Dyr, Katte|

Denne kats udseende vil måske overraske dig. Den er mellemstor og har en hårløs krop. Denne kat er venlig, energisk, men kærlig over for sine mennesker. Selv om de har så alvorlige udtryk, er de klovne i virkeligheden, hvor sjov og leg er en afgørende del af deres daglige aktivitet.

Denne race er dyr, fordi de er svære at finde i forhold til andre katteracer. De er svære at opdrætte, da det kræver alle udgifter at sikre, at opdrættet bliver en succes. Prisen på denne kat vil overraske dig, for den kan koste mellem 12.000 kroner og 30.000 kroner eller mere.

Hvis du vil have en Sphinx med en sjælden farve eller en mesterlig afstamning, skal du være forberedt på at skulle betale over 30.000 kr. 

Sphinx er en loyal race og foretrækker at krølle sig sammen på skødet af sin ejer eller følge ham/hende, uanset hvor han/hun går hen. 

Lad dig ikke narre til at betale mindre end 10.000 kroner for denne kat, for hvis det er en raceren Sphinx, vil den ikke koste billigt. 

Sphynx-kattens pris varierer også alt efter køn, om de allerede er steriliserede eller om de stadig kan reproducere sig. Hvis en Sphynx stadig kan reproducere sig, vil prisen stadig være høj sammenlignet med en steriliseret kat. 

Prisen vil også stige kraftigt, hvis katten er en udstillingskat, og hvis den har sjældne kendetegn som f.eks. øjenfarve, pelsfarve og pelskvalitet. 

Hvad skal du tjekke, før du køber en Sphinx-kat?

Sundhedsundersøgelse

Den kat, du køber, skal have en sundhedsattest, der bekræfter, at dyrlægen har undersøgt den, og at den har de nødvendige vaccinationer, når du henter den. Forældrenes helbredsundersøgelse skal være med, og forældrene skal alle være racerene. 

Accepter ikke en kat med forældre uden nogen sundhedsscreening, fordi du ikke er sikker på, om katten vil have genetiske sundhedsproblemer på lang sigt. 

Slægtskab

Hvis du er klar til at betale for en dyr Sphinx-kat, skal du først sikre dig om dens afstamning, og du skal ikke have travlt for at få en Sphinx-kat. Hvis du vil betale for en champion-linje, skal du have de nødvendige papirer for at bevise, at du køber en lovlig race. 

Overordnet udseende

Tjek Sphinx-katten, før du køber den. Nogle af de ting, du skal være opmærksom på, er hudirritation, deres lugt, og om der er tørhed i deres hud. 

Læg mærke til deres generelle helbred, hvis der er tegn på dårligt helbred eller tegn på fremspringende knogler.

Hvilke faktorer kan øge omkostningerne ved at eje en Sphynx-kat?

Udgifterne slutter ikke, når du betaler opdrætteren, men det er blot en start på at eje denne katterace. Her er nogle udgifter, som du skal overveje. 

Regelmæssige kontrolundersøgelser

Denne kat er udsat for HCM eller hypertrofisk kardiomyopati, en genetisk hjertefejl, som kan opstå når som helst i kattens levetid. At være opmærksom på dens sundhedstilstand er nøglen til at forebygge denne sygdom eller bremse dens udvikling. 

Sphinx-kattens kost

Sphynx-katten har brug for en kost af høj kvalitet, fordi dens hud er tilbøjelig til at blive tør og inficeret. Den skal fodres hyppigt på grund af sit hurtige stofskifte. 

Den specialiserede kattefoder kan forårsage mere end det sædvanlige kattefoder. 

Krav til huden

Denne kat har også brug for specielle plejeartikler, sæbe og shampoo til sin hud. De har ingen pels, så deres krop har en fedtet film, og det kræver hyppig rengøring.

Et andet problem, som du skal fokusere på, er deres tendens til at lugte, og det er du måske ikke klar til, især hvis du lader dem opholde sig på din sofa, dit bord eller endda din seng. 

Du bør også være forberedt på eventuelle snitsår og hudirritationer hos din Sphynx, da de er tilbøjelige til at få sådanne. Hav en særlig lotion eller en kattehudolie mod tør hud klar. 

Deres ører har brug for opmærksomhed, da de ikke har noget hår til at beskytte det indre område mod snavs og snavs, og der er derfor stor risiko for, at der kan samle sig snavs og snavs. De kan have ørevoks, der kan lugte, hvis de ikke bliver passet i længere tid. Ørevoksen kan også give pletter på din seng eller dine møbler. 

Sphynx-katte har brug for et varmt og hyggeligt miljø

På grund af sin manglende pels skal denne kat holde sin kropstemperatur. Når du opholder dig i en koldere region, bør du have et varmeapparat klar, når behovet opstår. Denne kat kan blive syg, hvis den i længere tid opholder sig ved en rumtemperatur, der er under 68 grader Fahrenheit. 

Du kan holde dem varme ved at lade dem have varmt og blødt tøj på, hvor de ikke er allergiske. 

En selvopvarmende katteseng er en anden mulighed, og du kan have den med i huset, når du tager din Sphynx hjem. 

De har brug for legetøj og andre former for underholdning, mens de er indendørs

Da Sphynx-katten ikke kan opholde sig længe udenfor, især ikke i et koldt klima, skal den forblive indendørs. De keder sig, især når der ikke er nogen mennesker i nærheden.

Du kan give dem særligt kattelegetøj eller en kradsetrækker for at holde dem beskæftiget, mens de er alene hjemme. Du kan også købe en kattebakke til dem, hvor de kan opholde sig og hvile sig i længere tid. 

Sphynx-katten kræver konstant pleje, og den har brug for meget opmærksomhed fra sin ejer. Du tror måske, at bare fordi de er hårløse, kræver de mindre vedligeholdelse end normale katte – men de er en meget vedligeholdelseskrævende race. 

Men hvis du er villig og klar til at betale en så høj pris for at eje denne race, så er du også klar til at tage imod alt, hvad der venter dig, når du tager Sphynx-katten med hjem. 

Denne kat vil gengælde din indsats med så meget kærlighed og loyalitet. De er kendt for at være meget kærlige, og det vil du nyde meget af, når du ejer en.

En sphynx kan leve op til 14 år, hvis den får al den ømhed og omsorg, den har brug for. Du vil få mange års glæde af at leve med en så sjælden race.

Comments are closed.

Close Search Window