Dyr, Heste|

Selv om en hektar ville være tilstrækkeligt for en shetlandspony til at have plads, er der nogle, der ikke kan give dem så meget plads. Det er også i orden at få en 1/4 hektar eller 1/2 hektar jord. 

Der er ingen faste lovmæssige parametre for det område, du skal stille til rådighed, når du har en hest eller en pony. Du skal sørge for, at din pony får et område med græs, hvor den kan græsse, og et område uden græs, hvor den kan gå rundt. 

Du skal også sørge for, at der er plads nok til, at din pony kan bevæge sig, for de kan ikke leve i et rum, hvor de bare står op hele dagen, selv om du giver dem alt det vand og foder, de har brug for, er det slet ikke ideelt for dem. 

Hvilke andre ting skal man overveje ud over pladsen, når man passer en shetlandspony?

Vi har alle de oplysninger, du har brug for.

Kræver en shetlandspony en særlig kost?

De lever af græs, korn, hø, herunder blade, kviste, vinstokke og buske. 

Shetlands er heller ikke kræsne og spiser det meste af tiden det, de har til rådighed. De kan tage på i vægt og blive overvægtige, hvis de får lov til at spise lige så meget, som de vil. 

Det ville være bedst at fodre dem med hø eller græs, så de ikke tager for meget på i vægt. Du bør også tage hensyn til deres alder og give dem den rigtige kost. 

Deres vandkilde skal også altid være tilgængelig. 

Du ved, hvornår du fodrer dem rigtigt, fordi du ikke kan mærke deres ribben, men deres krop vil ikke være rund, og hvis den har så meget fedt ved for meget fodring. 

Hvor meget motion og træning har en shetlandspony brug for?

De skal have en rutine, og de skal trænes og være vant til at håndtere det. En shetlandspony uden den nødvendige motion lever måske ikke længe, fordi de bliver overvægtige, og overvægt sniger sig ind på forskellige sundhedsproblemer.

Den ene er deres bevægelsesvanskeligheder som følge af hestebetændelse. Det er en betændelse i det bløde væv nær deres hove og vil skabe strukturelle skader på hovebenet, hvilket giver ponyen uudholdelige smerter. 

Når de bliver passet godt, kan de leve i årtier, og nogle ponyer kan leve i over 20 år. 

Sådan giver du Shetlandsponyer godt husly

Din pony har brug for en skygge til forskellige vejrforhold, især under ekstreme vejrforhold. Du kan give dem nogle træer for at give dem skygge fra solen og have en klar stald. Det er ikke nok, at de har en stor plads til at vandre og græsse på, men der skal være et læ for at holde dem i sikkerhed. 

Stalden skal også være indrettet til din pony og må ikke være for trang. 

Du må ikke placere flere ponyer i en stald, hvor der kun er plads til én pony. 

Ponyer vil trives bedre, hvis de har en følgesvend, som de kan vokse sammen med. De vil være mere venlige over for børn, da de vil have et bedre temperament, hvis de har en ledsager i stedet for at lade dem leve alene. 

Shetland er kendt for at være venlig og intelligent. De er gode venner med børn, især når man behandler dem ordentligt. 

Sådan passer du på din pony

Det er ikke kun mad og rent vand, de har brug for, men du skal også undersøge dem for sår, blå mærker og snitsår på alle dele af deres krop. Du skal have en førstehjælpskasse klar til at behandle eventuelle usædvanlige skrammer eller snitsår. Vær opmærksom på eventuelle lyde af hoste eller hvæsende vejrtrækning samt løbende næse, da dette kan kræve et dyrlægetjek. 

Rengøring af deres stald og omgivelser er også vigtigt, fordi du skal fjerne urin og gødning, som kan få bakterier og mikroorganismer til at trives og kan udgøre en sundhedsrisiko for din pony i sidste ende. 

Forbered dig på at få planlagt pleje af din pony, ikke kun dagligt, men også ugentligt, månedligt, eller så. 

Grooming og årligt dyrlægecheck

De har også krav til pleje, og det omfatter vask, børstning, kæmning og vedligeholdelse af pelsen, så den er glat og sund. Du vil også kunne se, om der er noget galt, når der sker ændringer i deres manes generelle udseende. Kontroller deres ører, hove og øjne, for det er dele af ponyen, som nogle gange får en infektion eller et sår. 

De skal vaccineres og afmaskes, så du skal få dem kontrolleret af dyrlægen hvert år eller efter dyrlægens krav. Hvis der også er fremherskende sygdomme i dit område, som involverer heste, er det bedst at spørge dyrlægen til råds, så du ved, hvilke skridt du skal tage som det næste. 

Deres tænder skal også kontrolleres og fjernes, og det er dyrlægen, der skal gøre det, eller hvis der er en hestetandlæge til rådighed, er det ham, du skal henvende dig til. 

Hvis du har spørgsmål om din pony, er din dyrlæge den bedste person at tale med om det. 

Nogle af de problemer, der kan opstå, er ponyerne, der ikke får god eller for meget mad, græsningsproblemer, aggressiv adfærd, hudproblemer, usund manke, problemer med deres klove osv. 

Hvordan holder jeg min shetlandspony sund og glad?

Da din pony vil tilbringe tid indendørs, især om vinteren. Men du er nødt til at afbalancere deres tid indendørs og udendørs, så din hest ikke bliver stresset.

Når vejret tillader det, skal du lade dem være udendørs, for de er gladere på den måde, da de ikke er låst inde og ikke føler sig buret inde hele tiden. 

Du kan tjekke din pony’s generelle helbred, og om den har brug for mere tid udendørs, for nogle heste har tegn på, hvornår de vil ud, og hvornår de hellere vil blive inde i stalden. 

Når du skal holde dem i stalden, skal du sørge for, at den er ren, og at der ikke lugter af urin, og at der ikke er afføring i nærheden, som også kan påvirke deres helbred. Hvis de ikke får deres græstid på grund af vejret, skal du sørge for, at de har alt det, de har brug for inde i stalden, ellers står du over for en pony, der er temperamentsfuld, aggressiv, humørsyg og ikke venlig.

Comments are closed.

Close Search Window