Dyr, Hunde|

Når din husky begynder at blæse sin pels, skal du være klar til at rense. De næste par uger vil holde dig beskæftiget. 

Huskies fælder, men i modsætning til andre hunderacer gør de det to gange om året. Det sker, når de smider deres underuld om sommeren og derefter om efteråret. Afskaldningen varer op til 6 uger eller endnu længere for andre huskies. 

Du kan ignorere pelsen i et par dage, men du kan ikke længere vente med at rengøre den, for den vil helt sikkert dække dine møbler, din seng, gulvet og endda hele huset. 

Deres pels er en naturlig isolering mod sommerens varme og vinterens kulde. Deres pels beskytter dem også mod solskoldning. Afskaldning er en naturlig proces, og der er ingen vej uden om den. 

Sådan minimerer du Huskies Shedding

Børst dem ofte. Det bør være en rutine for dig, når du børster deres pels dagligt. Dette vil reducere hårtab, forhindre, at pelsen spreder sig i hele huset, og det forhindrer også, at de bliver matte. Der er andre fordele, du får ved at børste, da du forhindrer din husky i at lugte.

Børstningen skal tage mindst 15-20 minutter dagligt, så du kan fange den løse pels, før den falder ned på jorden. Huskies er også tilbøjelige til at blive matte, og det er også det, du bør undgå. 

Forbered de redskaber, du har brug for, før hver session, og find et sted, hvor du kan børste, uden at pelsen spredes overalt. Nogle huskyejere foretrækker at børste deres hunde inde i huset, langt fra møbler eller væk fra soveværelset. Dette vil begrænse spredningen af pelsen i forhold til at gøre det uden for huset. 

Børst din Husky’s pels på den rigtige måde

Sørg for, at din husky har det godt, og at du befinder dig i et passende område i dit hus. Træk ikke i din huskys pels, mens du kæmmer eller børster dem, for det vil få dem til at føle, at aktiviteten er en ubehagelig oplevelse. 

Brug børsten i den rigtige retning af hårvæksten og ikke imod den, for så trækker du i deres pels på denne måde. Kæm og børst hver sektion omhyggeligt, og massér din hunds hud efter hver børstning. 

Perfekt plejeværktøj

  • Undercoat rive
  • Shampoo til afvaskning
  • Værktøj til afpudsning
  • Pels tørretumbler

Bader din Husky

Når du bader din husky, fjerner du hårene fra dem. Du kan bade dem med varmt vand og samtidig bruge en shampoo til afvaskning af skind. Du kan derefter føntørre deres pels bagefter. På denne måde fjerner du deres løse underuld yderligere. Det er ideelt at børste dem bagefter. 

Tjek for hudproblemer

Mens du bader din husky, kan du også tjekke, om den har underliggende hudproblemer, da dette også kan være en årsag til, at din husky fælder for meget. 

På den måde kan du få det kontrolleret af dyrlægen bagefter og forhindre, at det forværres. 

Dyrlægen vil give dig medicinsk shampoo eller ordinere medicin til din husky. 

Brug en støvsuger til at suge overskydende pels ud 

Nogle huskies kunne godt lide at få deres pels støvsuget, og de kan stå stille selv med den ledsagende lyd. Der er løse hår, som støvsugere kan suge forsigtigt og hurtigt ud.

Barber aldrig din husky

Afskaldning er en naturlig foreteelse hos din husky, og du bør ikke få den barberet hos hundefrisøren. Det kan udsætte din husky for varme eller ekstrem kulde, og de har ikke deres pels til at beskytte dem. De kan også blive solskoldede og udsættes for insekt- og insektbid. 

Deres pels hjælper dem med at regulere deres kropstemperatur, og hvis du barberer den, øger du bare problemet i stedet for at finde en løsning. 

Giv din Husky næringsrig og kvalitetsrig mad

Din huskys hårtab kan blive værre, hvis du giver dem usundt foder. 

Når de fælder og ikke får ordentlig kost, kan de lide af allergi eller hudirritation. Hvis de får det forkerte foder, kan det øge hårtab. 

Huskies er også følsomme over for visse fødevarer, hvilket fører til tør hud og forårsager mere hårtab. 

Minimer din hunds stress

Nogle hunde lider af midlertidig stress, og det er også en anden grund til, at det udløser hårtab. Din hund kan lide af adfærdsmæssige problemer eller være bange for noget. Når hårfældningssæsonen kommer, og du kombinerer dette med stress, vil din hund helt sikkert fælde meget. 

Dette kan også ske, når det ikke er meningen, at det skal være deres hårtabssæson, men på grund af den faktor, der udløser hårtab, kan din husky også begynde at kaste hår. 

Du kan gøre følgende for at stoppe stress hos din husky

  • Giv dem nok motion – Hvis du ikke giver dem tid til motion, kan det udløse stress hos dine hunde. De kan ikke slippe deres energi løs, og de er lukket inde i huset. Hvis vejret tillader det, bør du lade dem gå ud i haven eller gå en tur med dem i nabolaget. 
  • Hold deres soveplads væk fra støj – Hunde kan også blive overrasket af støj og kaos i deres omgivelser. Når din hund ikke har det ideelle rum til at sove behageligt og roligt, kan det føre til stress og igen føre til mere hårtab. 
  • Giv dem legetøj og underholdning – Din husky kan også kede sig, og hvis de altid er alene i huset, kan de blive urolige og irriterede. Det er passende at give dem noget stimulerende legetøj, da det vil hjælpe dem med at fordrive tiden på en sjov måde. 

At din husky taber hår er en naturlig begivenhed, og det er uundgåeligt. Du kan ikke forhindre det i at ske, men den rigtige håndtering vil mindske din stress over spredningen af deres pels. Hold dog øje med overdreven hårtab. Dette kan være et sundhedsproblem, og det er bedst at tjekke det tidligt, før noget forværres. 

Nogle gange er det en ernæringsmangel, eller det er et tegn på allergi eller endda et tegn på parasitter som f.eks. lopper og flåter. 

Alt, hvad der er for meget, bør give anledning til alarm og kræver en undersøgelse hos dyrlægen. Du bør kende dit kæledyr meget godt, og du kan opdage disse ting på forhånd ved at holde øje med det og observere det nøje.

Comments are closed.

Close Search Window