Frugt, Haven|

Det gode ved avocadoer er, at de smager fantastisk og er gode for dig.

Men har du nogensinde tænkt på, hvordan man dyrker et avocadotræ? Hvis du har, er der gode nyheder om, at du kan producere dine egne avocadoer fra et træ, der står lige i din baghave.

Det er vigtigt at bemærke, at et træ, der producerer avocadoer, er hjemmehørende i de sydlige regioner i Mexico. Det betragtes som et subtropisk træ, der nyder et halvfugtigt og varmt klima.

Den ideelle temperatur til dyrkning af avocadoer er mellem 15 og 26 grader celcius. Der er mange steder i verden, hvor denne type miljøer findes, og hvor de er velegnede til at dyrke den perfekte avocado.

Det gør også Californien med sine naturligt stabile temperaturer og kystklimaet til det perfekte sted at dyrke denne type træer. De, der bor i Californien, vil være i stand til at dyrke avocadoer med stor lethed.

Træet skal have et meget godt dræn og være rodfæstet i fin sandjord

Husk, at hvis temperaturen bliver for varm og overstiger 28 grader celcius eller når op i 30’erne, vil frugtproduktionen blive mindre produktiv.

Hvis du spekulerer på, hvordan du skal passe et avocadotræ, skal du først og fremmest altid tænke på temperaturen. Disse træer vil også gøre det bedst med hensyn til sund vækst, når temperaturen er konstant og stabil. Træet skal have et meget godt dræn og være rodfæstet i fin sandjord med lerjord.

Det vil sikre den bedst mulige vækst. Da denne type frugttræer ikke trives godt i jord, der er tung og har et højt lerindhold, er det vigtigt at være særlig opmærksom på jorden. Desuden anbefales det altid af eksperter at sørge for, at et af disse frugtproducerende træer plantes i et område, hvor det er beskyttet mod kraftig vind.

Overdreven vind kan medføre afblomstring og for tidligt nedfald af frugterne. Det er ganske enkelt et mere skrøbeligt træ, som kræver forsigtig pleje.

Eksperter anbefaler, at der ikke tilsættes gødning ved plantning af avocadotræet

Når du planter denne type træer, skal du sørge for at lave et hul, der er lige så dybt og bredt som rodklumpen. Det er bedst at sørge for, at hullet er flere centimeter bredere på alle sider for at give plads til rodudvikling og til tilførsel af gødning og jord.

Når du planter træet, er det vigtigt at være forsigtig med træet og placere det forsigtigt i hullet, idet du skal huske på, at rodklumpen er sart og skrøbelig. Hvis der sker skader på rodklumpen, kan træet ende med at dø eller ikke vokse ordentligt.

Eksperter anbefaler, at der ikke tilsættes gødning, når træet plantes. Gødning indeholder for store mængder ammoniak og salt og kan medføre, at træets rødder bliver brændt, og det kan endda resultere i, at bladspidserne også bliver brændt.

Hvis du er særlig opmærksom på den første plantning af træet, er du med til at sikre et sundt og frugtproducerende træ, når det bliver voksent.

Følg de anbefalede instruktioner for den gødning, der anvendes

Det er bedst at vande dit træ regelmæssigt. Undgå overvanding, og lad jorden tørre lidt ud, inden du vander træet igen.

Et glimrende tip til at bevare fugten omkring rødderne er at bruge muld eller grove træspåner oven på den plantede rodknold. Man skal dog være opmærksom på, at der skal være flere centimeter mellem træstammen og muldet. Dette er med til at sikre, at træstammen ikke rådner med tiden.

Nogle fagfolk med mange års erfaring med avocadotræer og andre frugttræer anbefaler ofte, at der ikke gødes det første år. Dette kan være en god strategi og kan variere fra den ene plantning til den anden.

Uanset hvad du beslutter dig for med hensyn til gødning, er det bedst at følge de anbefalede instruktioner for den gødning, der anvendes, og vælge en afbalanceret gødning til citrustræer.

Hvis du er i tvivl, kan du altid rådføre dig med en lokal landskabsarkitekt eller planteskole.

Den eneste nødvendige beskæring er den, der er nødvendig for at forme avokadotræet

Det er lige så vigtigt at undgå at overbeskære træet. Den eneste nødvendige beskæring er den, der er nødvendig for at forme træet eller kontrollere dets størrelse.

Overbeskæring af denne type træer, især når de er i den frugtbærende fase, kan hæmme deres vækst og frugtproduktion.

Når det er sagt, er det altid i orden at fjerne døde blade eller grene. I nogle tilfælde er det endda muligt at dyrke et træ, der producerer avocadoer, i en container. Det er dog lidt mere tricky og kræver, at planten flyttes indendørs, når vinterens kolde vejr kommer.

En anden unik type avocadotræ er dværgtræet, som kun bliver højst ca. 3 meter højt. Disse er vanskeligere at dyrke – ligesom at dyrke majs – men det er stadig muligt, hvis du har en grøn tommelfinger.

Enhver, der er seriøs med hensyn til at dyrke et avocadotræ, bør undersøge de forskellige avokadosorter, der findes i dag.

Når avokadoerne bliver bløde og smidige, er de klar til at spise og nyde

Endelig skal du altid huske, at selv om avocadoer smager godt, så modnes de ikke på træet. Det er bedst at plukke frugterne i deres modne stadie, mens de stadig er faste.

Den bedste måde at modne avocadoer på er at lægge dem på en bordplade ved stuetemperatur i en uge eller mere. Når avocadoerne bliver bløde og smidige, er de klar til at blive spist og nydt.

Den gode nyhed om avocadoer er, at de er utroligt sunde og velsmagende. For dem, der måske aldrig har oplevet den fantastiske avocado, er der utallige gode opskrifter tilgængelige online.Måske er tanken om at dyrke dit eget avocadotræ lidt overvældende. Men med disse grundlæggende oplysninger og et ønske om at dyrke vil du også få det perfekte træ til at vokse i din baghave på ingen tid.

Comments are closed.

Close Search Window