Hobby, Strikning|

Har du nogensinde prøvet at spinde garn uden en niddy noddy? Det er ikke så let, som det ser ud. Det gode ved at bruge en niddy noddy er, at enderne af dit garn er fri for sammenfiltringer og knuder. Dette værktøj er med til at gøre processen meget nemmere, hurtigere og mere effektiv. I denne artikel vil vi gennemgå nogle tips til, hvordan du kan spinde garn uden en niddy noddy!

Hvis du vil spinde garn uden en niddy noddy, skal du bruge en tøjklemme med en løkke af tråd. Det er alt, hvad der er at gøre med det. Du kan lave store og små spind med en swift, idet du kender det korrekte antal meter og bruger mindre tid på at gøre det. Det er også lettere for dine arme og skuldre at bruge en swift i stedet for en niddy-noddy.

Du kan bruge strømpegarn og vaske dem selv uden en niddy noddy. Du kan enten bruge swift eller din skulder og dine hænder til at spinde på den traditionelle måde. Hvad er en niddy noddy? En niddy-noddy er en stang, der har et forskudt håndtag i hver ende. Strikkere bruger en niddy-noddy til at lave stang eller strækker af garn, som bare er store garnspoler. Når garnet er i form af en tråd, kan det vaskes eller farves, inden det hænges til tørre. Dette er umuligt at gøre med garn i en kugle, da en våd garnkugle aldrig vil tørre.

Hvorfor leveres garn i spoler?

Formen på en spole ligner en kugle, bortset fra at den er cylinderformet. Det er den mest almindelige form, man tænker på, når man tænker på garn.

En tråd kan trækkes fra enten ydersiden eller indersiden. Tråden mister sin form, når du bruger den, og garnet vil være mere tilbøjeligt til at vikle sig sammen. De fleste strikkere opdager, at det løser problemet ved at sno det overskydende garn til en kugle.

Til farvning snor man garnet i strenge; det løse garn gør det lettere for farvestoffet at trænge ind i garnet. Det er også en mere afslappet måde at opbevare garnet på, fordi det ikke strækkes eller spændes, og derfor sælges det typisk på denne måde, fordi man ikke ved, hvor længe det skal bruges.

Det er nemmere for de fleste at arbejde fra en kugle eller en kage, fordi den ikke vikler sig så meget sammen og er nemmere at transportere. Hvis du vikler garnet til en stram kugle eller kage, kan det sætte så meget spænding på garnet, at det mister sin elasticitet, hvis du lader det ligge sådan i lang tid.

Det er også den mest afslappede måde at opbevare garn på, når det gælder langtidsopbevaring. Strømme er gode at arbejde med, men det hjælper nogle garner, hvis du kæmmer dem igennem og fjerner eventuelle knuder eller sammenfiltringer, og vær opmærksom på farveforskydninger forårsaget af to strømme, der er knudret sammen.

Strik eller hækle med den ende af garnet, der kommer ud af strengen eller kuglens inderside. Når du strikker, bliver tråden eller bolden på plads i stedet for at rulle rundt på gulvet.

Hvordan vasker og rengør man en garnspiral?

Følg nedenstående trin:

  1. Fyld vasken halvt op med koldt til lunkent vand. Nogle eksperter anbefaler at bruge varmt til varmt vand, hvilket du måske har brug for, hvis dit garn er urent, men det er bedre at bruge køligere vand, især med dyrefibre, som kan føles ophidsede eller overophedede. Fyld vasken med en generøs mængde shampoo, uldvask eller flydende opvaskemiddel. Hvis du har meget garn at behandle, kan du gøre det i en spand eller endda i badekarret.
  2. Når vasken er fyldt op, skal du lægge disse strimler i vasken en efter en og forsigtigt skubbe dem ned, så vandet og sæben kan trænge ind i fibrene. Pas på ikke at irritere situationen.
  3. Du kan sandsynligvis vaske 3 eller 4 hankestykker ad gangen i en almindelig vask. Lad fibrene flyde frit i vasken i stedet for at overfylde den.
  4. Giv hankerne en times tid til at trække i blød i en time. Du kan nøjes med en halv times blødning, hvis du har travlt og kun vasker skafter for at glatte garnet ud. Du kan lade garnet ligge i så lang tid som natten over, hvis det har mere alvorlige problemer.
  5. For at fjerne alle sæberester skal du dræne vandet fra vasken eller badekarret og skylle hankerne en ad gangen. Fjern så meget vand som muligt ved forsigtigt at trykke eller klemme garnet, men forstyrr ikke trådene.
  6. Placér stængerne i midten af et stort badehåndklæde, og pak det ind omkring dem, idet du presser dem for at fjerne yderligere vand undervejs.
  7. Tør stængerne på bøjler over badekarret (som vist) eller på en knagerække eller tørrestativ. Hængningen gør det nemmere for garnet at tørre lige. Hvis det er nødvendigt, kan en binderklemme eller endog en flaske vand eller en dåse grøntsager, der sættes ind i den nederste løkke på garnet, mens det tørrer, bruges til at tynge garnets ende ned.

Hvordan man laver en sløjfe af garn til rengøring?

Brug en hurtig. Bind en løkke i den ene ende af snoren, der er stor nok til at passe rundt om knappen. Mål snoren til den ønskede længde fra enden af løkken, og marker den. Klip snoren plus et par centimeter ekstra. Bind en dobbelt knude efter at have trukket snoren gennem knaphullerne, indtil mærket er mellem dem.

Sæt din swift op, og vikl den knappet løkke over armene som et garnstrå. Klip den ene ende af garnet fast til en arm med tøjklemmen. Du skal blot spinde quick’en for at fjerne alt det dejlige håndspundne garn fra spindlen eller spolen.

Hvor meget koster en garnspiral?

En gennemsnitlig strømpebind med kamgarnsvægt er 364 yards lang og vejer 7 ounces. Basisk bomulds- eller akrylgarn, der er fremstillet af store mængder materiale, er billigere at producere og koster mellem 2 og 5 $ pr. tråd.

Ved hækling bruges der ca. en tredjedel mere garn end ved strikning, og garnet er typisk den dyreste komponent i ethvert håndværk. Akrylgarn kan være så billigt som $2-4 pr. pakke; akrylgarn og uld af højere kvalitet kan koste $5-18 pr. beholder, og nogle udenlandske eller ualmindelige garner kan koste $20-40 eller mere pr. pakke. Strømmene koster mellem 10 og 30 dollars og er typisk 100 meter lange.Du kan lave både store og små strikkebånd med en swift, idet du kender det korrekte antal meter og bruger mindre tid på at gøre det. Det er også lettere for dine arme og skuldre at bruge en swift i stedet for en niddy-noddy.

Comments are closed.

Close Search Window