Dyr, Katte|

Bengalkatten er en krydsning af en egyptisk Mau og en asiatisk leopardkat. Det er en unik og meget intelligent kattedyr, som mange er fristet til at anskaffe sig en

Denne type kat er blevet populær blandt kæledyrsejere i dag. Dette kæledyr er dog ikke for alle, og det er vigtigt at kende ulemperne ved at have en bengalsk kat i husstanden, før man beslutter sig for at købe en.

Hvad er ulemperne ved at eje en bengalsk kat?

Bengalske katte er besat af at klatre

Bengaler kan godt lide at gå til steder, der er utilgængelige for deres ejere, og de er også fremragende klatrere. Disse to ting kombineret vil du få en kat, der vil plage dig ved at klatre op på det højeste punkt i dit hus hele tiden.

Det vil bringe dine dekorationer, rammer, vaser og ornamenter i fare, da de helt sikkert vil falde ned på gulvet. Mange ejere af bengalske katte har opgivet deres kæledyr og overgivet dem til internater på grund af denne adfærd. Deres besættelse af at klatre er en af de vigtigste ting at overveje.

Faldende genstande kan udgøre en fare for din familie, især hvis der er spædbørn eller børn i husstanden. Bengaler kan også godt lide at hoppe ind på steder, hvor de kan vælte høje genstande i dit hjem.

Ingen privatliv for ejere med en bengal

Bengaler er meget intelligente, og de kan lide at være nysgerrige hele tiden. De har også en tendens til at gøre tingene, som det passer dem, og de finder altid en måde at gøre det på.

Disse katte kan lide at vise deres hengivenhed ved at være klæbende og følge dig meget tæt på. Bengaler er som små børn, der altid har brug for hengivenhed. De kan lide at holde øje med deres ejer, selv hvis ejerne er i bad eller på toilettet.

Hvis du er typen, der kan lide at bevare dit privatliv, så er bengalkatten ikke et kæledyr for dig. 

De kan udgøre en fare for dine eksisterende kæledyr

Hvis du har kaniner, hamstre, fritter, chinchillaer eller andre små dyr, kan bengalerne betragte dem som bytte og skade de små væsener. Det ligger i deres natur, for de stammer trods alt fra en vild katterace.

De kan ikke engang komme sammen med deres egne kattefæller. Overraskende nok er de mere tilbøjelige til at komme godt ud af det med dine hunde. Bengalkatte anses for at være hundelignende, og deres karakteristika er mere som en hund end som en kat.

Du kan forsøge at introducere en nyindkøbt bengal til dine andre katte af en anden race, men det vil ikke være særlig let.

Bengalkattens forfædre giver dem et ganske særligt temperament

Bengalkattens forfædre bidrager til deres aggressive natur. Bengaler har ikke et let temperament, især ikke dem fra de første generationer af krydsninger.

De kan være tålmodige, men hvis de bliver provokeret, vil de kradse dig eller endda bide dig. Denne adfærd er trods alt en del af deres naturlige rovdyrinstinkter.

Hvis du virkelig er fast besluttet på at få en bengalsk kat, kan du overveje fjerde generation af bengaler, da de er mere rolige end de tidligere racer. 

Bengalske katte er for kloge

Bengalkatte er fascinerende kloge og snedige. Det burde være et positivt træk, bortset fra at de kan lide at stjæle ting, og at de er ekstremt nysgerrige.

De kan lide at købe ting og bære dem rundt på dem for at lege med dem. Du kan finde dig selv ved at ordne dit hår, og når du er ved at binde det, er fluebenet væk. De er også som pirater, da de gerne tjekker garderobeskabe og skabe for at finde interessante genstande, som de kan bære.

Det er den eneste løsning at låse dine skabe, da de er meget intelligente og altid finder ud af, hvordan de kan få det, de ønsker.

Når du har en bengalsk kat, betyder det, at du skal følge deres vej og bringe de ting, som de har stjålet og leget med, tilbage til deres rette plads.

Bengalerne vil kræve meget tid af dig

Denne type kat kræver meget mere opmærksomhed og pleje end deres andre kattefæller. De vil ofte søge din opmærksomhed, og de kan ikke efterlades alene i hjemmet.

Hvis du skal rejse ud af byen, må du overveje at tage din kat med eller på anden måde hyre en person, der kan tage sig af den.

Desuden er de meget energiske, så du kan lege med dem i løbet af dagen, men de er stadig meget aktive.

Hvis du tilfældigvis har en meget travl livsstil, er bengalkatte ikke egnede kæledyr til dig. 

De er besat af vand

Det lyder måske mærkeligt, men disse katte er som vandbabyer.

Bengalske katte elsker vand lige så meget som andre katte hader det. Selv om nogle bengaler kun kan lide at lege med vand, vil de fleste af dem foretrække at svømme, hver gang de får chancen. Bengaler vil dryppe vand på dit gulv, hvis de ikke bliver bevogtet ordentligt.

Det er et af de største problemer, fordi de ofte spilder glas og hopper ned i vasken. Du ender med at skulle rydde op efter en masse vådt rod i dit hjem.

Bengalske katte kan være destruktive

Det er vigtigt at lege med dem hele tiden, da de let keder sig. Og når de keder sig, kan de lave ravage i dit hjem.

De vil begynde at kradse og tygge på alt, herunder sofaer, puder, tæpper, sko og meget mere.

Bengaler er ekstremt legesyge, og uden at de ved det, er de allerede drilagtige.

Nogle bengaler kan være støjende

Bengaler er meget kloge og elsker at kommunikere.

De er ekstremt højlydte, idet de ofte miaver og grynter. Disse katte lyder dejligt det meste af tiden, men de kan udstøde et gennemtrængende skrig, især hvis de er sultne. De vil ikke stoppe, før de får deres mad.

Hvis du er typen, der foretrækker at leve et fredeligt og roligt liv, så skal du vide, at bengalske katte larmer meget.

Bengalske katte er dyre og har et højt prisskilt

Bengalkatte ser allerede ved første øjekast slående ud.

De har pelse med unikke mønstre og markeringer. Deres øjne kan være blå eller grønne. Det gør katten til et mål for en tyv, som kan se muligheden for at sælge katten for penge.

Disse katte er dyre, og hvis de kommer ud af huset, er der stor risiko for, at de bliver stjålet.

Comments are closed.

Close Search Window