Dyr, Hunde|

Pudler findes i tre størrelser: Toy-, Miniature- og Standardstørrelse. Selv om de er forskellige i størrelse, varierer deres kærlige og hengivne natur ikke. 

Ligesom alle andre hunderacer har pudler også brug for motion, og længden afhænger af, hvilken størrelse puddel du har. 

De har brug for mere end blot den daglige gåtur, men snarere en daglig aktivitet, der vil gøre dem godt. Det er vigtigt at sørge for, at de får den rette mængde motion i forhold til deres størrelse. Det hjælper heller ikke at overanstrenge din puddel under aktivitet, da dette vil være mere skadeligt for dem. 

Den ideelle varighed for din puddel er mindst 45 minutter til en time af en daglig gåtur. Dette er det mest grundlæggende og har en lav indvirkning uden at belaste deres små kroppe for meget. Du sørger også for, at deres muskler, knogler og led er sunde, for dette vil holde dem oppe og i gang op i deres ældre år. 

Du kan starte med kortere gåture, hvis du vil, så din puddel kan vænne sig til at gå først, og derefter kan du tilføje flere minutter, efterhånden som den opbygger sin og din udholdenhed.

At gå tur med din hund er ikke kun godt for den, men også for dit helbred, og samtidig er det dit øjeblik til at knytte bånd med hunden, og du vil få bedre resultater bare ved at gå ture rundt i dit nabolag. 

Gåture vil også gavne din hund, og du behøver ikke bruge noget på andre ting, men du skal investere i en behagelig snor og sele, for du ønsker ikke at blive fanget i at løbe efter din hund, når snoren pludselig bliver afbrudt, mens du går dine daglige ture. 

Fordele ved daglig motion for din puddel

  • Reducerer kedsomhed og angst. Når dine hunde keder sig og føler sig ængstelige, vil du opleve, at de bliver destruktive ved at tygge på møbler eller andre ting, de ser. Du kan forhindre dette, hvis du giver dem deres daglige motion. 
  • Godt for deres knogler, led og ledbånd. Det er godt for dem at få motion, fordi du samtidig forebygger eventuelle sundhedsproblemer, der kan vedrøre deres led, ledbånd og knoglesundhed. Deres daglige aktivitet vil også vænne dem til at bevæge sig og ikke bare sove på sofaen. 
  • Det sænker deres blodtryk, giver dem et stærkere hjerte og en lavere risiko for depression. Nogle gange skyldes de almindelige adfærdsproblemer hos hunde, at de ikke laver noget og bare bliver i deres seng hele dagen. Deres generelle helbred lider også under det, hvis der ikke er nogen daglig rutine. Forebyggelse af eventuelle sundhedsproblemer bør være dit fokus. 
  • De får mulighed for at socialisere sig med andre hunde. Når du lukker dem ud for at motionere, får de også mulighed for at socialisere med andre hunde, og de kan også se andre mennesker. Dette vil hjælpe på deres adfærd ved at vænne dem til at se andre hunde og mennesker i stedet for at være lukket inde i huset. 

Du giver dem den rette stimulering ved at lade dem komme ud og blive udsat for deres omgivelser. Det vil give dem ekstra selvtillid, hvilket er vigtigt for hundens generelle sundhed. 

Forbrænder overskydende kalorier. Ved at træne dem vil de forbrænde ekstra kalorier, og deres overskydende energi vil også blive brugt op. At have overdreven energi kan nogle gange gøre hunden rastløs, så de ikke opfører sig ordentligt i huset. 

Ved at brænde deres overskydende kalorier sikrer du, at du forhindrer dem i at blive overvægtige. 

Hvad vil der ske med din puddel (eller andre hunde) uden motion?

Kan undertiden føre til aggressiv adfærd. Da hunden ikke får afløb for sin overskydende energi, ved den ikke, hvad den skal gøre med den. Din hund bliver rastløs, ophidset og ængstelig. Dette kan føre til aggressiv adfærd, ikke kun over for andre mennesker og andre hunde, men også over for deres ejere. 

Forårsager destruktiv adfærd. Du kan opleve, at dit kæledyr pludselig opfører sig mærkeligt, eller det kan opføre sig ved at tygge på ting og ødelægge ting, du ejer. Det er deres måde at sende dig en besked om, at de keder sig, og at de gerne vil have deres motion. Giv dem det, de har brug for, selv en halv time om dagen vil være tilstrækkeligt, hvis du virkelig er presset på tid. 

Du forebygger eventuelle problemer, der kan blive større senere.

Dårlige indendørsvaner. Nogle gange viser de deres rastløshed ved at vise, hvordan de opfører sig inde i huset. De tisser måske på steder, hvor de ikke må tisse, eller de skider måske endda, hvor de ikke må. Dette opstår, når din puddel er frustreret, og de ikke laver noget hele dagen. 

Da pudler er en energisk race, har de brug for et afløb for at bruge deres energi. Det vil være en stor hjælp at gå tur med dem, lade dem løbe rundt i haven eller bare spille boldspil med dem, og det vil ikke tage for meget af din tid. 

Vægtforøgelse. Du kan bemærke, at din puddel er blevet lidt mere rund, og at den synes at være blevet tungere. Manglende motion kan være den skyldige. Vægtforøgelse vil ske, hvis du fodrer dem med den samme mængde foder, men ikke giver dem tid nok til at motionere.

Det kan være nødvendigt at holde øje med deres kost ved at give dem den helt rigtige mængde og give dem et par minutters gåtur udenfor. Din hund vil leve længere på denne måde. 

Hyppig klynken og gøen. Dette er en anden adfærd, som du kan undgå, hvis du giver dem den nødvendige motion, som de har brug for. Din puddel vil begynde at klynke uden grund, kigge på døren, hoppe på møblerne, alt sammen for at få din opmærksomhed. 

Hvis du ser dine hunde gøre disse ting, er det måske på tide at give dem den opmærksomhed (og motion), som de længes efter. 

Svært at kontrollere udenfor. Dette er endnu et tegn på, at din puddel ikke får nok tid til at udforske og være aktiv. Du vil opleve, at de er svære at styre, når du får dem udenfor, som om det er første gang, de er ude efter nogle år. Det skyldes, at de er for spændte på denne aktivitet, da de ikke får det så ofte.

Comments are closed.

Close Search Window