Dyr, Fisk|

Mollyer kan leve fredeligt sammen med guppyer, da begge er tropiske ferskvandsfisk og har samme foderbehov. De kan være venlige over for hinanden og vil sjældent angribe hinanden. Nogle gange kan mollyer dog vise aggressivitet over for guppyer, og det er for at forsvare deres mage, eller hvis de mener, at deres yngel er i fare fra andre fisk. 

Nogle grunde til, at dine Black Mollies angriber Guppyer

Når der ikke er nok mad i akvariet til alle fiskene. Det er også på dette tidspunkt, at din molly kan konkurrere med dine guppyer, så meget at den dræber dem for at få mad.

Du bør sørge for, at der er nok foder til alle, og hvis du sørger for den rette mængde foder, sikrer du, at du får et akvarium med et fredeligt miljø. 

Når der ikke er plads nok. En anden grund til, at din molly kan blive aggressiv over for guppyer, er, at der ikke er nok plads til, at alle fiskene kan bevæge sig behageligt.

Det er på dette tidspunkt, at de større mollyer kan dræbe guppyerne. Mollyen kan blive fjendtlig over for guppyerne, da der ikke er plads til at pilte ind og ud.

De, der tager sig af begge arter, bør forstå, at de har brug for tilstrækkelig plads, hvor fiskene kan bevæge sig rundt og gemme sig på indretningen i akvariet.

Hvis akvariet bare er for lille til, at de kan bevæge sig rundt, kan mollyen blive aggressiv, og det er det, du skal forhindre, at det sker. 

Krydsning. Der er en chance for, at mollyer og guppyer kan krydses med hinanden, og når guppyhanner plager mollyhunnerne, er der en tendens til, at mollyhunnerne kæmper tilbage og skader guppyhannen. Mollyen kan endda såre guppyen dødeligt eller slå den ihjel. 

Hunmollyer kan være temperamentsfulde, og når de jager guppyer, kan de begynde at nippe til deres finner og skade dem i processen. 

Et overfyldt akvarium kan gøre mollyer mere aggressive

Når mollyer og guppyer begynder at føde, er der en risiko for, at dit akvarium kan blive for overfyldt. Det er en start for begge racer at blive påvirket på grund af konkurrencen om plads og mad.

Mollyer har en tendens til at beskytte deres yngel, og når der er større mollyer end guppyer, kan mollyer let skade og dræbe den anden race. 

Når du ved, at dine fisk er ved at føde, skal du sørge for, at de bliver adskilt, og når mollyen eller guppyen har født, skal du sørge for at adskille dem fra de andre fisk, og før de taber deres yngel. Dette er den bedste måde, hvorpå du kan forhindre, at der også opstår en aggressiv adfærd i akvariet. 

Mollyfisk kan blive aggressive for at forsvare deres mage eller for at eliminere konkurrenter. Mollyer kan skade en guppy, bare fordi de er en konkurrence for dem. Når en molly parrer sig med en anden, og de ser andre fisk komme ind på deres territorium, kan mollyen blive aggressiv for at beskytte sin partner. 

Stressede Mollyfisk er mere tilbøjelige til at angribe

Mollyer og guppyer kan blive stressede på grund af vandmiljøet. Molly kan blive aggressiv og kan begynde at gøre guppyerne ondt.

Sørg for, at du regulerer temperaturen i akvariet. Den skal have den rette temperatur, som hverken er for varm eller kold, da begge fisk er tropiske ferskvandsfisk. Hold øje med den rette temperatur på vandet ved at tjekke det af og til.

Den pludselige temperaturændring kan gøre mollyerne eller endda guppyer stressede og fjendtlige. 

Forkert iltniveau kan også være et problem. Dette er også en anden grund til, at din molly kan angribe din guppy, og selv om de er fredelige fisk, kan det svingende iltniveau i akvariet være årsagen. Tilføj masser af planter for at forbedre iltniveauet og hjælpe med at holde akvariet rent.

Det er også en forebyggende måde, hvorpå din molly kan se guppyerne. Guppyerne har et sted at gemme sig, og de kan holde sig sikkert skjult og undgå at blive angrebet af mollyer. 

Når der er mindre og svagere Guppyer til at angribe eller mobbe

Mollyer kan blive onde og aggressive, når de finder deres mål, når de finder deres mål. Når de ser en guppy, der er svag og langsom, har de en tendens til at chikanere den stakkels guppy. De jagter guppyen og napper i dens finner, så de kan skade guppyen dødeligt. 

Når forholdene i akvariet ikke er perfekte, er der en chance for, at andre fisk bliver svage og syge, og det er det, som mollyer kan være målrettet mod. Sørg for, at der er rent vand, det rette iltniveau og den perfekte vandtemperatur for at forhindre, at dette sker. 

Når der ikke er nok mad. De store og farverige finner kan være god føde for mollyer, når der ikke er nok at fodre dem med. De kan blive sultne og kan begynde at fange andre langsomt bevægende fisk for at stille deres sult. Når nogle guppyer er langsomme, og de har farverige finner, kan de blive mål for sultne mollyer. 

Mollyer har et aggressivt temperament af natur

Nogle mollyer har ikke altid et fredeligt temperament og kan begynde at chikanere andre fisk, selv deres egen art. Små guppyer kan blive deres ofre, bare fordi de kan mobbe disse små fisk.

Når mollyer bevæger sig hurtigt, og guppyer til tider bevæger sig langsomt, er der en stor chance for, at de kan blive mål for mollyer, som er bøller. 

Når du ser din molly gøre dette mod andre fisk i akvariet, bør du adskille den pågældende molly og sætte den i et andet akvarium, hvor der ikke er plads til, at den kan gøre andre fisk fortræd. 

Begge kan leve fredeligt i det samme akvarium, så længe det er i det rette miljø. Deres vand- og fødebehov skal opfyldes, og deres bestand bør du kontrollere. Når der er for mange fisk i akvariet, er det her, problemet begynder, og det er det samme, når der ikke er nok mad til at fylde disse fisk. 

Guppyer og mollyer kan forskønne dit akvarium, og de kan leve fredeligt sammen, hvis du giver dem alt, hvad de har brug for, og passer dem på den rigtige måde. Det sikrer dig venlige akvariekammerater i en længere periode.

Comments are closed.

Close Search Window