af disse egenskaber giver et fantastisk hundegenom. 

De mest almindelige sheepadoodles er ensfarvet sort, en blanding af hvid og sort eller nogle gange grå. På grund af deres minimale hårtab er de gode ledsagere for allergiske personer. 

Hvordan adskiller en pudel sig fra en sheepadoodle?

Oprindeligt hjalp pudler deres ejere med at gå på jagt; det er dog sjældent tilfældet i dag, hvor de fleste pudler er indbegrebet af et luksuriøst og smidigt liv. Det menes, at pudler stammer fra Tyskland, og at de er et resultat af krydsning af forskellige europæiske vandhunde.

Pudler er utroligt energiske, intelligente, adrætte, smidige, trænbare og villige til at behage dig. Deres venlige og villige natur gør dem til gode ledsagere i hjemmet.

Der findes flere forskellige typer pudler: miniature-, legetøjs- og standardpudler. Standardpudler er den ældste af de tre typer og vejer ca. 35 kg og er 38 cm høje.

Dværgpudler vejer omkring 7-8 kg og er omkring 28-38 cm høje. Legetøjspudler er de mindste og vejer ca. 6 kg og er 24-28 cm høje.

Franskmænd brugte standardpudler til jagt, miniaturepudler snusede til at finde trøfler, mens legetøjspudler fungerede som ledsagere for rige købmænd og adelsmænd.

Fuldstændig sammenligning mellem pudler og sheepadoodles

Nogle af sheepadoodles træk ligner pudlerens træk, da de har nogle puddelgener. Sheepadoodles er blandingsracer, mens pudler er rene racer. Nedenfor er en sammenligning af en puddel og en sheepadoodle, så du kan finde ud af, hvilken der er den rigtige for dig.

Størrelse af Sheepadoodle vs. pudel

Pudler er relativt mindre og lettere end sheepadoodles. Pudler kan være standard-, miniature- eller legetøjspudler, men det betyder ikke, at de er forskellige racer; det er kun størrelsen, der varierer. 

Dværgpudler vejer omkring 7-8 kg og er omkring 28-38 cm høje. Legetøjspudler vejer omkring 6 kg og er 24-28 cm høje. En standard hunpuddel vejer ca. 45-60 pund, og hanner kan endda nå op på 70 pund og en højde på ca. 15-22 tommer.

På den anden side vejer sheepadoodles normalt 60-80 pund og er 16-22 tommer høje. En sheepadoodles størrelse afhænger normalt af størrelsen på dens forældre. Hvis det er en miniature- eller legetøjspuddel, vil kuldet også have en lille størrelse. Pudler, der er avlet fra standardpudler, er normalt større.

Hvordan adskiller en Sheepadoodle sig fra en puddel i sin personlighed?

Både pudler og sheepadoodles er kærlige og livlige, men sheepadoodles elsker at nusse mere end pudler. Nogle sheepadoodles, der har arvet jagttrækket fra det engelske får, kan kræve at lege og motionere regelmæssigt for at brænde energien af. 

Sheepadoodles er også meget følsomme og har en bedre kontakt med deres ejere, hvilket gør dem til fremragende følelsesmæssige støtte- og terapihunde. Pudler er en smule mere aktive end sheepadoodles. De er ivrige efter at behage, ekstremt intelligente og drilagtige. Sådanne træk gør pudler meget trænbare og sjove.

På grund af deres smidighed kræver pudler hyppig motion og træning for at hjælpe dem med at forblive rolige og have gode hundemanerer. Pudler er gode vagthunde og beskyttende hunde; de gøer, når de ser en fremmed. 

Pudlernes mest fremragende egenskab er deres intelligens, og nogle gange forbløffer de endda deres ejere. Dette træk kan være en ulempe, fordi det kan være skræmmende at have med intelligente hunde at gøre, især hvis du ikke lærer dem lydighed.

Pudlers sundhed sammenlignet med Sheepadoodles

Begge disse hunde er modtagelige for flere hundesygdomme. Sheepadoodles kan arve nogle sundhedsproblemer fra deres forældre. Derfor er det vigtigt at tage vores hund til regelmæssige dyrlægeundersøgelser og sikre, at du køber hvalpe fra en velrenommeret opdrætter.

Pudler er tilbøjelige til at få flere sygdomme end sheepadoodles. De kan lide af: Addisons sygdom, oppustethed, Cushing-sygdom, epilepsi, hofteledsdysplasi, hypothyreose, Legg-Perthes sygdom, patellaluxation og sebaceous adenitis. 

Sheepadoodles er mere modtagelige for oppustethed, hofteledsdysplasi, ledproblemer, Addisons sygdom og sebaceous adenitis.

Sammenligning af fodring 

Disse to hunderacer spiser lige som andre hunde. Du bør måle dit foder, så du ikke under- eller overfodrer din hund. Da en puddel er mere adræt, har den brug for den rigtige mængde og kvalitet af foderet. Du kan rådføre dig med din dyrlæge, som kan rådgive dig om den bedste mængde og fodertype til din hund.

Normalt spiser hvalpe 2-4 gange dagligt, afhængigt af deres størrelse, alder og aktivitet. 

Pleje og pleje af en pudel sammenlignet med en sheepadoodle

Sheepadoodles fælder mindre; derfor har de ikke brug for mere børstning som pudler. En puddel skal børstes hver 3.-6. uge, mens sheepadoodles skal børstes ofte, fordi de er meget pelsede.

Alle hunde har brug for hyppige dyrlægetjek, motion, træning og vaccination for at være sunde og veltilpas. Du bør omhyggeligt kontrollere deres ører og hud for pesticider og skader, især sheepadoodles, som er ekstra pelsede. 

sheepadoodle eller puddel, hvad er bedst? Beslutningen om, hvorvidt du skal vælge en sheepadoodle eller en puddel, afhænger af de egenskaber, du leder efter hos hunde, og dit engagementniveau.

Hvis du er på udkig efter en dejlig designer sofahvalp, kan sheepadoodle være dit bedste valg. Hvis du ønsker en loyal og intelligent, men samtidig meget aktiv hund, er en puddel ikke nogen dårlig idé.

Comments are closed.

Close Search Window