Dyr, Heste|

Shetlandsponyer kan være fantastiske sammen med børn på grund af deres let håndterbare størrelse og deres venlige natur. Det er også let at sadle dem, når børnene skal ride på dem.

Men husk, at selv om de er små og søde, kan de stadig sparke hårdt og stikke af, hvis de ikke håndteres korrekt.

En shetlandspony skal også have den rette træning og lære at holde sig stille og lære at være lydig.

Når ponyen er mindre, er der også større sandsynlighed for, at en voksen ikke har håndteret den, og de har måske ikke den øvelse, som store heste har.

Når du lader dit barn ride på ryggen af ponyen, er der en mulighed for, at ponyen ikke reagerer frivilligt, og det kan være farligt for barnet. 

Når de er korrekt trænet, kan børn håndtere en shetlandspony selv på egen hånd. Denne pony opfører sig ikke dårligt, er ikke ugidelig, stikker ikke af og har ikke farlige dårlige vaner. 

Vigtige fakta om shetlandsponyer

Shetlandsponyer er hårdføre dyr

Shetlands har en tyk pels, der kan tåle koldt vejr. Deres kraftige krop gør dem stærke og kan trække vogne, buggyer eller plove. 

De blev tidligere brugt til at arbejde i miner for at trække kul og andre besværlige opgaver. 

Shetlands er miniatureheste, men deres enorme styrke kan overgå andre store hesteracer. 

Shetlandsøerne har en lang levetid

Shetlandsponyer kan leve i 30 år, mens andre kan leve endnu længere. De har også sundhedsproblemer, men de kan let håndteres, og med hjælp fra dyrlægebesøg kan de blive over 30 år. 

De er let tilfredse med mindre 

De er heller ikke kræsne spisere, for så længe der er græs af god kvalitet omkring dem, kan de overleve på det. 

Shetlænderne har udviklet en hårdtarbejdende holdning til at finde deres egen mad, og de har tilpasset sig til at spise det, der er tilgængeligt, og de er tilfredse. 

Det anbefales heller ikke, at de fodres med frodigt græs, da det kan føre til svind eller kolik – eller endnu værre, til fedme. 

Shetlands vil også være tilfredse med græs af god kvalitet. Hvis man derimod giver dem frodigt græs, kan det gøre mere skade.

Når du lader dem græsse, skal du sørge for, at du ikke lader dem være ude hele dagen, for så vil de æde alt det græs, der er tilgængeligt. 

Shetlands er af en intelligent race

Selv om der findes fyrige shetlandshunde, og nogle af dem har en doven personlighed, er der en ting, der er velkendt, nemlig deres intelligens. De synes at vide, hvornår de kan drage fordel af deres fører og af situationen. 

Hvis de får chancen, vil de være frække og nogle gange stædige, bare fordi de har lyst til at være det. 

Shetlands kan også flygte, hvis de ikke håndteres ordentligt, da de også kan vurdere deres omgivelser. 

Der skal være faste grænser, når du har en shetlandspony, ellers vil de udnytte dig.

Shetlandsponyer vokser ikke fuldt ud før de er 5 år gamle

Shetlandponyernes vækst stopper ikke, før de er fem år. Vi betragter dem ikke som fuldt udvoksede før da. Foder af høj kvalitet er afgørende for deres vækst og sundhed. De bør få mindst 4 til 6 pund foder dagligt, og det kan enten være græs eller hø med en smule kraftfoder. 

Det er ikke tilrådeligt at overfodre dem, og deres kropsvægt skal vurderes, da de også kan få hjerteproblemer som følge af forkerte fodringsvaner. 

Når de er overvægtige, kan de ikke klare hyppige ture på ryggen og vil være for livlige for mindre børn. 

De er ikke billige.

En shetlandspony kan koste fra 12000 til over 65000 kroner. Alder er en faktor, og det samme gælder afstamning. Deres farve og mønster tages også i betragtning. Hvis shetlandponyen er trænet, og de har en perfekt adfærd, når de sælges, vil dette også indgå i prisfastsættelsen. 

Deres trænbarhed afhænger af deres alder

Nogle shetlandsponyer kan let trænes, især hvis de er i en ung alder. Denne hests trænbarhed afhænger også af deres alder, og den måde, de vælger lektioner på, afhænger også af den person, der håndterer hesten. 

Når en shetlandshund allerede er en moden voksen hund, kan den vise en vis stædighed, og hvis nogen ikke håndterer den korrekt i en ung alder, kan den vise en vis attitude.

Nogle af de dårlige vaner, som shetlandsponyer får, skyldes, at de bliver forsømt, mens de er unge, og at de bliver håndteret forkert, hvilket fører til dårlig adfærd. 

Når kun børn håndterer en shetlandspony som ung, kan den blive uartig og stædig, da den ofte kan slippe af sted med det.

En stålsat og erfaren træner bør håndtere en sådan Shetlandspony, så der bliver et behageligt træningsresultat. 

Når Shetlandsponyer trænes korrekt, kan de opnå gode manerer, charmerende måder, lydighed og eksemplarisk opførsel.

De er meget populære blandt børn

Shetlandsponyer bruges som børneridning eller som kæledyr og ledsagere. I USA er de også guideheste for blinde. 

Deres lille størrelse gør dem populære blandt børn og endda voksne med mindre rammer. De er også charmerende og har en sjov personlighed, som børn er vilde med. 

Disse heste er kendt for at være blide og har et stort hjerte for mennesker. 

De er en hesterace med lav vedligeholdelse

Så længe du fodrer dem ordentligt og holder deres klove sunde, er der ikke behov for hyppige dyrlægebesøg. De har højst brug for en årlig kontrol. 

De kan blive gamle, hvis vi opfylder alle deres krav. 

Shetlandshunde er gode kæledyr, da de elsker at have deres ejere og mennesker som kammerater. De skal passes, når de er ude, og deres stald skal have alle de bekvemmeligheder, de har brug for. 

Shetlandsponyer er stærke

En shetlandspony kan trække dobbelt så meget som sin egen vægt, sammenlignet med de enorme heste, der kun kan trække halvdelen af deres egen vægt. Desuden kan en shetlandspony bære over 130 lbs.

Shetlandsponyer findes i mange farver

De har mange farver, bl.a. brun, buckskin, creme, dun, grå, grå, kastanje, bay, sort, palomino, pinto og roan.

Comments are closed.

Close Search Window