Dyr, Hunde|

En irsk setter har brug for mindst en time til to timers motion, da de er en meget energisk race og vil være taknemmelige, hvis du giver dem deres daglige motion og spændende aktiviteter.

Hvis du ønsker, at din irske setter skal leve et langt og sundt liv, skal du sørge for, at han får den motion, han har brug for.

De kan lide at løbe eller jogge, og selv en rask gåtur er nok for dem. Irish Setters bliver rastløse, hvis vi ikke opfylder deres aktivitetsbehov. De viser nogle gange nogle adfærdsproblemer i hjemmet, hvis de ikke kan forbruge deres energi uden for huset.

En irsk setter er ikke noget for dig, hvis al din motion består i at gå til og fra køleskabet for at hente noget at spise. Du ville være bedre stillet med nogle dovne hunderacer.

En stor baggård, hvor du kan løbe rundt hver dag, vil være noget, som din irske setter vil se frem til. Men vær opmærksom på, at denne hund oprindeligt var en jagthund, og at den kan blive distraheret af alt, hvad der bevæger sig i din baghave, og kan komme til at jagte efter andre dyr, der løber.

5 bedste aktiviteter og øvelser til din irske setter

Lege Fetch

Da din irske setter engang er blevet trænet til at søge og hente, kan de drage fordel af denne aktivitet. Du kan have en bold og lade dem jage den og bringe den tilbage bagefter. En anden ting, du kan bruge, er en frisbee eller andet legetøj, som du kan købe i en hundebutik i nærheden af dig.

Hvis det er første gang, du henter bolden, skal du sørge for, at du først gør dem fortrolige med aktiviteten, ellers vil du vente hele dagen på, at de giver bolden tilbage. Lad dem lugte til bolden, og kast derefter bolden, mens du kommanderer dem til at hente den.

Kast den først på kort afstand, og tilføj derefter et par afstande efterhånden som du kommer videre.

Der bør være godbidder hver gang din hund kommer tilbage med bolden, for det vil opmuntre den og vise den, at den gør noget rigtigt.

Vade

Find en hundevenlig sø, der kan rumme din hund, mens I begge vader ved bredden. Irish Setters elsker at svømme, så du vil ikke have problemer med, at din hund bliver bange, når den ser vandet.

Du kan enten have din hund i snor eller ej, alt efter hvad du foretrækker, men så længe søen accepterer hunde, der løber frit omkring, har du intet at bekymre dig om.

Jogging

Det er en enkel opgave for dem, for de vil finde det naturligt at gå med dig udenfor, og i stedet for at gå vil de jogge i stedet for at gå. Du skal vise dem, hvordan det gøres, indtil de vil efterligne dine joggingbevægelser. De kan dog også bare løbe rundt i nabolaget i stedet, hvis du lader dem gøre det.

Jogging kan være meget sjovt for dine irske settere, fordi de får mulighed for at se andre mennesker og andre hunde i nabolaget, og de kan også socialisere sig med dem.

Væn dem til folk, der går forbi, og til andre hunde, og i løbet af et par uger vil din hund være den mest populære i dit lokalsamfund.

Hurtig gang

Du kan tage din hund med ud på den daglige gåtur og få den til at motionere i en times tid. Dette vil gavne din irske setter, da den får sunde knogler, et sundt hjerte og sunde led.

Skaf dem en snor, der har en behagelig pude, hvor det er nødvendigt. En robust sele bør også være en mulighed. Køb ikke noget, der er for begrænsende for din hund, for ellers kan de også få sår og hudlæsioner med et dårligt monteret halsbånd, snor og seletøj.

Problemer, som du forebygger, når du træner din irske setter

Fedme

Kæledyr, der er overvægtige, bliver mere og mere almindelige i dag. Det skyldes, at nogle ejere ikke har tid til at gå tur med deres hunde eller lege med dem. Hvis du ikke har tid til også at tage dig af din Irish Setters aktivitetsbehov, så er denne hund måske ikke den bedste for dig.

Det er afgørende for dem, at de er godt fodret. De lider af de samme problemer, som mennesker har, når de er overvægtige.

Problemer med knogler og led

Din hund har mere gavn af motion end af at sidde på sofaen. Det vil bl.a. gavne deres knoglesundhed, og deres led vil være lige så sunde i lange perioder som en hund, der slet ikke dyrker motion.

Da de har avlet denne hund til jagt, er den en naturlig løber, klatrer og lignende. Hvis man ikke lader dem lave aktiviteter, kan det også forkorte deres levetid.

Hjerteproblemer

Ligesom mennesker, der har ukontrolleret vægt, kan en hund også få hjerteproblemer i det lange løb, hvis du holder den overvægtig. Han vil ikke have energi nok til at bevæge sig rundt og vil heller ikke have det fokus, som de skal have for en irsk setter.

Det er bedst at gå til dyrlægen, så du kan hjælpe din hund med at holde en ideel vægt.

Andre sundhedsspørgsmål

Andre hunde har deres helbredsproblemer, og det er ikke kun fokuseret på den irske setter, men de ville have en bedre chance for at leve et langt liv med motion til at støtte dem.

En anden ting, som du ikke ønsker at have på din tallerken, er en hund, der keder sig, har adfærdsproblemer, er destruktiv og værre, hvis din irske setter viser tegn på aggressivitet.

Du skal handle hurtigt, når sådanne problemer opstår. Nogle gange keder hunden sig bare for meget derhjemme, og den har masser af ubrugt energi. De har brug for at frigøre denne energi gennem motion og aktivitet, så de kan være velopdragne, og de har ikke energi til at opføre sig udadreagerende i hjemmet.

Det vil være bedst at bede dyrlægen om hjælp under din hunds planlagte kontrolundersøgelse for at få råd om, hvordan du kan træne din hund.

Selv om det kun er en halv times motion om dagen, ville det være godt, sammenlignet med at de ikke har nogen stimulerende aktivitet.

Comments are closed.

Close Search Window