Dyr, Katte|

Bengalkattens vilde udseende skyldes katteelskernes hengivenhed. De er vidunderlige skabninger med deres elegante og smukke pels, hvilket får katteejere til at ønske at opdrage dem som selskab.

Bengalerne skræmmer dog mange mennesker, fordi de ligner asiatiske leoparder. Så folk er bange for, at bengalske katte kan være farlige på nogle måder.

Disse bekymringer får også en person, der ønsker at eje en bengalsk kat, til at undre sig: Er bengalske katte farlige? Her er dit svar. 

Forskellige hybridgenerationer af bengalske katte

Hvorvidt bengalkatten er farlig eller ej, afhænger af dens hybridgeneration.

 • Generation F1: Asiatisk leopard yngler med normale katte. F1-generationen er ikke egnet til indendørs opdræt. Fordi deres vilde natur er meget høj. Desuden har ikke alle nok penge til at købe denne type. F1-hanner er ofte ufrugtbare og meget aggressive.
 • Generation F2: Bengal F1 krydset med normale katte.
 • Generation F3: Bengal F2-krydsninger med normale katte.
 • Generation F4: Bengal F3 krydset med tamkatte.

Bengalen er nu avlet fra asiatiske leoparder og tamkatte og kan holdes indendørs som kæledyr.

Selv om deres forfædre er asiatiske leoparder, betyder det ikke, at de har aggressive og potentielt dødbringende træk.

Den bengalske kat er ikke farlig. Tværtimod er de meget aktive, intelligente og venlige. Selv om de stadig har bevaret nogle forfædres træk, kan du stadig træne dem. 

Kan mine bengalske katte angribe mig?

Den bengalske kat er dynamisk, indviklet, så den er ofte legesyg. Nogle gange tror de ikke, at det gør ondt at bide eller kradse dig. Så du bør træne og tage mere hånd om dem.

Kriterier til vurdering af bengalske katte 

 • Affektionsniveau: 100 %.
 • Lydniveau: 40 %.
 • Hårtab hastighed: 40%.
 • Skønhedsniveau: 80 %.
 • Andre dyr venlige: 100%.
 • Mobilitet: 100 %.
 • Evne til at lære: 80%.
 • Børnevenlig: 40%

Bengalske katte elsker at motionere

40 % af dagen bruges disse katte til motion. Der er meget få katteracer, der er så aktive som bengalen. De betragtes som allround atleter. De løber konstant frem og tilbage og leger med husholdningsmaskiner.

Deres evne til at springe højt er ikke ringere end nogen anden katterace. Desuden elsker de at vise deres evner frem foran deres ejere. Selv høje steder som gardinstativer, loftet på loftet, skabstoppe … gør dem ikke svært.

Den bengalske spotted cat elsker også at hoppe langt. Især over forhindringer. Dette er denne races yndlingsspil. Et kattetræ passer perfekt til dem.

At gå er som en hvileaktivitet for bengalen. Ud over at spise og sove bruger disse katte det meste af deres tid på gåture. Denne vane har eksisteret, siden killinger begyndte at lære at gå. Desuden elsker de også at svømme og er sjældent bange for vand.

Den bengalske kat er nysgerrig

25 % af dagen bruger bengalkatten på at udforske. Disse katte er enorme og elsker at gå overalt. Dette instinkt er nedarvet fra deres forfædre, den asiatiske leopard, en lille vildkat, der lever i regnskoven. For at kunne ernære sig er leopardkatten tvunget til at udforske alle steder og ikke overse en eneste detalje.

I dag behøver den bengalske los ikke at bekymre sig om daglig fodring, som deres forfædre gør. Da kattemaden er mangfoldig, har de dog stadig vane med at finde den. Væn dig derfor til, at potteplanterne ofte fjernes, og at der kastes rundt med ting i denne kats race.

De er meget glade for planter og graver ofte med deres fødder. Eller brug kløerne til at kradse i stilken, smag på bladene med tænderne. Forårsager en masse problemer for ejeren. Resten af dagen lever bengalkattene i ægte natur som kat.

De er geniale, kærlige, energiske og drilagtige. Mange spillere har kommenteret, at denne race er fuld af hengivenhed, loyalitet og perfekt følgesvend. Træningen af en bengalsk killing er også meget enkel, tager ingen indsats og tid.

Tips til at leve med bengalske katte

Du kan fodre dem med fersk kød fra tid til anden, men i små mængder

Du bør give din bengalske kat en vådpakket godbid sammen med tørfoder for at gøre dens tænder stærkere

Du bør skabe betingelser for, at den bengalske kat kan motionere og klatre regelmæssigt. Når du bringer den tilbage, skal du lade den være fortrolig med kattetræet, så den nemt kan tilpasse sig

Hvis du har til hensigt at adoptere en bengalsk killing, bør du overveje det. Voksne bengalkatte er meget territoriale, og de har svært ved at finde sig til rette med andre dyr.

Bengalkattens pels er skinnende, men meget varm, så du skal bruge specialhandsker til at stryge og fjerne eventuelle hårtab for dem ca. en gang om dagen. Desuden kan de bruge deres tunge til at bade sig selv med, så du behøver ikke at bade katten regelmæssigt; lad måske et bad hver 2. måned.

De elsker vand meget, så de vil gå hen til steder, hvor der er vand i huset. Derfor bør du være opmærksom på områderne i toilettet, toilettet. Det er bedst at dække låget til for at forhindre dem i at opsluge dem i dem.

Tips til træning af bengalske katte

Bengalkatte er i sagens natur geniale, så du bør ikke have problemer med at træne dem. Men der er et par ting, du skal være opmærksom på at træne, før du kan gå effektivt frem.

Det ville være bedst, hvis du var parat til at belønne dem. Det vil motivere dem. Bengalkatte vil forstå, at det, de lige har gjort, er godt, og at de skal gøre det igen.

Tålmodighed er også vigtigt under træningen. Husk, at bengalen er en kat, ikke et menneske. En vellykket træning kan tage dage, uger eller endda måneder.

Det er meget nyttigt at bruge clickers, når du træner en bengalsk kat, selv om det er et redskab til træning af hunde. Clickers hjælper dem med at se, hvad de gør rigtigt.

Bengal kan let oplæres til at bruge toilettet, da han elsker vand. Du kan træne dem med samme metode som andre katte.

Det ville hjælpe, hvis du ikke lod dem gå udenfor. Du kan lænke dem og lade dem lege med pelsdyrene. Denne aktivitet gør dem ekstremt populære. at gå med bengalkatten kan få dig til at gå, udforske, undersøge og muligvis utålmodig dig.

For at kunne gå med dem skal du bare lade Bengal gå med dig i den hastighed, den foretrækker. På denne måde vil de føle sig trygge ved at gå i snor.

Comments are closed.

Close Search Window