Haven, Plantning|

Mange mennesker kan spørge sig selv, hvad der præcist vil ske med deres græs, hvis de holder op med at slå det.

Hvis du gerne vil finde et passende svar på dette spørgsmål samt nogle relaterede oplysninger, så læs denne artikel fra start til slut.

Dit græs fortsætter med at vokse

Din græsplæne vil vokse betydeligt, hvis du ikke klipper den i en længere periode. Det er helt naturligt, da du klipper den for at bevare dens højde. 

Hvis du fjerner alle former for klipning, vil dit græs kunne fortsætte med at udvikle sig. Denne vækst vil blive større i løbet af sommeren og foråret, da græsplænen vil være mere udsat for solen i længere tid.

Selv om du måske ikke har en hurtigt udviklende sort som f.eks. Kikuyu-torv, kan græsset forventes at udvikle sig ret hurtigt. 

Plænen bliver plettet

Ingen kan lide at have højt græs i græsplænen, da det anses for at være uinteressant. Det høje græs har et inkonsekvent udseende, hvor flere græsstrå er meget højere end de andre.

Græsset kan gå til frø efter længere perioder uden klipning, og det kan få græsset til at ligne ukrudt i stedet for græs. 

Ud over at det høje græs kan det også være farligt for husejeren, hvis det ikke er så attraktivt. Mange stater kræver faktisk, at ejere af ejendomme skal slå deres græsplæner med jævne mellemrum.

Hvis en nabo klager, kan boligejeren risikere at få bøder i det lange løb.

Det viser sig at være rodet

Et indlysende resultat af for højt græs er, at din græsplæne kan virke ret rodet og ustyrlig. Ud over at mindske din gadeappeal kan det også skabe kaos, hvis du skal gå til den anden side af din ejendom gennem græsplænen.

Det høje græs kan også byde slanger, insekter og andre uvelkomne skadedyr velkommen.

Faktisk er det høje græs og det skyggefulde område ideelt for slanger, som kan vise sig at være farlige for både dig og dine familiemedlemmer. 

Det kan også være risikabelt at træde igennem eller nærme sig græsset på grund af det begrænsede syn, som det tillader. 

Problemer med græsslåning, når dit græs er for højt

Det vil være muligt at mindske stress ved at slå græs ved at fjerne en tredjedel af græssets højde.

Hvis der går lang tid mellem klippene, kan det være svært at holde sig inden for de foreslåede retningslinjer.

Den bedste løsning vil være at indstille klipperen højere og reducere højden gradvist. Det kan være svært for plæneklipperen at klippe højt græs ned, selv om knivhøjden er øget.

Du skal bruge en skarp klinge, og du skal også bevæge dig langsomt, så plæneklipperen kan klippe det høje græs effektivt. 

Unødvendige glasklip og usundt græs

Når dit høje græs bliver slået, er det afklippede græs, der bliver efterladt, meget længere og svært at håndtere.

Hvis græsplænen klippes regelmæssigt, vil det korte afklippede græs let falde ned på jorden, og det vil bidrage til at gøre jorden rig på næringsstoffer.

Græsafklip, der er længere, vil sidde over plænen i uinteressante klumper.

Desuden forhindrer afklippet også sollyset i at nå græsplænen, hvilket i høj grad kan påvirke dens udvikling. Hvis du klipper græsplænen ofte, vil det være med til at minimere de sammenklumpede bunker af græsafklip.

Hvis du ikke klipper din græsplæne regelmæssigt i den ønskede højde, kan den være mindre sund end en velplejet græsplæne.

Hvis der klippes mere end en tredjedel af bladets længde for at rette op på forvokset græs, kan plænen stoppe med at udvikle sig eller kræve yderligere vanding i det lange løb.

Græsset vil blive svækket på grund af den langsomme udvikling af rødderne. Hvis din græsplæne er dækket af svagt græs, vil den faktisk være mere udsat for skadedyr, sygdomme og ukrudt.

Hvis græsset klippes regelmæssigt og holdes på en højde på mellem et par centimeter, vil det være med til at holde plænen levende, og den vil være i stand til at modstå skader.

Hvad er den ideelle højde til at klippe græsset?

Alle græsser har en ideel højde til klipning. Det er næsten ligegyldigt, om du passer græs i den varme eller den kolde årstid, for hver type græs har en bestemt højde, som du skal have.

Hvis du er i stand til at holde græsplænen i den rette højde, vil din græsplæne blive frodig og sund, og den vil nemt kunne modstå ukrudt, sygdomme og tørke.

Du tror måske, at hvis du klipper græsset kortere, skal du klippe det sjældnere.

Dette begreb er imidlertid ikke sandt. Hvis du holder fast i din tro, vil du lægge grunden til en græsplæne, der vil være sårbar over for forskellige problemer. Græs, der er klippet for kort, kan være mere sårbart over for tørke, ukrudtsinvasion og varmeskader.

Hvis du lader græsset udvikle sig for længe mellem klipningerne, kan du være ansvarlig for at skabe et passende levested for slanger, myg, mus og andre farlige væsner.

Det er også ret svært at slå græs, der er for langt, og du kan blive nødt til at arbejde mere på grund af det ekstra lange afklippede græs, som skal sækkes eller rives op.

Det er absolut værd at gøre en ekstra indsats for at slå græsplænen ofte for at bevare den ideelle højde. Det vil være fornuftigt at klippe græsplænen med 5-7 dages mellemrum, selv i den periode, hvor væksten er størst.

Hyppigheden af græsslåningen afhænger af den ideelle højde på din græsplæne, som kan variere i løbet af vækstperioden afhængigt af vækstbetingelserne.

Når du klipper, skal du generelt sørge for ikke at fjerne mere end en tredjedel af den samlede længde af græsstrået ved en enkelt klipning.

Den bedste måde at få dette gjort på er at finde ud af den ideelle højde på din græsplæne og lade den udvikle sig en tredjedel længere, før du klipper den.

Comments are closed.

Close Search Window