Dyr, Heste|

Araberheste anses for at være en meget stærk race og forventes normalt at leve en naturlig lang levetid på 25-30 år. 

Dette svarer til populationen af heste i almindelighed. Der er kun få enkelte arabere, der lever godt, indtil de når op i 40’erne.

Disse araberheste er ret mindre i statur sammenlignet med andre hesteracer som f.eks. trækheste, og desuden vurderes de at have en lidt længere forventet levetid end de populære tungere heste.

Da de første araberheste voksede op i varme ørkener, havde de intet andet valg end at udstyre sig selv med unikke fysiske egenskaber for at kunne overleve den barske ørken.

Som århundreder er gået, er de stadig i blodet hos de nuværende araberheste. Det har givet dem titlen som krigerheste blandt andre hesteracer.

Hvilken hesterace har den længste gennemsnitlige levetid?

Svaret er ikke så overraskende: Det er den arabiske hest. Der er dokumenterede tilfælde af araberheste, der lever helt op til 40’erne.

I øjeblikket er den ældste araberhest en 46-årig araberhoppe, og den hedder Magic.

Araberhesten anses for at være en af de ældste racer i verden og går nogle få tusinde år tilbage i tiden. Araberheste kan findes over hele jorden og betragtes som en af de mest populære racer i verden i dag.

Araberheste er kendt for deres udholdenhed og alsidighed. Araberheste er normalt hurtigt lærende og livlige, men lette at træne.

Hvilke faktorer bestemmer en hests levetid?

Flere faktorer kan påvirke både hestens levetid og livskvalitet. Det gælder bl.a. kost og ernæring, miljø, genetik og også sygdom.

En hests årstal er dog ikke direkte korreleret med menneskers årstal, og derfor er det meget muligt at lave en beregning af, hvilket livsstadie din hest befinder sig i lige nu.

At kunne forstå din hests livsfase er afgørende for at kunne bestemme dens ernæringsbehov, nødvendige træningsprogrammer og obligatorisk tandlægebehandling, som kan bidrage til at maksimere hestens levetid.

Araberheste har et unikt, krumt ansigt, ryggen er kort, og de har en høj hale. De har tendens til at have et mere temperament end andre hesteracer, der hører under denne kategori. Araberheste er populære på grund af deres udholdenhed, hvilket gør dem til de bedste konkurrenter, når det gælder udholdenhedskonkurrencer. De udmærker sig også i konkurrencer, der omfatter alsidighed.

Den ene populære type af denne hest er den lige egyptiske araberhest, der er kendt for sin renhed med deres blodlinjer og en ubrudt linje fra nu af og tilbage til beduinstammerne fra Arabiens ørkener. Disse heste er beregnet til at være smukke, intelligente og har stor udholdenhed.

Araberheste, der er opdrættet i USA, er kendt som “tamheste”. Den første store import af araberheste nogensinde fandt sted i 1893 i forbindelse med den populære verdensudstilling i Chicago. Regeringen under Tyrkiet bragte et antal på 45 heste ind, som blev bortauktioneret i 1894.

I sidste ende blev amerikansk opdrættede araberheste stærkt påvirket af Crabbet Arabians med ankomsten af polske og egyptiske arabere. Indenlandske arabere var mere end blot hvad de ser ud, de er også funktionelle og ofte trænede, såsom udholdenhed og springning på visse begivenheder.

Araberheste har brug for de samme standarder for pasning som enhver anden hest, der har brug for ly, hø, rent vand og korn, som det anses for passende for kropsvægten, og regelmæssig pleje fra en dyrlæge.

Selv om araberhestene er kendt for at have deres oprindelse i et ørkenklima, findes disse heste nu over hele verden og kan klare sig godt i alle slags klimaer. Hvis du har bemærket det, har nogle heste brug for et tæppe i vinterklimaer.

Araberheste trives altid godt med hø af god kvalitet. Du vil måske bemærke, at de kun har brug for et minimum af korn for at kunne supplere hø af høj kvalitet, men det afhænger af deres træningsbelastning. Balancering af deres kost for at være forenelig med deres motionskrav og holde en sund vægt for deres krop.

Du kan spørge, om de har brug for sko? Næsten alle heste har brug for sko, men ikke alle heste har brug for sko, og en beslagsmed kan hjælpe med at finde ud af, om sko er nødvendige for en bestemt hest.

Heste, der har tungt arbejde, eller heste med problemer på hoven, der kan korrigeres ved at få sko, anses for at være gode kandidater til at få sko. Mange heste vil have det fint med at være barfodede.

Araberheste anses for at være fuldt udvokset i deres sjette år

Selv om det afhænger af linjen, kan det tage længere tid sammenlignet med andre hesteracer, før de når deres fulde udvikling.

Heste anses normalt for at være i voksenstadiet fra deres fjerde år til deres 15-20 år, hvor de går ind i det såkaldte seniorstadium.

Tegn på aldring er bl.a. grå hår omkring øjet eller snuden, en svajende ryg, en hængende læbe på undersiden og en større risiko for sygdomme som blindhed, kolik og halthed.

Hvis du har en arabisk slange og ønsker, at den skal leve til en tilfredsstillende alderdom, er levevilkårene et vigtigt aspekt af pasningen, som du ikke kan være uagtsom med.

Du skal sørge for, at din hest har et rent miljø med frisk luft og et rent miljø. Desuden er disse heste ikke glade for at blive holdt indendørs.

Din araberhests levetid kan være meget længere, end du måske forventer. Men forudsat at du tager dig af dem på den rigtige måde. Sundt foder, et godt helbred og et rent levemiljø betragtes alle som væsentlige faktorer for at bevare din hests sundhed og deres status på deres vej mod lang levetid.

Husk altid, at selv et lille sundhedsproblem vil slå din hest i sin bedste alder ned. Hvis du ikke er tilstrækkeligt opmærksom på deres helbred. Så beskyt din hests velbefindende og behandl det som en topprioritet.

Comments are closed.

Close Search Window